Snelle noedelsoep met Chinese wokgroenten

Snelle noedelsoep recept voor

Wil je in tien minuten een gezonde vegetarische noedelsoep maken? Lekker en met verse groenten? Dan is dit het snelle noedelsoep recept dat jij zoekt.

Ken je van die kleine pakjes kant en klare noedelsoep? We hebben er altijd wel een paar op voorrad liggen hier thuis, want het wil wel eens helemaal fout lopen met de planning. Als je pas laat thuis bent en er is nergens tijd voor zijn die nog best lekker. Maar heel gezond zijn die pakjes natuurlijk niet. Daarom maak ik de noedelsoep liever met verse groenten.

Het mooie van dit recept is dat je er helemaal niets voor hoeft te snijden. Noedels koken, een zak kant en klare voorgesneden Chinese wokgroenten toevoegen. De sojasaus en de kruiden toevoegen. Meer is er niet te doen. Dat kan iedereen wel denk ik.

Ik heb trouwens ontdekt dat de groenten die in de pakketten Chinese wokgroenten zitten nog wel eens wisselen. En ze zijn niet altijd erg ‘Chinees’. Gelukkig maakt het weinig uit. Het resultaat is toch wel lekker.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1,5 liter groente bouillon
  • 3 eetlepels sojasaus
  • circa 4 theelepels sambal
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 4 vellen wok noedels (ongeveer 250 gram)
  • 400 gram pakket met Chinese wokgroente (bijvoorbeeld met paksoi, rode ui, Chinese kool, sugar snaps en tauge)
  • Handje pinda’s

Snelle noedelsoep recept

Eerst breng je de bouillon, de sojasaus en het kerriepoeder aan de kook in een pan. Voeg dan naar smaak de sambal toe.

Daarna doe je de vellen wok noedels in de pan. Laat de noedels een paar minuten koken. Tijdens het koken trek je met twee vorken de vellen wok noedels uit elkaar.

Voeg dan de Chinese wokgroente toe. Roer het geheel goed door en breng de soep weer aan de kook. Laat de groente 4 minuten mee koken.

Intussen maal je wat pinda’s grof, bijvoorbeeld in een vijzel.

Doe de noedelsoep in kommen en strooi er de gemalen pinda’s overheen.

Snelle noedelsoep recept boven

Meer snelle gerechten

Vond je de snelle noedelsoep een lekker? Heb je vaker haast? dan zoek je vast nog meer gerechten die je snel kan koken. Kijk in dat geval ook eens naar deze recepten, die je ook in geval van tijdnood makkelijk kunt maken:

Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Leave a comment