Zoek je een aspergesoep die je ook buiten het aspergeseizoen makkelijk kan maken? Ik maakte deze snelle aspergesoep met bosui voor een brunch in Februari. De asperges haalde ik uit een pot en dat viel helemaal niet tegen. Het belangrijkste: het werd gewoon een hele lekkere soep. Minder belangrijk, maar zeker zo prettig: het was daardoor razendsnel klaar. Een lekker makkelijke aspergesoep dus.

Aspergesoep is heerlijk, maar het seizoen waarin je verse asperges kan kopen is helaas maar kort. Gelukkig staan asperges het hele jaar door in de winkel, maar dan wel in een pot. Vers is natuurlijk altijd fijn, maar zo uit een pot heeft ook grote voordelen. De asperges zijn al geschild en ook al gekookt. Zo begon het maken van mijn aspergesoep wel heel snel.

Deze aspergesoep is natuurlijk vegetarisch, geen reden om hier vlees aan toe te voegen. De basis zijn de asperges en paddenstoelen bouillon. Bosui, room, knoflook en wat kruiden maken het verder af. Een makkie om te maken dus 😀.

Ingrediënten

Aspergesoep met bosui voor 4 personen:

  • 440 gram asperges uit pot
  • 1 paddenstoelen bouillonblokje
  • 1 teen knoflook
  • een beetje gemalen nootmuskaat.
  • 250 milliliter kookroom
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout naar smaak

Snelle aspergesoep met bosui recept

Benodigde tijd: 25 minuten.

Zo maak je de snelle aspergesoep:

  1. Bouillon maken

    Laat de asperges uitlekken in een vergiet en bewaar het vocht. Vul het vocht met water aan, tot het in totaal 500 milliliter is. Doe het in een pan en zet die op het vuur met een paddenstoelen bouillonblokje erbij.

  2. Asperges, knoflook en kruiden

    Snij, terwijl de bouillon opwarmt, de asperges in stukjes van één centimeter. Doe die in de pan erbij. Pers ook de knoflook uit en voeg die toe. Doe er dan ook nog een klein beetje nootmuskaat en wat versgemalen zwarte peper bij.

  3. Staafmixen

    Pak nu een staafmixer en maal het geheel klein, zodat er geen stukken asperge meer in zitten.

  4. Bosui

    Snij de bosui in ringetjes. Bewaar wat mooie groene ringen als garnering voor straks. De rest van de bosui doe je in de soeppan.

  5. Koken

    Breng de aspergesoep nu aan de kook en laat hem dan vijf minuten doorkoken.

  6. Kookroom

    Voeg de kookroom toe en roer die er goed doorheen. Breng de soep weer aan de kook, maar haal hem dan meteen van het vuur.

  7. Op smaak maken

    Breng tot slot de aspergesoep op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Garneer de aspergesoep met de bewaarde ringetjes bosui.

Snelle aspergesoep met bosui recept

Meer soeprecepten

Vind je deze snelle aspergesoep met bosui lekker? Op eetman vind je dan nog veel meer lekkere soeprecepten. Bijvoorbeeld voor de gewone aspergesoep die je met verse asperges maakt. Op kijk op de pagina met alle vegetarische soeprecepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen