Wist je dat je het hele jaar door aspergesoep kan maken? Deze snelle aspergesoep met bosui gebruikt asperges uit een pot en is daardoor zelfs in 20 minuten klaar!
Zoek je een aspergesoep die je ook buiten het aspergeseizoen makkelijk kan maken? Ik bedacht het recept voor deze aspergesoep met bosui voor een brunch in Februari. De asperges haalde ik uit een pot en die waren er perfect voor. Het werd gewoon een hele lekkere soep. Minder belangrijk, maar zeker zo prettig: het was daardoor razendsnel klaar. Een lekker makkelijke aspergesoep dus.
Aspergesoep is heerlijk, maar het seizoen waarin je verse asperges kan kopen is helaas maar kort. Gelukkig staan asperges het hele jaar door in de winkel, maar dan wel in een pot. Vers is natuurlijk altijd fijn, maar zo uit een pot heeft ook grote voordelen. De asperges zijn al geschild en ook al gekookt. Zo begon het maken van mijn aspergesoep wel heel snel.
Deze aspergesoep is natuurlijk vegetarisch, geen reden om hier vlees aan toe te voegen. De basis zijn de asperges en paddenstoelen bouillon. Bosui, room, knoflook en wat kruiden maken het verder af. Een makkie om te maken dus 😀.
Ingrediënten
Aspergesoep met bosui voor 6 personen:
- 600 gram asperges (uitlekgewicht) uit pot
- 2 paddenstoelen bouillonblokjes
- 2 tenen knoflook
- een beetje nootmuskaat
- 250 milliliter kookroom
- 2 bosuitjes
- vers gemalen zwarte peper
- zout naar smaak
Snelle aspergesoep met bosui recept
In deze video zie je hoe je deze makkelijk aspergesoep maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Snelle aspergesoep met bosui maken
Benodigde tijd: 20 minuten
Zo maak je de snelle aspergesoep:
- Bouillon maken
Laat de asperges uitlekken in een vergiet en bewaar het vocht. Vul het vocht met water aan, tot het in totaal 700 milliliter is. Doe het in een pan en zet die op middelhoog vuur met de paddenstoelen bouillonblokjes erbij.
- Asperges, knoflook en kruiden
Snij, terwijl de bouillon opwarmt, de asperges in stukjes van één centimeter. Doe die in de pan erbij. Pers ook de knoflook uit en voeg die toe. Doe er dan ook nog een klein beetje nootmuskaat en wat versgemalen zwarte peper bij.
- Staafmixen
Pak nu een staafmixer en maal het geheel klein, zodat er geen stukken asperge meer in zitten.
- Bosui snijden
Snij de bosui in ringetjes. Bewaar wat mooie groene ringen als garnering voor straks. De rest van de bosui doe je in de soeppan.
- Koken
Breng de aspergesoep nu aan de kook en laat hem dan vijf minuten doorkoken.
- Kookroom toevoegen
Voeg de kookroom toe en roer die er goed doorheen. Breng de soep weer aan de kook, maar haal hem dan meteen van het vuur.
- Op smaak maken
Breng tot slot de aspergesoep op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Garneer de aspergesoep met de bewaarde ringetjes bosui.

Meer soeprecepten
Vind je deze snelle aspergesoep met bosui lekker? Op eetman vind je dan nog veel meer lekkere soeprecepten. Bijvoorbeeld voor de gewone aspergesoep die je met verse asperges maakt. Of kijk op de pagina met alle vegetarische soeprecepten.