Home » Nieuws » Geen tijd voor een ontbijt? Doe het zo met onze tips!

Het ontbijt is de start van jouw dag. Je hebt wat te eten nodig in de ochtend, zeker als je een hele dag uit werken gaat. Veel mensen grabbelen snel wat uit de kast en eten het onderweg naar het werk. Of ze kopen onderweg een snelle hap.

Ontspannen en uitgebreid ontbijten associëren we met luxe. Het voelt luxueus om je dag te beginnen met een glaasje vers geperst sinaasappelsap, met een kopje koffie en broodjes en beleg. Zo’n ontbijt voelt luxueus omdat we ’s ochtends de tijd niet hebben om een hele maaltijd voor te bereiden en op te eten en dus eten we snel iets kleins zonder er echt van te genieten.

Geen tijd voor een ontbijt?

Snel kan ook goed zijn

Het is heel begrijpelijk dat je in de ochtend de tijd of de fut niet hebt om uitgebreid te gaan zitten ontbijten. Maar dat wil niet zeggen dat je niet kwalitatief kan ontbijten. Het zit ‘m in de keuzes die je maakt.

Een ontbijt start met de geur van koffie die het huis vult. Met een koffiezetmachine kan je snel een kwalitatieve kop koffie op tafel krijgen. En met senseo pads kan je ook nog eens kiezen uit een uitgebreid assortiment koffies. Voor ieder wat wils.

Kies vervolgens een gezonde en lekkere hap die je snel kan klaarmaken. Wat fruit in ongesuikerde yoghurt is snel klaar, lekker en gezond. Een broodje met een beetje boter en een goede kaas maakt het geheel af.

Geen tijd voor een ontbijt - yoghurt 950x500

Bereid je ontbijt voor

Heb je in de ochtend echt heel weinig tijd? Waarom bereid je je ontbijt dan niet de avond ervoor al voor? Er bestaan talrijke heerlijke ontbijtgerechten die je op voorhand kan klaarmaken. Denk aan de zogenaamde overnight oats: havermout met verschillende toppings die een nachtje in de koelkast moeten staan voor je ze kan eten.

Hou je meer van de klassieke gebakken-eieren? Dan zijn hartige muffins misschien wel wat voor jou. Vul een cupcake vormpjes met eieren, blokjes oude kaas en spinazie en bak die in de oven. ’s Ochtends hoef je er maar eentje of twee uit de vorm te nemen. Handig, snel én lekker.

Geen tijd voor een ontbijt - overnight oats 950x500

Geniet wanneer je wél tijd hebt

Heb je toch de tijd om uitgebreid te ontbijten, bijvoorbeeld in het weekend? Ga er dan bij neer zitten, dek de tafel mooi, laat de dolce gusto rustig doorlopen en geniet van een uitgebreid ontbijt met broodjes, kazen, jams en een plakje cake. Of zelfs een glaasje champagne. Je waant je zo op een terras in Parijs. Je kan je geen betere start wensen.

Geen tijd voor een ontbijt - weekend ontbijt 800x800

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen