Spitskool eet ik eigenlijk bijna nooit, maar na het vorige recept had ik bijna een hele kool over. Met wat recepten van Smulweb gecombineerd had ik al snel iets bedacht, wat me heel lekker leek. Het was niet veel werk om te maken en we vonden het super lekker. Echt een positieve verassing. We aten er witte rijst en een beetje chilly saus bij, wat denk ik ook de lekkerste combinatie is.

Spitskool roerbakken met ei

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram witte rijst
  • 3 eetlepels arachide olie (of wok olie)
  • 1 ui
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eieren
  • 1 spitskool
  • 2 theelepels suiker
  • sweet chilly saus

Spitskool roerbakken met ei en rijst

Snij de spitskool in repen. Snij de ui in halve ringen. Maak de peper schoon, verwijder het zaad en snij deze in kleine stukjes. Snij de knoflook in kleine stukjes.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Warm de olie op in de pan. Fruit de ui tot deze glazig is. Verkruimel er ondertussen het bouillonblokje doorheen. Meng er tegen het einde ook de rode peper en de knoflook doorheen.

Breek de eieren en roer deze door het ui-mengsel.

Als het ei gebakken is en het mengsel kruimeling wordt kunnen de spitskool en de suiker er bij. Het geheel nog ongeveer 5 minuten roerbakken.

Serveren met rijst en sweet chilly saus naar smaak.

Meer recepten

Vond je de Spitskool met ei en rijst lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

(Visited 166 times, 1 visits today)