Deze keer even een klein receptje, maar daarom niet minder lekker. Gevulde dadels met MonChou en walnoot. Echt zo’n jaren zeventig recept dat ik ken van vroeger thuis. Tapas ‘avant la lettre’ zoals dat zo mooi heet.
Naar het receptJe ziet gevulde dadels niet meer zo vaak, maar deze zoete snack is zo gemaakt. Koop een flinke zak dadels zonder pit, een klein pakje MonChou en tenslotte gepelde walnoten. Meer heb je niet nodig voor een lekkere zoete snack.
Je zou het niet zeggen maar die kleine gevulde dadels vullen behoorlijk. En met een beetje fantasie noem je het gewoon fruit en de MonChou zuivel en noten zijn sowieso gezond. Dus snacken maar 🙂
Alternatieven voor MonChou
MonChou is een specifieke soort roomkaas van Campina, dus je kan het eventueel vervangen door een ander soort roomkaas. Het resultaat zal wat minder zoet zijn. Wil je wel een beetje een zoet alternatief? Dan kan je geitenkaas met honing kopen. Dat is ook een hele lekkere combinatie.
Meer recepten
Vind je de Gevulde dadels met MonChou en walnoot lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische snacks, of maak bijvoorbeeld deze:
- Bruschetta met tomaat, basilicum en geroosterde pijnboompitten
- Gevulde pepers met roomkaas
- Nacho’s met guacamole