[feed number=”1" ]Lekker koken voor weinig geld. En dat het liefst ook met wat gezonde en verse ingrediënten. Dat was de uitdaging voor dit recept. Het resultaat: deze budget lasagne met spinazie en mozzarella.

Als je gewoon alles koopt wat lekker is, dan is koken natuurlijk makkelijker. Maar dat kan natuurlijk niet elke dag. Dus ik ging de uitdaging aan. Met ongeveer een plan van wat ik wilde maken. Een lasagne met spinazie. Ongeveer zoals ik in een recept van ztrdg.nl had gezien.

Zo kwam het dus dat ik een half uur lang door de supermarkt heen en weer heb lopen zig-zaggen. Wat kosten tomaten uit blik en wat kosten ze vers? Bechamelsaus uit een pakje, of toch maar zelf maken. Is verse spinazie niet te duur? Best leuk eigenlijk. Een soort puzzel.

De lasagne met spinazie en mozzarella kostte uiteindelijk ongeveer € 6,00 voor vier personen. Ongeveer € 6,00 omdat ik natuurlijk wat kruiden en olijfolie uit de voorraad thuis gebruikt heb. Missie geslaagd, eet smakelijk!

Budget lasagne met spinazie recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 losse tomaten
  • 2 pakken Lasagnevellen
  • 0,5 liter bechamelsaus, op basis van
    • 1 zakje
    • 0,5 liter volle melk
  • 400 gram verse bladspinazie
  • 125 gram mozzarella (1 bol)
  • 800 gram gepelde tomaten (2 blikken)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 3 theelepels gedroogd basilicum
  • vers gemalen peper
  • zout

De budget lasagne met spinazie bereiden

Snij de knoflook fijn. Was de spinazie.

Maak een grote hapjespan heet met daarin ongeveer 2 eetlepels olijfolie. Doe daarin de helft van de knoflook en alle spinazie. Laat de spinazie in een minuut of drie slinken. Schep het geheel regelmatig om, zodat het niet verbrand. Als het klaar is, zet je de pan even apart.

Snij dan de uien in kwart ringen.

Maak twee eetlepels olijfolie op middelhoog vuur warm in een bakpan. Bak daarin de uien en de rest van de knoflook.

Als de uien lichtbruin beginnen te worden, dan voeg je de gepelde tomaten, de basilicum en de oregano toe. Prak de tomaten klein met een vork. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen en licht inkoken. Maak het dan op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.

Verwarm intussen de oven voor op 175 graden.

Maak de bechamelsaus, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schep ongeveer 1 centimeter tomatensaus in de ovenschaal.

Beleg dat met 1 laag lasagnevellen en daarop een laag bechamelsaus.

Leg daar weer 1 laag lasagnevellen op en beleg die met de spinazie.

Herhaal dit laag voor laag tot alles op is. Zorg er wel voor dat je een beetje tomatensaus over houdt.

Smeer het laatste beetje tomatensaus over de laatste lasagnevellen.

Snij plakken van de losse tomaten en de mozzarella. Verdeel de plakjes tomaat en mozzarella over het laatste dunne laagje tomatensaus.

Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven.

Meer pasta gerechten

Vond je de Budget lasagne met spinazie lekker? Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je nog veel meer lekkere pastagerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

(Visited 106 times, 1 visits today)