Makkelijk te maken en toch heel lekker. Deze mosterdsoep met champignons en prei is klaar in 30 minuten en zit boordevol met smaak. Ben je fan van mosterdsoep, dan moet je ook dit recept zeker proberen!
Ingrediënten
Voor 8 borden soep:
- 400 gram kastanje champignons
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten
- 1 prei
- 2 tenen knoflook
- 70 gram tomatenpuree
- 2 paddenstoelen bouillonblokjes.
- 200 milliliter slagroom
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 3 eetlepels Dijon mosterd
- 1 theelepel tijm
Ook nodig:
- Staafmixer – hier vind je er een
Mosterdsoep met champignons en prei recept
In dit filmpje zie je in hoe je deze soep met champignons, prei en mosterd moet maken. Onder het filmpje vind je daarna de volledige beschrijving in tekst.
Mosterdsoep met champignons en prei maken
Benodigde tijd: 30 minuten
Zo maak je deze mosterdsoep:
- Champignons snijden
Maak 400 gram kastanje champignons schoon en snij ze in plakjes.
- Sjalotten, prei en knoflook snijden
Snij 2 sjalotten in halve ringen. Snij 1 prei in de lengte doormidden en was het zand eruit. Snij hem dan in halve ringen. Snij 2 tenen knoflook fijn.
- Sjalotten, prei en knoflook bakken
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Doe de sjalotten, de prei en de knoflook in de pan. Bak het 3 minuten, tot de prei zacht wordt.
- Champignons meebakken
Voeg de champignons toe. Bak ze 4 minuten, tot ze zacht zijn en een beetje verkleuren.
- Water en bouillonblokjes erbij
Voeg 1 liter heet water en 2 paddenstoelen bouillonblokjes toe.
- Slagroom, tomatenpuree en tijm toevoegen
Voeg ook 200 milliliter slagroom, 70 gram tomatenpuree en 1 theelepel tijm toe. Breng het aan de kook. Laat het dan 5 minuten zachtjes koken.
- 1/5 van de champignon en prei bewaren
Zet het vuur uit. Verwijder met een schuimspaan ongeveer eenvijfde deel van het champignon-prei mengsel. Zet het in een bakje om later weer toe te voegen.
- Mosterd toevoegen en fijnmalen
Voeg 3 eetlepels Dijon mosterd toe. Maal de soep met een staafmixer fijn.
- Champignon en prei weer toevoegen en op smaak maken
Voeg de bewaarde champignons en prei weer toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Meer soeprecepten
Vind je deze mosterdsoep met champignons en prei lekker? Kijk dan ook eens naar de andere vegetarische soeprecepten op eetman.nl. Bijvoorbeeld deze heldere champignonsoep met knoflook en tijm.