Romige preisoep

Romige preisoep

Een van de dingen die ik op vakantie in Oostenrijk altijd heerlijk vind, zijn de dikke gevulde groentesoepen die er vaak geserveerd worden. Dit recept heb ik niet van vakantie, maar het doet me er wel aan denken. Preisoep met ui, aardappel en room, zo lekker dat het recept voor 8 personen is. Dan eet je er tenminste twee dagen van. Is wel zo makkelijk ook!

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 5 stengels prei
  • 1 ui
  • 4 aardappels
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 dl kookroom
  • 1 eetlepel roomboter
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout naar smaak

De romige preisoep bereiden

Snij de ui klein. Snij het wit van de prei en een beetje van het groen in ringen. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

Zet een grote soeppan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak daarin de uien.

Voeg de roomboter en de prei toe en bak dit nog een minuut of vier mee.

Voeg de aardappelen toe, doe de deksel op de pan en laat het nog een minuut of vier stoven.

Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog 25 minuten koken.

Voeg de room toe en pureer het met een staafmixer of in een blender.

Breng de preisoep tot slot op smaak met zout en peper.

Romige preisoep

Leave a comment