Met dit recept maak je een heerlijk broodje met roomkaas, rucola, rode ui en ei. Lekker voor de lunch en ook genoeg om weer een lange middag verder te werken.
Naar het receptDit broodje met roomkaas en ei is flink gevuld met lekker en gezond beleg. Ben je geen grote eter dan heb je aan één broodje voldoende voor de hele lunch. Zelf nam ik er natuurlijk twee, zo lekker vind ik ze. Ik bezuinigde niet op de hoeveelheid kruidenroomkaas en met de eieren op het broodje ben je alweer een eind op weg voor je dagelijkse eiwitbehoefte.
Wat ik vooral lekker vind is de combinatie van de scherpe smaken van de rucola en de rode ui, met de zachte smaken van het ei en de kruidenroomkaas.
Welke broodje is geschikt?
Je kan dit recept met veel verschillende soorten brood maken. Voor het broodje op de foto kocht ik een meergranen triangel, die is lekker en gezond. Maar ook bijvoorbeeld een ciabatta is er erg lekker bij.
Meer broodjes
Er is toch niets lekkerder dan een lekker broodje voor de lunch. Dus als je dit recept lekker vindt, kijk dan ook eens naar deze broodjes:
Of maak één van de andere lekkere broodjes op de verzamelpagina met alle broodjes voor ontbijt en lunch.