Home » Recepten » Soeprecepten » Zoete aardappel soep

Deze zoete aardappel soep met wortel en ui is snel gemaakt. Het resultaat is een lekkere en gezonde maaltijdsoep voor het hele gezin.

Ik kan me niet herinneren dat ik als kind ooit zoete aardappel heb gegeten. Tegenwoordig liggen er zelfs verschillende soorten in de winkels. Tenminste in de grote Albert Heijn bij mij in Delft. Daar kocht ik ook voor het eerst een kant en klaar pakket voor zoete aardappelsoep. Helaas lijkt dat soeppakket inmiddels uit de handel genomen.

Gelukkig kan je alle ingrediënten ook gewoon los kopen. Alles wat je voor deze soep met zoete aardappel nodig hebt, kan je makkelijk in de winkel vinden. Als je net als ik een moestuintje hebt, dan kan je zelfs de peterselie gewoon uit eigen tuin halen. Daar word ik dan altijd wel weer vrolijk van. Sta je tenminste niet voor niets in je tuin te werken 😉.

Ingrediënten

Soep voor 6 personen:

  • 450 gram zoete aardappel
  • 300 gram wortels
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 groentebouillon blokjes
  • circa 10 gram peterselie (handje)
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 liter water
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
Loading...

Zoete aardappel soep recept

In deze video zie je hoe je soep met zoete aardappel maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Zoete aardappel soep maken

Benodigde tijd: 50 minuten.

Zo maak je soep met zoete aardappel:

  1. Zoete aardappels, wortels en paprika snijden

    Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes. Schrap de wortels schoon en snij die ook in stukjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij ook de paprika in stukjes. Het hoeft allemaal niet zo precies, want je gaat het straks pureren. Zet deze drie groenten samen apart.

  2. Ui en knoflook snijden

    Schil de uien en snij ze in stukjes. Snij de knoflook klein. Zet ze dan samen apart.

  3. Ui en knoflook bakken

    Verhit op middelhoog vuur 2 eetlepels olijfolie in een soeppan. Bak daarin de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten, tot de ui een beetje bruin begint te worden.

  4. Zoete aardappel, wortels en paprika meebakken

    Voeg de zoete aardappel, de paprika en de wortel toe. Bak die ook 5 minuten mee. Schep het geheel regelmatig om.

  5. Bouillon toevoegen

    Voeg 1 liter heet water en de twee bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het dan met de deksel op de pan 25 minuten zachtjes koken.

  6. Peterselie

    Hak het grootste deel van de peterselie fijn en voeg deze toe. Bewaar een beetje van de peterselie voor de garnering.

  7. Pureren en op smaak maken

    Haal de soeppan van het vuur. Pureer de soep dan met een staafmixer. Breng de soep tot slot op smaak met zout en peper.

  8. Serveren

    Snij kort voor het opdienen nog wat peterselie fijn. Garneer daarmee de soep.

Zoete aardappel soep recept dec 2020 vierkant

Meer soeprecepten

Vind je deze zoete aardappel soep lekker? Hou je net als ik van soep als voor- of hoofdgerecht? Kijk dan eens op de pagina met alle soeprecepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen