Deze lekker gekruide aardappelen met rozemarijn staan binnen 10 minuten in de oven. Daarna doet de oven het werk. Heerlijk bij een roerbak schotel.
Als je een lekker bijgerecht zoekt, dan kan je heel goed aardappelen met rozemarijn maken. Het is een klassiek gerecht dat heel weinig werk is om te maken. Omdat ik zelf niet zo van gekookte aardappelen hou maak ik ze graag. Ze zijn bijvoorbeeld lekker bij een roerbakschotel.
Gebruik mooie nieuwe aardappelen, want je gaat ze niet schillen. Lekker makkelijk want dat vind ik maar een rotklusje. Als de aardappelen wat ouder zijn, of je lust om een of andere reden de schil niet, dan kan je ze natuurlijk gewoon wel schillen. Maar dan heb je meer werk en ziet het er ook nog minder leuk uit. Bovendien mis je dan de gezonde vezels van de schil.
Ook voor de rozemarijn gebruik je het liefste ook vers-geknipte takjes en geen gedroogde. Gelukkig kan je rozemarijn heel goed als plantje in de tuin zetten. Het is winterhard en je hoeft het alleen maar elk jaar te snoeien. Koop gewoon zo’n plantje uit de de supermarkt, knop een paar takjes af en zet het in je tuin. Zo heb je altijd verse.
Ingrediënten
Aardappels uit de oven voor 4 personen:
- 750 gram nieuwe vastkokende of iets kruimige aardappelen
- 1 theelepel gemalen zeezout
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 grote teen knoflook
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
Aardappelen met rozemarijn recept
Als eerste staat hier een filmpje van 2 minuten met de korte uitleg. Onder de film vind je de volledige beschrijving in tekst.
Aardappels met rozemarijn maken
Benodigde tijd: 35 minuten
Aardappels met rozemarijn uit de oven maak je zo:
- Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zeezout
Indien het nog nodig is, maal het zeezout dan fijn. Doe het daarna in een grote kom.
- Rozemarijn
Ris de blaadjes van de rozemarijn tak af. Snij ze daarna in kleine stukjes. Voeg ook die toe aan de kom.
- Knoflook
Pers de knoflook uit en voeg ook die erbij.
- Olijfolie
Voeg de olijfolie aan de kom toe.
- Aardappelen
Was de aardappelen en boen de schil goed schoon. Snij de aardappelen daarna in partjes. Doe tenslotte ook de partjes in de kom.
- Mengen
Schep het geheel daarna goed om, tot alle aardappelen goed bedekt zijn met de olie, het zeezout, de knoflook en de rozemarijn.
- Bakken
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de aardappelen met rozemarijn daarop. Zet de bakplaat 25 minuten in de oven. Schep ze halverwege de tijd nog even om.

Meer bijgerechten
Vind je de Aardappelen met rozemarijn uit de oven lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere gerechten. Op de pagina met vegetarische bijgerechten vind je nog meer recepten.
oh dit lijkt mij heerlijk ga het een keer Maken heel erg bedankt