Home » Recepten » Hoofdgerechten » Spitskool roerbakken met ei en rijst

Dit is een recept dat ik regelmatig maak. Spitskool roerbakken met ei is een klein klusje. Dan moet je nog rijst koken, maar dat zal ook iedereen wel lukken. Alles is makkelijk dus, terwijl het resultaat toch heerlijk is. Eigenlijk denk ik dan ook dat iedereen dit recept een keer moet proberen!

Spitskool at ik eigenlijk bijna nooit. Maar op een dag had ik bijna een hele kool over. Dat was nadat ik een keer een recept maakte, waar maar een heel klein beetje kool in moest. Weggooien vind ik altijd erg zonde. Met wat recepten van Smulweb gecombineerd had ik gelukkig al snel iets bedacht, dat me heel lekker leek. Deze roergebakken spitskool dus.

Het was niet veel werk om de spitskool te maken en we vonden het toch super lekker. Echt een positieve verassing. We aten er witte rijst en een beetje chilly saus bij, wat denk ik ook de lekkerste combinatie is.

Ingrediënten

Roergebakken spitskool voor 4 personen:

 • 200 gram witte rijst
 • 1 spitskool
 • 3 eetlepels arachide olie (of wok olie)
 • 1 ui
 • 1 groente bouillonblokje
 • 2 eieren
 • 1 teentje knoflook
 • 1 rode peper
 • 2 theelepels suiker
 • sweet chilly saus
Loading...

Spitskool roerbakken met ei en rijst

Voor wie geen zin heeft om te lezen staat hier een filmpje van 3 minuten met de korte uitleg. Daarna volgt de volledige beschrijving in tekst.

Spitskool met ei maken

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je geroerbakte spitskool met ei en rijst:

 1. Snij spitskool, ui, peper en knoflook

  Snij de spitskool in reepjes. Snij de ui in kwart ringen. Maak de peper schoon, verwijder het zaad en snij deze in kleine stukjes. Snij tenslotte ook de knoflook in kleine stukjes.

 2. Kook de rijst

  Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 3. Bak de ui en voeg het bouillonblokje toe

  Warm de olie op in de pan. Fruit de ui tot deze glazig is. Verkruimel er ondertussen het bouillonblokje doorheen.

 4. Rode peper en knoflook erbij

  Meng er de rode peper en de knoflook doorheen. Bak die één minuut mee.

 5. Eieren meebakken

  Breek de eieren en roer ze dan door het ui-mengsel. Blijf het mengsel roeren, totdat het ei gebakken is en het mengsel kruimelig wordt.

 6. Spitskool en suiker meebakken

  Voeg dan beetje bij beetje de spitskool toe, terwijl je het af en toe omschept. Zo kan de spitskool slinken en pas alles toch in de pan. Meng dan ook de suiker erdoor. Blijf het geheel dan nog ongeveer 5 minuten roerbakken.

Serveer de spitskool dan met rijst en sweet chilly saus naar smaak.

Spitskool roerbakken met ei recept

Meer recepten

Vind je de Spitskool met ei en rijst lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen