Gevulde dadels met MonChou en walnoot

Gevulde dadels met MonChou en walnoot recept

Deze keer even een klein receptje, maar daarom niet minder lekker. Gevulde dadels met MonChou en walnoot. Echt zo’n jaren zeventig recept dat ik ken van vroeger thuis.Tapas ‘avant la lettre’ zoals dat zo mooi heet.

Je ziet het niet meer zo vaak, maar het is zo gemaakt. Een flinke zak dadels zonder pit, een klein pakje MonChou en wat gepelde walnoten. Meer heb je niet nodig voor een lekkere zoete snack.

MonChou is een specifieke soort roomkaas van Campina, dus je kan het eventueel vervangen door een ander soort roomkaas. Het recept dat ik gebruikte kwam van Smulweb, dus kijk daar gerust ook even.

Je zou het niet zeggen maar die kleine gevulde dadels vullen behoorlijk. En met een beetje fantasie noem je het gewoon fruit en de MonChou zuivel en noten zijn sowieso gezond. Dus snacken maar 🙂

Tip: mis geen recept meer; volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor een stuk of 30 gevulde dadels:

  • 250 gram dadels zonder pit
  • 100 gram MonChou roomkaas
  • 100 gram ongezouten walnoten

Gevulde dadels met MonChou en walnoot maken

Maak de dadels in de lengte open (waar de pit er uit gehaald is).

Breng de MonChou op kamertemperatuur en smeer de dadel-opening vol.

Leg er een halve walnoot bovenop.

Tip: de MonChou kan je best een paar dagen in de koelkast bewaren. Dus maak er ook gerust maar een paar en bewaar de rest even. Zo kan je een paar dagen lang een lekker snackje op tafel zetten.

Gevulde dadels met MonChou en walnoot recept

Meer recepten

Vond je de Gevulde dadels met MonChou en walnoot lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische snacks, of bijvoorbeeld deze:

Leave a comment