Ben je fan van venkel? Dan moet je deze gesmoorde venkel in witte wijn zeker eens maken. Een mooi en lekker bijgerecht, dat je met weinig moeite kan koken.
Naar het receptVenkel smoren
Eén van de meest bijzondere groenten in de winkel vind ik venkel. In de supermarkt vind je meestal de witte knollen, met nog een klein beetje van het groene loof eraan. De plant heeft een beetje een anijs geur en smaak. Je houdt er van of je vindt het helemaal niks. Tenminste dat is mijn ervaring. Dat geldt dus ook voor dit recept. Mijn zus en ik zijn fan, dus vinden het erg lekker. Mijn vriendin laat alle venkel staan. Geen probleem, des te meer blijft er voor mij over 😋.
In dit recept smoor ik de witte venkelknol in witte wijn en kruiden. Dat is een hele makkelijke manier van bereiden. Even de knol wassen en snijden. Een beetje witte wijn met kruiden aan de kook brengen. Venkel en wat olijfolie erbij, deksel op de pan en dan gewoon wachten. De bol wordt er lekker zacht van, de wijn dampt een beetje in en wordt wat zoeter. Een lekkere en makkelijke manier om venkel te eten!
Meer bijgerechten
Vind je deze in witte wijn gesmoorde venkel lekker? Kijk dan ook eens op de pagina met alle bijgerechten op Eetman.nl. Bijvoorbeeld deze gebakken spruitjes met walnoten en rozijnen.