Dit recept voor bruschetta met tomaat, basilicum en geroosterde pijnboompitten is een lekkere variatie op de traditionele Italiaanse hapjes.
Naar het receptBij dit bruschetta recept moet ik altijd aan mijn zus denken. Na een bezoek aan Italië was ze erg enthousiast geworden over de bruschetta’s die ze daar gegeten had. Dat is fijn voor ons, want sindsdien zet dit lekkere snackje graag bij de borrel op tafel.
De ware Italiaan zal het wel heiligschennis vinden dat ik pijnboompitten op de bruschetta’s doe. Maar ik eet nou eenmaal heel graag pijnboompitten. Ik gebruik ze dan ook vaak als ik aan het koken ben.
Wat zijn bruchetta’s?
Bruschetta’s zijn Italiaanse geroosterde broodjes, als snack voor bij de borrel, of als een eenvoudig licht voorgerechtje bij een uitgebreide maaltijd. Ze zijn makkelijk en snel te maken, maar je moet er wel lekkere verse ingrediënten voor gebruiken, anders wordt het niks.
Gebruik voor dit recept bijvoorbeeld lekkere rijpe trostomaten, dus niet van die nog wat bleke. Verse basilicum is ook zeker een must, die wil je hiervoor niet gedroogd uit een potje hebben.
Meer recepten
Vind je deze bruschetta met tomaat lekker? Dan ben je vast wel benieuwd naar de andere recepten op Eetman. Kijk dan ook eens naar de pagina met alle vegetarische snacks, zoals de bruschetta met roomkaas en champignons.
