Home » Recepten » Hoofdgerechten » Kruidige paprika met tomaat en rijst

Je kan natuurlijk niet elke dag uitgebreid koken. Soms moet het even snel. Toch kan je dan in weinig tijd deze kruidige paprika met tomaat en rijst op tafel zetten. Een lekker en gezond vegetarisch recept. Kook de rijst en bereid in de tussentijd snel deze kruidige paprika met tomaat, dan ben je ruim binnen het half uur klaar.

Het idee voor dit gerecht ontstond toen ik onverwacht met veel haast iets moest maken. Ik gebruikte de ingrediënten die ik voor iets heel anders (een quiche) klaar had staan. De tomaten zijn trostomaten, omdat die vaak wat minder vocht bevatten.

De ras-el-hanout is een Marokkaans kruidenmengsel. Het bevat zoveel kruiden, dat je het redelijkerwijs niet zelf kan maken. Ik kocht een kant en klaar potje van Jonnie Boer, gewoon bij de Albert Heijn. Niet goedkoop, maar ik doe er nu al maanden mee.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen:

  • 250 gram witte rijst
  • 3 paprika’s (bij voorkeur verschillende kleuren)
  • 4 flinke trostomaten
  • 125 gram crème fraîche
  • stukje gember van 3 centimeter
  • 2,5 theelepel res-el-hanout (kruiden)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels boter om in te bakken
  • 0,5 theelepel chilipeper
Loading...

Kruidige paprika met tomaat recept

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl de rijst kookt en daarna terwijl de rijst, met de deksel er op staat te wachten, kan je de rest van het koken doen.

Maak de paprika’s schoon en snij ze in grove stukken van circa 2×2 centimeter. Zet ze even apart. Snij de tomaten in grove stukken en zet ook die even apart. Schrap met een theelepel de schil van de gember en snij de gember dan in hele kleine stukjes.

Smelt de boter in een flinke koekenpan op hoog vuur. Als de boter heet is, dan voeg je de paprika toe. Bak de paprika een paar minuten.

Pers dan de knoflook tenen er bij en bak die een minuut mee. Voeg dan ook de gember toe. Bak ook die een minuut mee. Voeg de tomaat, de ras-el-hanout en de chilipeper toe. Laat het geheel even op het vuur, tot het meeste vocht verdampt is.

Zet het vuur dan uit en meng de crème fraîche er doorheen.

Serveer het groentemengsel samen met de rijst die intussen ook klaar is.

Kruidige paprika met tomaat recept boven

Meer recepten

Vind je de Kruidige paprika met tomaat en rijst lekker? Kijk dan ook eens naar de andere vegetarische hoofdgerechten op Eetman.nl, bijvoorbeeld deze:

Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen