Home » Recepten » Bijgerechten » Portobello met noten

Met deze portobello met noten zet je een lekker en luxe bijgerecht op tafel. Een mooie combinatie van noten, groenten en portobello’s.

Zoek je een lekker en beetje luxe bijgerecht? Dan is deze portobello met noten perfect. De vulling van de portobello’s bestaat onder andere uit taugé, gemengde noten, een sjalotje, salade ui en een rood pepertje. Een hele lekkere combinatie en het resultaat ziet er ook nog eens feestelijk uit op je bord.

Een portobello is eigenlijk een hele grote kastanjechampignon. De hoed van de portobello is perfect als basis voor een mooi bijgerecht. Vul hem met iets lekkers en dan kan je hem in de oven of op de barbecue bereiden. Voor dit recept bedacht ik me dat een vulling met noten wel eens erg lekker kon zijn. Gelukkig was het dat ook, met dit recept als resultaat.

Ik maakte deze portobello’s een keer als bijgerecht bij een salade, maar ook wel bij paddestoelen-risotto, ravioli en haricot verts. Eigenlijk is de portobello in heel veel combinaties lekker. Als variatietip kan je ook nog wat pindasaus door de vulling van de portobello’s scheppen, voordat je ze in de oven doet. Ook dat is erg lekker.

Ingrediënten

Portobello’s voor 4 personen:

  • 4 portobello’s
  • 3 eetlepels notenolie (of olijfolie)
  • 1 salade-ui (of lente-ui)
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 80 gram taugé
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 60 gram ongebrande gemengde noten
  • 1 theelepel tijm
  • 1 rode peper

Portobello met noten recept

In deze video zie je hoe je deze met noten gevulde portobello’s maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Portobello met noten maken

Benodigde tijd: 40 minuten

Zo maak je de portobello met noten:

  1. Marinade maken

    Maak een marinade van 2 eetlepels notenolie, 2 eetlepels sojasaus, een uitgeperst knoflookteentje en een halve gesnipperde sjalot.

  2. Portobello’s marineren

    Borstel de aarde van de portobello’s af. Smeer dan de hoedjes in met de marinade. Laat de marinade intrekken terwijl je de vulling klaarmaakt.

  3. Noten kleinmaken

    Breek de de ongebrande noten even grof in een vijzel. Bewaar een paar hele noten om straks bovenop de portobello’s te leggen als garnering.

  4. Groenten snijden

    Snij de andere helft van de sjalot fijn. Snij dunne ringen van de salade-ui. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snij de peper dan fijn. Zet ze allemaal samen apart.

  5. Oven voorverwarmen

    Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

  6. Groenten bakken

    Doe een eetlepel van de notenolie in een bakpan en zet die op middelhoog vuur. Bak als de pan heet is de gesneden groenten en de taugé er in. Voeg ook een theelepel tijm toe. Bak het geheel een minuut of drie. Haal de pan dan van het vuur.

  7. Vulling afmaken

    Voeg nu de gemalen noten en de rest van de marinade aan de groenten toe. Schep alles goed door elkaar.

  8. Portobello’s vullen en bakken

    Schep dan de notenvulling in de portobello’s. Zet de gevulde portobello’s nu 15 minuten in de oven op 200 graden.

  9. Garneren

    Leg de nog hele noten er voor het mooi als garnering op. Serveer de portobello met noten dan warm.

Portobello met noten recept jun 2021 vierkant
Portobello met noten

Meer recepten

Vind je de portobello met noten lekker? Dan ben je vast benieuwd naar de andere bijgerechten op Eetman.nl. Kijk dus ook eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen