Home » Recepten » Snacks en gebak » Bruschetta met roomkaas en champignons

Ken je Italiaanse bruschetta’s? Deze bruschetta met roomkaas en champignons is een lekkere variatie daarop met gebakken kastanjechampignons. Eet ze als de champignons nog warm zijn, dan zijn ze het lekkerste.

Bruschetta’s zijn een Italiaans voorgerechtje of tussendoortje. De basis is gegrild brood, ingesmeerd met knoflook, wat olijfolie, zout en peper. Op Eetman staat al een bruschetta met tomaat, basilicum en geroosterde pijnboompitten. Als variatie daarop maakte ik deze wat minder traditionele bruschetta met basilicum roomkaas, kastanje champignons, babyspinazie en platte peterselie.

Ingredienten

Voor ongeveer 16 stuks:

  • 1 afbak (desem) stokbrood (250 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram grote kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • zwarte peper naar smaak
  • 20 gram babyspinazie
  • 5 gram platte peterselie
  • 150 gram bieslook roomkaas

Ook nodig:

Bruschetta met roomkaas en champignons recept

In deze video zie je hoe je de bruschetta maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Bruschetta met roomkaas en champignons maken

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je de bruschetta met roomkaas en champignons:

  1. Toast het stokbrood

    Snij van een ongebakken stokbrood schuin plakjes af van circa 1 centimeter dik. Rooster ze in een toaster aan beide kanten goudbruin en krokant.
    Heb je geen toaster? Dat is geen probleem. Je kan het brood ook op de bakplaat in de grill toasten.

  2. Champignons bakken

    Borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze dan in plakken.

  3. Rozemarijn snijden

    Ris de blaadjes van het takje rozemarijn. Snij ze dan fijn.

  4. Kastanjechampignons bakken

    Verhit de olijfolie in een pan. Doe daarin de champignons en de tijm. Maal er naar smaak wat zwarte peper overheen. Pers ook een teentje knoflook erbij uit. Bak de champignons 5 minuten tot ze bruin en zacht zijn. Haal de pan dan van het vuur.

  5. Beleg de toast

    Smeer een dikke laag bieslook roomkaas over de afgekoelde plakken stokbrood. Verdeel daarover de babyspinazie en de bladpeterselie. Eindig met de gebakken kastanjechampignons.

Eet de bruschetta’s als de champignons nog warm zijn, dan zijn ze het lekkerste.

Bruschetta met roomkaas en champignons vierkant
Bruschetta met roomkaas en champignons

Meer recepten

Vind je de bruschetta met roomkaas en champignons lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina met alle vegetarische snacks.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen