Aubergine, bleekselderij, paprika, tomaten, olijven en nog veel meer. In dit caponata recept komen heel veel verschillende smaken samen. Deze Italiaanse klassieker is een heerlijk bijgerecht, maar op getoast brood ook lekker om te eten als eenvoudig hoofdgerecht.
Naar het receptZo’n lekker Italiaans gerecht, dat wil je natuurlijk proberen. Gelukkig is dit een makkelijk gerecht om te koken. Gewoon zo’n recept waar je telkens een paar dingen snijdt en toevoegt aan de pan. Heel relaxed koken vind ik dat. En dan is het resultaat ook nog eens hartstikke lekker!
Schrik niet van de lange lijst ingrediënten, een flink aantal heb je waarschijnlijk gewoon altijd in huis. Ik ben natuurlijk niet helemaal de gemiddelde kok, maar ik hoefde alleen voor de aubergine, bleekselderij, paprika, tomaten en rozijnen naar de winkel.
Caponata kan je koud of warm eten, maar warm heeft wel mijn voorkeur. Ook als je het een dag later opwarmt smaakt het nog perfect. Sterker nog, er zijn veel mensen die zeggen dat het dan nog lekkerder is.
Meer bijgerechten
Vind je deze caponta een leuk recept? Dan ben je vast benieuw naar alle andere bijgerechten op Eetman.nl. Bijvoorbeeld deze heerlijke aardappelen met rozemarijn uit de oven.