Deze keer even een klein receptje, maar daarom niet minder lekker. Gevulde dadels met MonChou en walnoot. Echt zo’n jaren zeventig recept dat ik ken van vroeger thuis. Tapas ‘avant la lettre’ zoals dat zo mooi heet.
Je ziet het niet meer zo vaak, maar deze snack is zo gemaakt. Koop een flinke zak dadels zonder pit, een klein pakje MonChou en tenslotte gepelde walnoten. Meer heb je niet nodig voor een lekkere zoete snack.
MonChou is een specifieke soort roomkaas van Campina, dus je kan het eventueel vervangen door een ander soort roomkaas. Toch zou ik dat niet zo snel doen. MonChou is vrij zoet en ik ken eigenlijk geen roomkaas die daar op lijkt. Eerder zou ik dan geitenkaas met honing kopen, dat lijkt me ook een hele lekkere combinatie.
Je zou het niet zeggen maar die kleine gevulde dadels vullen behoorlijk. En met een beetje fantasie noem je het gewoon fruit en de MonChou zuivel en noten zijn sowieso gezond. Dus snacken maar 🙂
Ingrediënten
Voor ongeveer 30 gevulde dadels:
- 250 gram dadels zonder pit
- 100 gram MonChou roomkaas
- 100 gram ongebrande walnoten
Gevulde dadels met MonChou en walnoot
Deze snack is makkelijk te maken zoals je in deze video ziet. Onder de video vind je het recept in tekst.
Dadels met MonChou maken
Benodigde tijd: 20 minuten
Zo maak je dadels met MonChou:
- Dadels open maken
Maak de dadels in de lengte open, daar waar de pit eruit gehaald is.
- MonChou erin
Smeer dan de opening van de dadel vol met MonChou roomkaas.
- Halve walnoot erin
Duw daarna een halve walnoot in de MonChou.
Tip: de MonChou kan je best een paar dagen in de koelkast bewaren. Dus maak gerust minder dadels per keer bewaar de rest even. Zo kan je een paar dagen lang een lekker snackje op tafel zetten.

Meer recepten
Vind je de Gevulde dadels met MonChou en walnoot lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische snacks, of maak bijvoorbeeld deze: