Hou je van bloemkool? Deze teriyaki gebakken bloemkool is een gebakken en gekruide variant op de traditionele gekookte bloemkool, maar heeft toch ook nog wel de vertrouwde smaak in zich. Een mooie variatie voor bloemkool fans zoals ik.
Naar het receptBij ons thuis stond vroeger vaak bloemkool op tafel. Mijn moeder maakte altijd bloemkool met een sausje van maizena. Als er teveel saus was, dan aten ik en mijn zus die met wat suiker erdoor op. Eigenlijk vonden we het sausje nog lekkerder dan de bloemkool, dus zorgde mijn moeder er sowieso voor dat er teveel zou zijn.
Gekookte bloemkool maken we tegenwoordig niet zoveel meer. Maar deze in de oven gebakken en daarna in de wok met teriyakisaus verder gebakken variant is erg lekker. Het sausje van crème fraîche is optioneel, maar maakte ik er wel bij. Als je overigens alles zelf wilt doen: hier vind je een recept voor het zelf maken van de teriyakisaus.
Meer recepten
Vind je de teriyaki bloemkool lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere vergelijkbare recepten op Eetman.nl. Kijk daarvoor eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.