Aardappelen met rozemarijn

Aardappelen met rozemarijn uit de oven recept voor 1

Deze lekker gekruide aardappelen met rozemarijn staan binnen 10 minuten in de oven. Daarna doet de oven het werk. Heerlijk bij een roerbak schotel.

Als je een lekker bijgerecht zoekt, dan kan je heel goed aardappelen met rozemarijn maken. Het is een klassiek gerecht dat heel weinig werk is om te maken. Omdat ik zelf niet zo van gekookte aardappelen hou maak ik ze graag. Ze zijn bijvoorbeeld lekker bij een roerbakschotel.

Gebruik mooie nieuwe aardappelen, want je gaat ze niet schillen. Lekker makkelijk want dat vind ik maar een rotklusje. Als de aardappelen wat ouder zijn, of je lust om een of andere reden de schil niet, dan kan je ze natuurlijk gewoon wel schillen. Maar dan heb je meer werk en ziet het er ook nog minder leuk uit. Bovendien mis je dan de gezonde vezels van de schil.

Ook voor de rozemarijn gebruik je het liefste ook vers-geknipte takjes en geen gedroogde. Gelukkig kan je rozemarijn heel goed als plantje in de tuin zetten. Het is winterhard en je hoeft het alleen maar elk jaar te snoeien. Koop gewoon zo’n plantje uit de de supermarkt, knop een paar takjes af en zet het in je tuin. Zo heb je altijd verse.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram en YouTube 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 750 gram nieuwe vastkokende of iets kruimige aardappelen
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 theelepel gemalen zeezout
  • 1 grote teen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge

Aardappelen met rozemarijn recept

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aardappelen en boen de schil goed schoon. Snij de aardappelen daarna in partjes. Doe de partjes in een kom.

Indien het nog nodig is, maal het zeezout dan fijn. Doe het daarna in de kom.

Ris de rozemarijnblaadjes van de tak af. Snij ze daarna in kleine stukjes. Voeg ook die toe aan de kom. Pers de knoflook uit en voeg ook die toe aan de kom.

Voeg tenslotte de olijfolie aan de kom toe. Schep het geheel daarna goed om, tot alle aardappelen goed bedekt zijn met de olie, het zeezout, de knoflook en de rozemarijn.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de aardappelen met rozemarijn daar op. Zet de bakplaat 25 minuten in de oven. Schep ze halverwege de tijd nog even om.

Aardappelen met rozemarijn uit de oven boven recept 2

Meer bijgerechten

Vind je de Aardappelen met rozemarijn uit de oven lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere gerechten. Op de pagina met vegetarische bijgerechten vind je nog meer recepten.

Comments (1)

oh dit lijkt mij heerlijk ga het een keer Maken heel erg bedankt

Leave a comment