0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Voorgerechten » Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons

Wil jij ook zulke grappige bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons maken? Ik vind het een leuk recept omdat ze zo makkelijk te maken zijn. De taartjes zijn eigenlijk gewoon een lekkere vulling op een plakje bladerdeeg. Dan gaan ze nog even in de oven en klaar!

Naar het recept

Met de vulling zit het bij dit recept ook wel goed. Lekkere gebakken champignons met ui, geitenkaas, pijnboompitten en honing er over. Ook daarmee kan dus niet veel mis gaan. Kortom, een leuk, lekker en makkelijk voorgerecht. De credits voor het recept van de bladerdeegtaartjes met geitenkaas gaan naar boodschappen.nl, waar ik het heb gevonden.

Geitenkaas bolletjes

Ik weet niet of ze het overal verkopen, maar ik kocht bij de Albert Heijn “salade bolletjes” geitenkaas. Dat was wel heel makkelijk om ook mooie brokjes kaas op de bladerdeegtaartjes te leggen. Gemak dient de mens 😉. Natuurlijk kan je ook gewone geitenkaas kopen. Dat smaakt hetzelfde.

Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons

0.0 van 0 stem
Course: Recepten, Voorgerechten
Porties

6

stuks
Totale tijd

50

minuten

Maak zelf deze bladerdeegtaartjes met geitenkaas. Makkelijk te maken met een lekkere vulling van gebakken champignons, ui en geitenkaas.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 150 gram champignons

  • 1 middelgrote ui

  • 25 gram zachte geitenkaas (bolletjes) naturel

  • 1 eetlepel pijnboompitten

  • 6 plakjes bladerdeeg

  • 0,5 ei

  • 1 theelepel tijm

  • 6 theelepels honing

  • zout naar smaak

  • zwarte peper naar smaak

  • Ook nodig
  • 1 vel bakpapier

Recept

  • Ui en champignons snijden
    Snij de ui in kwart ringen. Borstel de champignons schoon en snij ze daarna in plakjes.
  • Oven voorverwarmen, bladerdeeg ontdooien
    Verwarm de oven alvast voor op 175 graden. Leg bakpapier op een bakplaat. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Leg de plakjes met twee centimeter tussenruimte op het bakpapier.
  • Champignons bakken
    Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de champignonplakjes tot ze lichtbruin zijn. Haal de pan dan van het vuur.
  • Ui bakken
    Bak tegelijk met de champignons ook de ui. Gebruik weer twee eetlepels olijfolie. Als de ui lichtbruin wordt doe je de ui in de pan bij de champignonplakjes.
  • Tijm erbij
    Voeg 1 theelepel tijm toe aan de pan met champignon en ui. Meng het geheel door elkaar.
  • Bladerdeeg vouwen
    Vouw de randen één centimeter om druk die rand dan met een vork op elkaar, zodat er ook een beetje een streeppatroon ontstaat.
  • Ei erover
    Klop het ei los met een garde en bestrijk de plakjes bladerdeeg daarna met het losgeklopte ei.
  • Vulling erop
    Schep in het midden van de plakjes bladerdeeg wat vulling. Zorg ervoor dat de omgeslagen randen vrij blijven. Tijdens het bakken zullen deze randen dan iets omhoog komen.
  • Geitenkaas en pijnboompitten erop
    Verkruimel de geitenkaas en strooi deze op de vulling. Doe ook op elk taartje een theelepel pijnboompitten.
  • Bakken
    Bak de bladerdeegtaartjes ongeveer 25 minuten op 175 graden. Het deeg is dan goudbruin van kleur en de randen zijn bol gaan staan.
  • Zout, peper en honing erop
    Doe op elk bladerdeegtaartje een beetje zout, een beetje peper en een theelepel vloeibare honing. Dien ze dan meteen warm op.

Recept video

Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons bodem
De bodem

Meer voorgerechten

Vind je de bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons lekker? Dan vind je de volgende gerechten waarschijnlijk ook lekker:

Of kijk op de verzamelpagina met alle vegetarische voorgerechten.

Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons mrt 2024 800x800
Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen