Zet snel een lekkere vegetarische maaltijd op tafel met deze rijst met paprika, tomaat en Marokkaanse kruiden. Een makkelijk gerecht met een lekker kruidige nasmaak.
Naar het receptJe kan natuurlijk niet elke dag uitgebreid koken. Soms moet het even snel. Toch kan je dan in weinig tijd deze kruidige paprika met tomaat en rijst op tafel zetten. Een lekker en gezond vegetarisch recept. Kook de rijst en bereid in de tussentijd snel deze kruidige paprika met tomaat, dan ben je ruim binnen het half uur klaar.
Het idee voor dit gerecht ontstond toen ik onverwacht met veel haast iets moest maken. Ik gebruikte de ingrediënten die ik voor iets heel anders (een quiche) klaar had staan. Zo maakte ik van de tijdnood een deugd. De tomaten zijn trostomaten, omdat die vaak wat minder vocht bevatten.
Ras el hanout
Dit ingrediënt ken je wellicht nog niet. Ras-el-hanout is een Marokkaans kruidenmengsel. Het bevat zoveel kruiden, dat je het redelijkerwijs niet zelf kan maken. Nou ja er zullen natuurlijk atlijd mensen zijn die dat toch proberen. Ik kocht in ieder geval een kant en klaar potje van Jonnie Boer, gewoon bij de Albert Heijn. Het was niet goedkoop, maar ik doe er nu al maanden mee.
Meer recepten
Vind je dit rijstgerecht met Marokkaanse kruiden lekker? Kijk dan ook eens naar de andere vegetarische hoofdgerechten op Eetman.nl, bijvoorbeeld deze:
Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.