Aardappelen met rozemarijn uit de oven recept

Op zoek naar een lekker bijgerecht maakte ik deze aardappelen met rozemarijn. Het is een vrij klassiek gerecht. Omdat ik niet zo van gekookte aardappelen hou eet ik het altijd graag. Het is heerlijk bij bijvoorbeeld een roerbakschotel. Met een minuut of tien is de voorbereiding klaar en daarna doet de oven het werk.

Gebruik mooie nieuwe aardappelen, want je gaat ze niet schillen. Als ze wat ouder zijn, dan kan je dat natuurlijk alsnog doen. Voor de smaak zal het weinig uitmaken. Maar dan heb je meer werk en ziet het er ook nog minder leuk uit.

De rozemarijn neem je het liefste ook vers. Toevallig was mijn rozemarijn plantje uit de tuin dit jaar niet dood gegaan, dus dat kwam mooi uit. Maar anders koop je dat makkelijk in de supermarkt.

Aardappelen met rozemarijn uit de oven recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gram vastkokende aardappelen die geschikt zijn om in de schil te koken
  • 1 takje verse rozemarijn. Blaadjes er af rissen en dan klein snijden.
  • 2 theelepels gemalen zeezout
  • 1 grote teen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge

De aardappelen met rozemarijn bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aardappelen en boen de schil goed schoon. Snij de aardappelen daarna in partjes. Doe de partjes in een kom.

Indien het nog nodig is, maal het zeezout dan fijn. Doe het daarna in de kom.

Ris de rozemarijnblaadjes van de tak af. Snij ze daarna in kleine stukjes. Voeg ook die toe aan de kom. Pers de knoflook uit en voeg die toe aan de kom.

Voeg tenslotte de olijfolie aan de kom toe. Schep het geheel daarna goed om, tot alle aardappelen goed bedekt zijn met de olie, het zeezout, de knoflook en de rozemarijn.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de aardappelen met rozemarijn daar op. Zet de bakplaat 20 to 25 minuten in de oven. Schep ze halverwege de tijd nog even om.

Meer bijgerechten

Vind je de Aardappelen met rozemarijn lekker? Op de pagina met bijgerechten vind je nog meer vegetarische recepten.

 

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto’s maken, schrijven. Mijn hobby’s komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

One comment

  1. Hermien Valckenborg

    oh dit lijkt mij heerlijk ga het een keer Maken heel erg bedankt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*