Home » Drinken » Speciaalbier » BrewDog Punk IPA bier

Deze BrewDog Punk IPA was de hoofdprijs van een Pub quiz op mijn werk. Niet verkeerd, zeker niet omdat ik voor de afwisseling deze keer wel de winnaar was. Een mooie kans om dit bier een keer te testen. Ik kende het namelijk wel van naam, maar had het nog niet zelf geproefd.

Gek genoeg duurde het nog een paar maanden voordat ik er echt even voor kon gaan zitten om het IPA bier te gaan proeven. Dat kwam vooral doordat ik nogal wat andere biertjes op voorraad had. Die waren nog over van de Bierista biercursus.

Dat wachten was overigens geen probleem. Veilig in een donkere kast stond het bier goed. Bovendien is IPA bier oorspronkelijk bedacht als goed houdbare biersoort, voor tijdens de lange zeilreizen naar India. Maar goed, hieronder lezen jullie wat ik er van vind.

Wat is BrewDog ?

Voor wie Brewdog niet kent. Brewdog is een stiekem best wel grote craft bier brouwerij van twee Schotse vrienden. De brouwerij is in 2007 opgericht, hebben ze inmiddels 5 verschillende locaties in verschillende landen. Als je echt meer over BrewDog wilt weten, dan kan ik je dit zeer uitgebreide artikel over het bedrijf in Entree magazine aanraden.

BrewDog Punk IPA test

De naam zegt het al. Dit is een India Pale Ale. Een wat bitterdere biersoort waaraan traditioneel extra hop is toegevoegd om het wat houdbaarder te maken. Het bier heeft 5,6 procent alcohol. Niet bijzonder veel dus en eigenlijk vind ik dat wel prima. Ik drink ook graag alcoholvrije IPA’s.

BrewDog belooft op hun website een bier met veel fruitsmaak, grapefruit, ananas, lychee maar ook karamel en natuurlijk een bittere afdronk. Altijd leuk om te lezen, maar iedereen proeft de smaken net wat anders. De kans dat jij en ik dat allemaal terug proeven is niet groot. Ik zie dat altijd meer als een mooie uitdaging om nog een keer wat nauwkeuriger te proeven.

Wat vind ik ervan?

Als je de Punk IPA inschenkt heb je een mooi amberkleurig, licht troebel bier, met een wit schuim dat vrij snel wegtrekt. Ik vond het geen opvallende geur hebben. Een IPA met een beetje zoete fruitsmaak, ik proefde er ook wat citrus in.

Van een IPA verwacht ik een vrij bittere afdronk. Deze Punk IPA was minder bitter dan wat ik verwacht had. Daar zullen veel mensen heel blij van worden, zeker als van een lekker fris en niet te bitter speciaalbier houdt. Ik vond het in ieder geval prima. Volgens mij is dit een heel lekker en makkelijk bier om te drinken op bijvoorbeeld een zonnige zomerdag.

Brewdog Punk IPA bier review

Meer speciaalbieren

Lees je graag bier reviews? Op Eetman vind je nog veel meer tests van speciaalbier, bijvoorbeeld op deze pagina’s:

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen