Dit is het recept voor de makkelijke chocoladetaart die de favoriet is van onze kinderen. Het is een eenvoudige taart om te maken en hij is heerlijk om te eten.

Deze chocoladecake is de favoriet van onze kinderen met elke verjaardag. Die wordt dus minimaal twee keer per jaar gebakken. Standaard maken we te veel, en dan hebben we de dag er na weer feest.

Het recept komt uit een kinderkookboek “Mijn eerste kookboek” uit 1984, dus ik denk dat ik er wel mee weg kom om het op internet te zetten. In ieder geval zodat ook jij deze chocoladetaart kan maken.

Ingrediënten

Voor de chocoladecakes:

  • 175 gram pure chocolade
  • 175 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 175 gram (lichte) basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 90 gram bloem

Voor de chocoladecrème:

  • 90 gram kristalsuiker
  • 50 gram roomboter
  • 125 gram pure chocolade
  • 75 milliliter melk
Makkelijke chocoladetaart boek

Makkelijke chocoladetaart recept

In deze video zie je hoe je deze taart maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Makkelijke chocoladetaart maken

Benodigde tijd: 1 uur en 30 minuten.

Zo maak je deze chocoladetaart:

  1. Roomboter

    Haal de roomboter ruim van tevoren uit de koelkast. Laat hem op kamertemperatuur komen.

  2. Eieren scheiden

    Scheid de eiwitten van het eigeel. Let vooral goed op dat er geen eigeel bij het eiwit komt.

  3. Bloem zeven

    Zeef de bloem, zodat er geen klontjes in zitten.

  4. Springvormen invetten

    Vet twee even grote taartvormen in. Heb je geen twee vormen, of een kleine oven, geen probleem: bak gewoon 2x achter elkaar één chocoladecake.

  5. Oven voorverwarmen

    Verwarm de oven voor naar 175 graden.

  6. Chocolade smelten – deel 1

    Breek 175 gram chocola in stukken en doe ze in een kom. Zet de kom met de onderkant in een pannetje met kokend water. Roer door de chocola, tot deze helemaal gesmolten is. Haal de pan dan van het vuur.

  7. Boter, basterdsuiker, ei en chocolade mengen

    Meng 175 gram roomboter met de basterdsuiker. Meng het eigeel er beetje bij beetje bij. Roer daarna de gesmolten chocolade er doorheen.

  8. Eiwit opkloppen

    Klop het eiwit in een schone (niet vette) kom tot het zachte pieken vormt.

  9. Eiwit en bloem toevoegen

    Schep (niet kloppen dus) voorzichtig om en om beetjes eiwit en bloem door het cake mengsel, tot de bloem en het eiwit op is.

  10. Chocoladecakes bakken

    Verdeel het cake mengsel nu over de twee taartvormen. Bak de chocoladecakes in ongeveer 20 minuten op 175 graden (tot ze in het midden stevig aanvoelen).

  11. Afkoelen

    Laat de chocoladecakes even in de vorm afkoelen en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.

  12. Melk en suiker koken

    Doe de melk en de kristalsuiker in een steelpan. Breng het dan al roerend aan de kook. Blijf het vijf minuten roeren terwijl het zachtjes kookt.

  13. Chocolade en boter erdoor

    Haal de pan van het vuur en roer er 125 gram chocolade bij, tot de chocolade gesmolten is. Roer er daarna ook 50 gram boter bij, tot ook die gesmolten is.

  14. Afkoelen

    Laat de crème even afkoelen, tot ze wat dikker en smeerbaar is.

  15. Chocoladetaart afmaken

    Smeer twee vijfde deel van de chocoladecrème op de eerste chocoladecake. Leg de tweede cake er dan op. Verdeel de rest van de chocoladecrème over de bovenkant en de zijkant. Laat de creme dan afkoelen.

De eenvoudige chocoladetaart is nu klaar!

Makkelijke chocoladetaart recept nov 2020 vierkant

Meer recepten

Vind je deze makkelijke chocoladetaart lekker? Zoek je nog meer lekkere dingen om te bakken? Kijk dan ook eens op de pagina met snacks en gebak.