Deze eenvoudige wortelsoep heb je zo gemaakt. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis, zodat je snel een lekkere soep op tafel zet.
Met een teveel aan wortelen in huis en niet veel tijd om aan het koken te besteden, bedacht ik deze lekker simpele wortelsoep. Een heerlijke soep voor in de winter, dat ik snel kon maken terwijl de kinderen de rest van het koken over genomen hadden.
Inmiddels heb ik het recept een beetje herzien, om het nog makkelijker te maken. Weinig verschillende groenten, die ook nog eens makkelijk te snijden zijn. Dikke kans dat je, afgezien van de kookroom en de wortels, de meeste ingrediënten al op voorraad hebt.
Het recept is natuurlijk niet heilig. Ik deed er de kruiden in die me het lekkerste leken in wortelsoep. Maar wie weet maak jij de wortelsoep wel lekkerder met je eigen keuze. Kortom: maak het jezelf niet te moeilijk. De basis zijn de wortelen, uien en knoflook, de rest verzin je er bij. Of je volgt het recept natuurlijk!
Ingrediënten
Voor 8 borden wortelsoep:
- 2 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- 900 gram wortelen
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 liter water
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 125 milliliter kookroom
- zout naar smaak
- versgemalen peper naar smaak
Eenvoudige wortelsoep recept
Voor wie geen zin heeft om te lezen staat hier een filmpje van 3 minuten met de korte uitleg. Daarna volgt de volledige beschrijving in tekst.
Wortelsoep maken
Benodigde tijd: 40 minuten
Zo maak je eenvoudig wortelsoep:
- Groenten snijden
Snij 2 uien in kwart ringen. Was 900 gram wortels en snij ze dan in ringen. Snij 2 teentjes knoflook in kleine stukjes.
- Uien bakken
Doe 2 eetlepels olijfolie in een grote pan. Laat de pan opwarmen en bak dan de uien een paar minuten, tot ze glazig worden.
- Knoflook bakken
Voeg dan de knoflook toe en bak die een minuut mee.
- Bouillon en wortels toevoegen
Daarna doe je 1 liter water, 2 groentebouillonblokjes en de wortels in de pan. Breng het water dan aan de kook.
- Kruiden toevoegen
Tegelijk voeg je ook 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel cayennepeper en 1 theelepel paprikapoeder toe. Roer alles even goed door elkaar.
- 25 minuten koken
Zet het vuur lager en doe je een deksel op de pan. Laat de soep dan 25 minuten koken, zodat de wortels goed gaar worden.
- Pureren en room toevoegen
Haal de pan van het vuur. Pureer de wortelsoep met een staafmixer. Voeg dan ook de 125 milliliter kookroom toe. Gebruik de staafmixer weer om de soep goed te mengen.
- Op smaak maken
Tot slot breng je de wortelsoep op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.

Meer soeprecepten
Vind je deze eenvoudige wortelsoep lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere soepen? Kijk dan ook eens op de pagina met alle vegetarische soeprecepten.
Mijn vriend heeft me juist verrast met deze soep. Wtf?! Theelepels kurkuma & look bij wortelen!??? Vond zo erg da ik het heb moeten laten staan. Veel te scherp, gewoon niet te eten!!!
Dat vind ik jammer om te horen. Het is juist een van mijn favorieten. Wat vond je vriend ervan?