Home » Recepten » Hoofdgerechten » Budget lasagne met spinazie en mozzarella

Lekker koken voor weinig geld. En dan het liefst ook nog met wat gezonde en verse ingrediënten. Dat was de uitdaging voor mezelf bij het maken van dit recept. Het resultaat: een budget lasagne met spinazie en mozzarella. Samen met de ui en de tomaat is het een gezonde en goedkope maaltijd geworden.

Als je gewoon alles kan kopen wat lekker is, dan is koken natuurlijk makkelijker. Maar dat kan natuurlijk niet elke dag. Dus ik ging de uitdaging aan: een gezond recept voor weinig geld. Met ongeveer een plan van wat ik wilde maken: een lasagne met spinazie, tomaten en bechamelsaus.

Zo kwam het dus dat ik een half uur lang door de supermarkt heen en weer heb lopen zig-zaggen. Wat kosten tomaten uit blik en wat kosten ze vers? Bechamelsaus uit een pakje, of toch maar zelf maken. Is verse spinazie niet te duur? Best leuk eigenlijk. Een soort puzzel.

De lasagne met spinazie en mozzarella kostte uiteindelijk ongeveer € 6,00 voor vier personen. Ongeveer € 6,00 omdat ik wel wat kruiden en olijfolie uit de voorraad thuis gebruikt heb. Met zijn vieren hadden we er een lekkere avondmaaltijd aan. Dus: missie geslaagd, een gezonde goedkope lasagne. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Lasagne voor 4 personen:

 • 2 losse tomaten
 • 2 pakken lasagnevellen
 • 0,4 liter bechamelsaus, op basis van
  • 1 zakje
  • 0,4 liter volle melk
 • 400 gram verse bladspinazie
 • 125 gram mozzarella (1 bol)
 • 800 gram gepelde tomaten (2 blikken)
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 uien
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel oregano
 • 3 theelepels gedroogde basilicum
 • vers gemalen peper
 • zout

budget lasagne met spinazie recept

Voor wie geen zin heeft om te lezen staat hier een filmpje van 5 minuten met de korte uitleg. Daarna volgt de volledige beschrijving in tekst.

Lasagne maken

Benodigde tijd: 1 uur

Zo maak je deze lasagne:

 1. Knoflook snijden, spinazie wassen

  Snij 2 teentjes knoflook fijn. Was, indien nog nodig is, 400 gram spinazie.

 2. Spinazie met knoflook laten slinken

  Maak een grote hapjespan heet met daarin ongeveer 2 eetlepels olijfolie. Doe daarin eerst de helft van de knoflook en beetje bij beetje alle spinazie. Laat de spinazie in een minuut of drie slinken. Schep het geheel regelmatig om, zodat het niet verbrandt. Als het klaar is, zet je de pan even apart.

 3. Ui met knoflook bakken

  Snij dan 2 uien in kwart ringen. Maak twee eetlepels olijfolie op middelhoog vuur warm in een koekenpan. Bak daarin de uien en de rest van de knoflook.

 4. Gepelde tomaten, basilicum, oregano, zout en peper erbij

  Als de uien lichtbruin beginnen te worden, dan voeg je 800 gram gepelde tomaten, 3 theelepels gedroogde basilicum en 1 theelepel oregano toe. Prak de tomaten klein met een vork. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen en licht inkoken. Maak het dan op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper. Haal de pan van het vuur.

 5. Oven voorverwarmen

  Verwarm intussen de oven voor naar 175 graden.

 6. Bechamelsaus

  Maak nu van 0,4 liter melk en 1 zakje poeder de bechamelsaus, volg de aanwijzingen op de verpakking.

 7. De ovenschaal vullen

  Nu ga je de ovenschaal laagje voor laagje vullen. Als je het als volgt doet dan kom je goed uit:
  – 1/4 van de tomatensaus,
  – lasagnevellen,
  – 1/2 van de bechamelsaus,
  – lasagnevellen,
  – 1/2 van de spinazie,
  – 1/4 van de tomatensaus,
  – lasagnevellen,
  – 1/2 van de bechamelsaus,
  – lasagnevellen,
  – 1/2 van de spinazie,
  – 1/4 van de tomatensaus,
  – lasagnevellen,
  – 1/4 van de tomatensaus.

 8. Tomaat en mozzarella erop

  Snij dan plakken van 2 tomaten en 125 gram mozzarella. Verdeel de plakjes tomaat en mozzarella dan over het laatste dunne laagje tomatensaus.

 9. 30 minuten bakken

  Bak de lasagne tenslotte ongeveer 30 minuten op 175 graden in de oven.

Budget lasagne met spinazie en mozzarella recept dec 2021 800x800
Budget lasagne met spinazie en mozzarella

Meer pasta gerechten

Vind je deze goedkope lasagne met spinazie lekker? Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je dan nog veel meer lekkere pastagerechten. Of verzin zelf een recept. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen