Zet snel een lekkere vegetarische maaltijd op tafel met deze rijst met paprika, tomaat en Marokkaanse kruiden. Een makkelijk gerecht met een lekker kruidige nasmaak.
Je kan natuurlijk niet elke dag uitgebreid koken. Soms moet het even snel. Toch kan je dan in weinig tijd deze kruidige paprika met tomaat en rijst op tafel zetten. Een lekker en gezond vegetarisch recept. Kook de rijst en bereid in de tussentijd snel deze kruidige paprika met tomaat, dan ben je ruim binnen het half uur klaar.
Het idee voor dit gerecht ontstond toen ik onverwacht met veel haast iets moest maken. Ik gebruikte de ingrediënten die ik voor iets heel anders (een quiche) klaar had staan. Zo maakte ik van de tijdnood een deugd. De tomaten zijn trostomaten, omdat die vaak wat minder vocht bevatten.
Ras el hanout
Dit ingredient ken je wellicht nog niet. Ras-el-hanout is een Marokkaans kruidenmengsel. Het bevat zoveel kruiden, dat je het redelijkerwijs niet zelf kan maken. Nou ja er zullen natuurlijk atlijd mensen zijn die dat toch proberen. Ik kocht in ieder geval een kant en klaar potje van Jonnie Boer, gewoon bij de Albert Heijn. Het was niet goedkoop, maar ik doe er nu al maanden mee.
Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 4 personen:
- 250 gram witte rijst
- 3 paprika’s (bij voorkeur verschillende kleuren)
- 4 flinke trostomaten
- 125 gram crème fraîche
- stukje gember van 3 centimeter
- 2 theelepels ras-el-hanout (kruiden)
- 0,5 theelepel chilipeper
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
Rijst met paprika, tomaat en Marokkaanse kruiden
In deze video zie je hoe je de kruidige rijst met paprika en tomaat maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Rijst met paprika en tomaat maken
Benodigde tijd: 30 minuten
Zo maak je deze rijst met paprika en tomaat:
- Rijst koken
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl de rijst kookt en daarna terwijl de rijst, met de deksel er op staat te wachten, kan je de rest van het gerecht koken.
- Paprika’s snijden
Maak de paprika’s schoon en snij ze in grove stukken van circa 2×2 centimeter. Zet ze even apart.
- Tomaat snijden
Snij de tomaten in grove stukken en zet ook die even apart.
- Gember en knoflook fijnsnijden
Schrap met een theelepel de schil van de gember. Snij de gember dan in hele kleine stukjes. Snij ook de knoflook in kleine stukjes. Zet ze samen apart.
- Paprika bakken
Verhit de olijfolie in een flinke koekenpan op hoog vuur. Als de olie heet is, dan voeg je de paprika toe. Bak de paprika een paar minuten.
- Knoflook en gember meebakken
Voeg de knoflook en de gember toe. Bak ze één minuut mee.
- Tomaat, ras-el-hanout en chilipeper toevoegen
Voeg de tomaat, de ras-el-hanout en de chilipeper toe. Laat het geheel even op het vuur doorkoken, tot het meeste vocht verdampt is.
- Crème fraîche toevoegen
Zet het vuur dan uit en meng de crème fraîche er doorheen.
- Serveren met rijst
Maak de rijst even los met een lepel. Schep de rijst dan door het groentemengsel.

Meer recepten
Vind je dit rijstgerecht met Marokkaanse kruiden lekker? Kijk dan ook eens naar de andere vegetarische hoofdgerechten op Eetman.nl, bijvoorbeeld deze:
Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.