Maak jij deze penne met paddenstoelen en hazelnoten? Een heerlijk pastagerecht met ui, room en verse rozemarijn.

Deze pasta met paddenstoelen en hazelnoten is een heerlijk alternatief voor de vele pasta’s met tomatensaus. Een lekker recept met gemengde paddenstoelen, ui, room en verse rozemarijn. Mijn zoon zegt altijd dat hij niet van paddenstoelen houdt, maar deze pasta vind hij heerlijk!

Het recept vond ik op Trouw.nl en heb ik daarna nauwelijks veranderd. Ik kocht in de supermarkt twee verschillende soorten gemengde paddenstoelen. Dat gaf nog meer variatie. De hoeveelheid is wat aangepast (meer 😁) omdat het zo lekker is.

Ik gebruik het liefste verse rozemarijn. Dat geeft zoveel meer geur als je het snijdt en in de pan doet. Gelukkig kan je rozemarijn prima in je eigen tuin laten groeien. Een makkelijk plantje waar je jarenlang plezier van hebt.

Ingrediënten

Penne met paddenstoelen voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 takjes rozemarijn (eventueel 3 theelepels gedroogde)
  • 350 gram penne rigate
  • 60 gram hazelnoten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout, peper
  • 0,5 citroen
  • 100 gram oude kaas
  • 250 milliliter kookroom

Penne met paddenstoelen en hazelnoten recept

In deze video zie je hoe je deze pasta maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Penne met paddenstoelen en hazelnoten maken

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je dit pastagerecht:

  1. Ui en knoflook snijden

    Pel de ui en snij hem klein. Snij de knoflook fijn. Zet ze dan samen apart.

  2. Paddenstoelen en rozemarijn snijden

    Borstel de paddenstoelen schoon en verwijder eventuele lelijke stukken. Snij ze dan in niet al te kleine stukken. Ris de blaadjes van de rozemarijn. Snij de blaadjes dan fijn. Zet de paddenstoelen en de rozemarijn samen apart.

  3. Kaas, hazelnoten en citroensap klaarzetten

    Rasp de oude kaas. Hak de hazelnoten grof in een vijzel. Pers een halve citroen uit.

  4. Penne koken

    Breng een pan met water met wat zout aan de kook. Kook vervolgens de penne volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt een minuut of tien. Giet de pasta daarna af.

  5. Ui en knoflook bakken

    Zodra de penne het kokende water ingaat, begin je met bakken. Zo zijn de penne en de saus tegelijk klaar. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan. Bak de ui en knoflook op een niet al te hoog vuur in ongeveer 5 minuten lichtbruin.

  6. Paddenstoelen en rozemarijn toevoegen

    Voeg de paddenstoelen en de rozemarijn toe. Bak ze ongeveer 5 minuten mee.

  7. Hazelnoten en room toevoegen

    Voeg de hazelnoten en de kookroom toe aan de pan met paddenstoelen. Breng het geheel weer aan de kook.

  8. Op smaak maken

    Maak het mengsel op smaak met ongeveer 1 eetlepel citroensap en versgemalen zwarte peper.

  9. Serveren

    Verdeel de penne over de borden. Schep het paddenstoelen mengsel erop. Strooi er de geraspte kaas overheen.

Penne met paddenstoelen en hazelnoten vierkant

Meer recepten

Vind je deze Penne met paddenstoelen en hazelnoten lekker? Zoek je nog meer lekkere pastagerechten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen