Is het herfst en zijn de pompoenen weer in de aanbieding? Dan is dit het perfecte moment om deze pompoen risotto met Parmezaanse kaas te maken. Risotto is sowieso een heerlijk herfstgerecht. Het is lekker warm comfort food, waar je als het weer wat kouder wordt zeker van zal genieten.
Naar het receptVoor het koken van deze risotto met pompoen moet je even de tijd nemen. Toch is het een makkelijk recept. Volg gewoon de stappen hieronder en het komt goed. De pompoen schillen en in de oven zetten. Intussen maak je op je gemak de risotto en rasp je de Parmezaanse kaas. Even de pompoen pureren. Alles mengen en klaar. Lekker relaxed koken vind ik dat!
Ik gebruik trouwens flespompoen omdat ik het makkelijker vind om daar het vruchtvlees uit te halen. Maar ik heb deze risotto ook wel met de bekende oranje pompoen gemaakt. In beide gevallen was het resultaat een heerlijke risotto. Kortom, koop gewoon wat je lekker vindt of wat in de aanbieding is.
Optioneel: champignons bij de risotto
Je kan de risotto los eten, maar ik vind het lekker om er wat gebakken champignons bij te serveren. Snij daarvoor 400 gram champignons in plakjes. Snij ze van tevoren. Bak ze tijdens het maken van de risotto in 2 eetlepels olijfolie. Meng er 0,5 theelepel tijm en wat zout en peper door.
Tip voor de overgebleven pompoen
Hou je pompoen over? Ik maak met de rest mijn favoriete pompoensoep. Daar moeten dan natuurlijk naar verhouding wel wat meer wortels in. Eigenlijk is het resultaat dus meer een wortelsoep, maar die is nog steeds heerlijk.
Meer hoofdgerechten
Vind je de risotto met pompoen lekker? Dan ben je vast benieuwd naar de andere recepten voor hoofdgerechten op Eetman.nl. Bijvoorbeeld deze risotto met paddenstoelenragout, die is ook heerlijk.
