Wist je dat je het hele jaar door aspergesoep kan maken? Deze snelle aspergesoep met bosui gebruikt asperges uit een pot en is daardoor zelfs in 20 minuten klaar!
Naar het receptZoek je een aspergesoep die je ook buiten het aspergeseizoen makkelijk kan maken? Ik bedacht het recept voor deze aspergesoep met bosui voor een brunch in Februari. De asperges haalde ik uit een pot en die waren er perfect voor. Het werd gewoon een hele lekkere soep. Minder belangrijk, maar zeker zo prettig: het was daardoor razendsnel klaar. Een lekker makkelijke aspergesoep dus.
Aspergesoep is heerlijk, maar het seizoen waarin je verse asperges kan kopen is helaas maar kort. Gelukkig staan asperges het hele jaar door in de winkel, maar dan wel in een pot. Vers is natuurlijk altijd fijn, maar zo uit een pot heeft ook grote voordelen. De asperges zijn al geschild en ook al gekookt. Zo begon het maken van mijn aspergesoep wel heel snel.
Deze aspergesoep is natuurlijk vegetarisch, geen reden om hier vlees aan toe te voegen. De basis zijn de asperges en paddenstoelen bouillon. Bosui, room, knoflook en wat kruiden maken het verder af. Een makkie om te maken dus 😀.
Meer soeprecepten
Vind je deze snelle aspergesoep met bosui lekker? Op eetman vind je dan nog veel meer lekkere soeprecepten. Bijvoorbeeld voor de gewone aspergesoep die je met verse asperges maakt. Of kijk op de pagina met alle vegetarische soeprecepten.