5.0 van 2 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Budget lasagne met spinazie en mozzarella

Lekker koken voor weinig geld. En dan het liefst ook nog met wat gezonde en verse ingrediënten. Dat was de uitdaging voor mezelf bij het maken van dit recept. Het resultaat: een budget lasagne met spinazie en mozzarella. Samen met de ui en de tomaat is het een gezonde en goedkope maaltijd geworden.

Naar het recept

Als je gewoon alles kan kopen wat lekker is, dan is koken een stuk makkelijker. Maar dat kan natuurlijk niet elke dag. Dus ik ging de uitdaging aan: een gezond recept voor weinig geld. Met ongeveer een plan van wat ik wilde maken: een lasagne met spinazie, tomaten en bechamelsaus.

Zo kwam het dus dat ik een half uur lang door de supermarkt heen en weer heb lopen zig-zaggen. Wat kosten tomaten uit blik en wat kosten ze vers? Bechamelsaus uit een pakje, of toch maar zelf maken. Is verse spinazie niet te duur? Best leuk voor een keertje. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat volkoren lasagne goedkoper dan normale.

De lasagne met spinazie en mozzarella kostte uiteindelijk ongeveer € 8,00 voor vier personen. Daarbij had ik wel wat kruiden en olijfolie uit de voorraad thuis gebruikt. Met zijn vieren hadden we er een lekkere avondmaaltijd aan. Dus: missie geslaagd, een gezonde goedkope lasagne. Eet smakelijk!

Budget lasagne met spinazie en mozzarella

5.0 van 2 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

personen
Totale tijd

1

uur 

15

minuten

Lekker eten voor weinig geld. Dat is deze budget lasagne met spinazie en mozzarella. Niet duur en toch met gezonde tomaten en verse spinazie.

Ingrediënten

  • 2 tomaten

  • 1 pak volkoren lasagnevellen (250 gram)

  • 1 zakje bechamelsaus poeder

  • 0,4 liter volle melk

  • 400 gram verse bladspinazie

  • 125 gram mozzarella (1 bol)

  • 800 gram tomatenblokjes (2 blikken)

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 uien

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel oregano

  • 3 theelepels gedroogde basilicum

  • vers gemalen peper naar smaak

  • zout naar smaak

Recept

  • Knoflook snijden, spinazie wassen
    Snij 2 teentjes knoflook fijn. Was, indien nog nodig is, 400 gram spinazie.
  • Spinazie met knoflook laten slinken
    Maak een grote hapjespan heet met daarin ongeveer 2 eetlepels olijfolie. Doe daarin eerst de helft van de knoflook en beetje bij beetje alle spinazie. Laat de spinazie in een minuut of drie slinken. Schep het geheel regelmatig om, zodat het niet verbrandt. Als het klaar is, zet je de pan even apart.
  • Ui met knoflook bakken
    Snij dan 2 uien in kwart ringen. Maak twee eetlepels olijfolie op middelhoog vuur warm in een koekenpan. Bak daarin de uien en de rest van de knoflook.
  • Tomatenblokjes, basilicum en oregano erbij
    Als de uien lichtbruin beginnen te worden, dan voeg je 800 gram tomatenblokjes, 3 theelepels gedroogde basilicum en 1 theelepel oregano toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen en licht inkoken.
  • Zout en peper erbij
    Maak het dan op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper. Haal de pan van het vuur.
  • Oven voorverwarmen
    Verwarm intussen de oven voor naar 175 graden.
  • Bechamelsaus
    Maak nu van 0,4 liter melk en 1 zakje poeder de bechamelsaus, volg de aanwijzingen op de verpakking.
  • De ovenschaal vullen
    Nu ga je de ovenschaal laagje voor laagje vullen. Als je het als volgt doet dan kom je goed uit:
    – 1/4 van de tomatensaus,
    – lasagnevellen,
    – 1/2 van de bechamelsaus,
    – lasagnevellen,
    – 1/2 van de spinazie,
    – 1/4 van de tomatensaus,
    – lasagnevellen,
    – 1/2 van de bechamelsaus,
    – lasagnevellen,
    – 1/2 van de spinazie,
    – 1/4 van de tomatensaus,
    – lasagnevellen,
    – 1/4 van de tomatensaus.
  • Tomaat en mozzarella erop
    Snij dan plakken van 2 tomaten en 125 gram mozzarella. Verdeel de plakjes tomaat en mozzarella dan over het laatste dunne laagje tomatensaus.

  • 30 minuten bakken

    Bak de lasagne tenslotte ongeveer 30 minuten op 175 graden in de oven.

Recept video

Meer pasta gerechten

Vind je deze goedkope lasagne met spinazie lekker? Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je dan nog veel meer lekkere pastagerechten. Of verzin zelf een recept. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Budget lasagne met spinazie en mozzarella recept dec 2021 800x800
Budget lasagne met spinazie en mozzarella

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen