Wil jij ook zulke grappige bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons maken? Ik vind het een leuk recept omdat ze zo makkelijk te maken zijn. De taartjes zijn eigenlijk gewoon een lekkere vulling op een plakje bladerdeeg. Dan gaan ze nog even in de oven en klaar!
Met de vulling zit het bij dit recept ook wel goed. Lekkere gebakken champignons met ui, geitenkaas, pijnboompitten en honing er over. Ook daarmee kan dus niet veel mis gaan. Kortom, een leuk, lekker en makkelijk voorgerecht. De credits voor het recept van de bladerdeegtaartjes met geitenkaas gaan naar boodschappen.nl, waar ik het heb gevonden.
Ik weet niet of ze het overal verkopen, maar ik kocht bij de Albert Heijn “salade bolletjes” geitenkaas. Dat was wel heel makkelijk om ook mooie brokjes kaas op de bladerdeegtaartjes te leggen. Gemak dient de mens 😉.
Ingrediënten
Voor 6 bladerdeegtaartjes:
- 4 eetlepels olijfolie
- 200 gram champignons
- 2 kleine uien
- 100 gram zachte geitenkaas naturel
- 6 theelepels pijnboompitten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- 2 theelepels tijm
- 6 theelepels honing
- Zout en zwarte peper
Bladerdeegtaartjes met geitenkaas recept
Snij de uien in ringen. Borstel de champignons schoon en snij ze daarna in plakjes.
Verwarm de oven alvast voor op 175 graden en haal ook de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de champignonplakjes snel tot ze lichtbruin zijn. Bestrooi ze dan met zout en versgemalen peper. Haal de pan dan van het vuur.
Bak tegelijk met twee eetlepels olijfolie, de uiringen in ongeveer tien minuten tot ze lichtbruin worden. Schep de uiringen dan uit de pan bij de champignonplakjes.
Voeg tot slot aan de vulling voor de bladerdeegtaartjes de tijm toe en meng het geheel door elkaar.
De bladerdeegtaartjes maken
Leg ontdooide plakjes bladerdeeg met twee centimeter tussenruimte op het bakpapier. Vouw de randen één centimeter om druk die rand dan met een vork op elkaar, zodat er ook een beetje een streeppatroon ontstaat.
Klop het ei los met een garde en bestrijk de plakjes bladerdeeg daarna met het losgeklopte ei.

Schep in het midden van de plakjes bladerdeeg wat vulling. Zorg ervoor dat de omgeslagen randen vrij blijven. Tijdens het bakken zullen deze randen dan iets omhoog komen.
Verkruimel de geitenkaas en strooi deze op de vulling. Doe ook op elk taartje een theelepel pijnboompitten. Bak de ze dan in ongeveer twintig minuten gaar. Het deeg is dan goudbruin van kleur en de randen zijn bol gaan staan.
Doe op elk bladerdeegtaartje een theelepel vloeibare honing en dien ze dan meteen warm op.

Meer voorgerechten
Vind je de bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons lekker? Dan vind je de volgende gerechten waarschijnlijk ook lekker:
Of kijk op de verzamelpagina met alle vegetarische voorgerechten.