Hou je van asperges? Aspergesoep maken is helemaal niet moeilijk met dit eenvoudige recept. Zo heb je in korte tijd een lekkere luxe vegetarische soep op tafel.
Het aspergeseizoen loopt ongeveer van eind april tot eind juni. Als je een beetje oplet, dan kan je in die periode voor een redelijk bedrag dit ‘witte goud’ kopen. Asperges hebben een hele specifieke smaak. Als je er van houdt dan hoef je er verder weinig andere dingen meer bij te serveren om er lekker van te genieten.
Makkelijke aspergesoep
Deze aspergesoep is erg makkelijk te koken. Er gaan namelijk maar weinig andere ingrediënten in. Paddenstoelenbouillon, een aardappel, wat room en dan heb je het wel zo ongeveer gehad.
Om de soep wat extra smaak aan te geven gebruik ik een trucje. De stukken die er afgeschild worden, leg ik er in een zeef bij. Zo trekt ook daarvan de smaak in de soep en wordt hij extra lekker.
Meer soeprecepten
Vind je deze vegetarische aspergesoep lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere lekkere soep recepten. Kijk in dat geval ook eens op de verzamelpagina met alle soeprecepten.
