In tien minuten een gezonde vegetarische noedelsoep maken? Lekker en met verse groenten? Dat kan makkelijk met dit recept. Precies wat je op een drukke dag nodig hebt, dus ik denk dat ik deze snelle noedelsoep nog heel vaak ga maken.

Het mooie van dit recept is dat je er helemaal niets voor hoeft te snijden. Noedels koken, een zak kant en klare voorgesneden Chinese wokgroenten toevoegen. De sojasaus en de kruiden toevoegen. Meer is er niet te doen. Dat kan iedereen wel denk ik.

Het oorspronkelijke recept kwam ik op bbcgoodfood.com tegen. Hier onder staat mijn iets aangepaste versie.

Snelle noedelsoep met Chinese wokgroenten recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 liter groente bouillon
  • 4 eetlepels sojasaus
  • circa 4 theelepels sambal
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 4 vellen wok noedels (ongeveer 250 gram)
  • 400 gram pakket met Chinese wokgroente (paksoi, rode ui, Chinese kool, sugar snaps en tauge)
  • Handje pinda’s

De snelle noedelsoep bereiden

Breng de bouillon, de sojasaus, de sambal (meer of minder naar smaak) en het kerriepoeder aan de kook in een pan.

Doe er de vellen wok noedels bij. Laat ze een paar minuten koken. Trek tijdens het koken met twee vorken de vellen wok noedels uit elkaar.

Voeg de Chinese wokgroente toe. Roer het geheel goed door en laat het 4 minuten koken.

Maal intussen wat pinda’s grof, bijvoorbeeld in een vijzel.

Doe de snelle noedelsoep in kommen en strooi er de gemalen pinda’s overheen.

Meer snelle gerechten

Heb je vaker haast? dan zoek je vast nog meer snelle gerechten. Kijk in dat geval ook eens naar deze recepten, die je ook in geval van tijdnood makkelijk kunt maken:

Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

(Visited 83 times, 1 visits today)