Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons

Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons recept

Deze bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons zijn erg grappig. Eigenlijk is dat vooral omdat het zo’n enorm simpel en voor de hand liggend idee is. De ‘taartjes’ worden op een wel heel simpele manier gemaakt. Gewoon een lekkere vulling op een plakje bladerdeeg. Even in de oven en klaar! Dat ik dat nog niet eerder gezien had vond ik nog het meest bijzonder.

Met de vulling zit het bij dit recept ook wel goed. Lekkere gebakken champignons met ui. Geitenkaas, pijnboompitjes en honing er over. Ook daar kan dus niet veel mis gaan. Kortom, een leuk, lekker en makkelijk voorgerecht. De credits voor het recept van de bladerdeegtaartjes met geitenkaas gaan naar boodschappen.nl, waar ik het heb gevonden.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 6 bladerdeegtaartjes:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram champignons
  • 2 kleine uien
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 6 theelepels pijnboompitten
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 theelepels tijm
  • 6 theelepels honing
  • Zout en zwarte peper

Bladerdeegtaartjes met geitenkaas recept

Klop het ei los met een garde. Snij de uien in ringen. Borstel de champignons schoon en snij ze daarna in plakjes.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Haal de pan dan van het vuur.

Bak tegelijk in een tweede pan, in 2 eetlepels olijfolie de uiringen in ca. 15 minuten zacht en glazig. Schep de uiringen uit de pan bij de champignonplakjes.

Voeg aan deze vulling voor de taartjes de tijm toe en meng het geheel door elkaar.

Leg nét ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar, met 2 cm tussenruimte, op het bakpapier.

Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei. Schep in het midden van de plakjes wat vulling. Zorg ervoor dat ongeveer 1,5 cm van de randen vrij blijft. Tijdens het bakken zullen deze randen iets omhoog komen.

Verkruimel de geitenkaas en strooi deze op de vulling. Doe ook op elk taartje een theelepel pijnboompitten. Bak de taartjes in ongeveer 20 minuten gaar. Het deeg is dan goudbruin van kleur en de randen zijn bol gaan staan.

Doe op elk bladerdeegtaartje een theelepel vloeibare honing. Dien de taartjes warm op.

Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons recept

Meer lekkere voorgerechten

Vond je dit een lekker recept, dan vind je de volgende gerechten waarschijnlijk ook lekker:

Related Posts

Leave a comment