4.1 van 8 stem
Home » Recepten » Snacks en gebak » Gevulde dadels met MonChou en walnoot

Deze keer even een klein receptje, maar daarom niet minder lekker. Gevulde dadels met MonChou en walnoot. Echt zo’n jaren zeventig recept dat ik ken van vroeger thuis. Tapas ‘avant la lettre’ zoals dat zo mooi heet.

Naar het recept

Je ziet gevulde dadels niet meer zo vaak, maar deze zoete snack is zo gemaakt. Koop een flinke zak dadels zonder pit, een klein pakje MonChou en tenslotte gepelde walnoten. Meer heb je niet nodig voor een lekkere zoete snack.

Je zou het niet zeggen maar die kleine gevulde dadels vullen behoorlijk. En met een beetje fantasie noem je het gewoon fruit en de MonChou zuivel en noten zijn sowieso gezond. Dus snacken maar 🙂

Alternatieven voor MonChou

MonChou is een specifieke soort roomkaas van Campina, dus je kan het eventueel vervangen door een ander soort roomkaas. Het resultaat zal wat minder zoet zijn. Wil je wel een beetje een zoet alternatief? Dan kan je geitenkaas met honing kopen. Dat is ook een hele lekkere combinatie.

Gevulde dadels met MonChou en walnoot

4.1 van 8 stem
Course: Recepten, Snacks en gebak
Porties

30

dadels
Totale tijd

20

minuten

Een flinke zak dadels, een pakje MonChou en gepelde walnoten. Meer heb je niet nodig voor deze lekkere Gevulde dadels met MonChou en walnoot.

Ingrediënten

 • 250 gram dadels zonder pit

 • 100 gram MonChou roomkaas

 • 100 gram ongebrande walnoten

Recept

 • Dadels open maken
  Maak de dadels in de lengte met een scherp mesje open, daar waar de pit eruit gehaald is.
 • MonChou erin
  Smeer dan wat MonChou roomkaas in de de opening van de dadel.
 • Halve walnoot erin
  Halveer de walnoot. Duw dan een halve walnoot in de MonChou.

Recept video

Opmerkingen

 • Tip: de MonChou kan je best een paar dagen in de koelkast bewaren. Dus maak gerust minder dadels per keer bewaar de rest even. Zo kan je een paar dagen lang een lekker snackje op tafel zetten.

Meer recepten

Vind je de Gevulde dadels met MonChou en walnoot lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische snacks, of maak bijvoorbeeld deze:

Gevulde dadels met MonChou en walnoot mrt 2024 800x800
Gevulde dadels met MonChou en walnoot

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen