0.0 van 0
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Snelle noedelsoep met Chinese wokgroenten

Wil je in tien minuten een gezonde vegetarische noedelsoep maken? Lekker en met verse groenten? Dan is deze snelle noedelsoep met Chinese wokgroenten precies wat jij zoekt.

Naar het recept

Ken je van die kleine pakjes kant en klare noedelsoep? We hebben er altijd wel een paar op voorrad liggen hier thuis, want het wil wel eens helemaal fout lopen met de planning. Als je pas laat thuis bent en er is nergens tijd voor zijn die nog best lekker. Maar heel gezond zijn die pakjes natuurlijk niet. Daarom maak ik de noedelsoep liever met verse groenten.

Makkelijk noedelsoep recept

Het mooie van dit recept is dat je er helemaal niets voor hoeft te snijden. Noedels koken, een zak kant en klare voorgesneden Chinese wokgroenten toevoegen. De sojasaus en de kruiden toevoegen. Meer is er niet te doen. Dat kan iedereen wel denk ik.

Ik heb trouwens ontdekt dat de groenten die in de pakketten Chinese wokgroenten zitten nog wel eens wisselen. En ze zijn niet altijd erg ‘Chinees’. Gelukkig maakt het weinig uit. Het resultaat is toch wel lekker.

Snelle noedelsoep met Chinese wokgroenten

0.0 van 0
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

10

minuten

Wil je in tien minuten een gezonde vegetarische noedelsoep maken? Lekker en met Chinese wokgroenten? Dan is dit het recept dat jij zoekt!

Ingrediënten

 • 1,5 liter groentebouillon

 • 3 eetlepels =sojasaus

 • 4 theelepels sambal (naar smaak)

 • 4 theelepels kerriepoeder

 • 4 vellen wok noedels (ongeveer 250 gram)

 • 400 gram pakket met Chinese wokgroente (bijvoorbeeld met paksoi, rode ui, Chinese kool, sugar snaps en tauge)

 • 1 handje pinda’s

Recept

 • Bouillon, sojasaus, kerrie en sambal laten koken
  Eerst breng je de groentebouillon, de sojasaus en het kerriepoeder aan de kook in een pan. Voeg dan naar smaak sambal toe.
 • Noedels meekoken
  Daarna doe je de vellen wok noedels in de pan. Laat de noedels een paar minuten koken. Tijdens het koken trek je met twee vorken de vellen wok noedels uit elkaar.
 • Wokgroente meekoken
  Voeg dan de voorgesneden Chinese wokgroente toe. Roer het geheel goed door en breng de soep weer aan de kook. Laat de groente 4 minuten mee koken.
 • Pinda’s grof malen
  Intussen maal je een de pinda’s grof, bijvoorbeeld in een vijzel.
 • Serveren met pinda’s erover
  Doe de noedelsoep in kommen en strooi er de gemalen pinda’s overheen.

Recept video

Meer snelle gerechten

Vind je de snelle noedelsoep lekker? Heb je vaker haast? Dan zoek je vast nog meer gerechten die je snel kan koken. Kijk in dat geval ook eens naar deze recepten, die je ook in geval van tijdnood makkelijk kunt maken:

Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Snelle noedelsoep recept 800x800
Snelle noedelsoep

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen