Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pompoencurry met tomaat en kidneybonen

Eet jij ook graag pompoen? Deze pompoencurry met tomaat en kidneybonen is makkelijk te maken en niet te pittig. Een heerlijk gerecht waar je zeker van gaat genieten.

Als ik zou moeten kiezen wat het meest lekkere gerecht op mijn website is, dan zou ik dat heel moeilijk vinden. Maar zeker zo in het najaar als de pompoenen weer volop te koop zijn, is deze curry met pompoen zeker een goede kandidaat.

In deze curry zitten niet alleen flespompoen, tomaat en kidneybonen. Ook de kokosmelk, cashewnoten, rijst, uien en de rode curry pasta maken het natuurlijk tot een super lekker geheel. Je moet het zeker gaan proberen!

Overigens kan je in plaats van een flespompoen ook een normale pompoen kopen. Dan is vooral het schillen wat lastiger. Het resultaat is dan ook gewoon heel lekker.

Rode curry

Zoek je een niet al te hete curry, dan is rode curry heel geschikt. Er zijn veel verschillende rode curry’s te kopen in de winkel. Mij maakt het nooit zoveel uit welke ik koop. Twee soorten die ik vaak gebruik zijn de bakjes van Albert Heijn en de potjes van Koh Thai.

Ingrediënten

Curry voor 4-6 personen 

 • 1 flespompoen van ongeveer 1 kilo
 • 400 gram kidneybonen
 • 400 milliliter kokosmelk
 • 400 gram tomatenblokjes
 • 2 uien
 • 90 gram rode currypasta
 • 120 gram gebrande cashewnoten
 • 15 gram platte peterselie
 • 200 gram rijst
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 tenen knoflook
 • 1 theelepel kurkuma

Optioneel:

 • naanbrood

Pompoencurry met tomaat en kidneybonen recept

Wil je deze curry met pompoen, tomaat en kidneybonen maken? Hier staat een filmpje met de korte uitleg. Onder de film vind je de volledige beschrijving in tekst.

Pompoencurry met tomaat en kidneybonen maken

Benodigde tijd: 1 uur

Zo maak je curry met pompoen:

 1. Pompoen snijden

  Schil 1 flespompoen met een dunschiller. Snij hem door de lengte in vieren en verwijder de zaden. Maak er dan blokjes van ongeveer 2 centimeter van.

 2. Ui en knoflook snijden en bakken

  Snij 2 uien in kwart ringen. Snij 2 tenen knoflook in plakjes. Zet een hapjespan met 2 eetlepels olijfolie op middelhoge warmte. Bak de ui en de knoflook tot de ui gaat verkleuren.

 3. Tomaat, kokosmelk en kidneybonen toevoegen

  Doe 400 gram tomatenblokjes en 400 gram kokosmelk bij de ui. Giet 400 gram kidneybonen af en voeg ook die toe.

 4. Curry, kurkuma en peterselie erbij

  Doe 100 gram rode currypasta en 1 theelepel kurkuma in de pan. Snij 15 gram platte peterselie en voeg ook die toe. Meng het door elkaar.

 5. Pompoen toevoegen en koken

  Voeg de blokjes pompoen toe. Doe een deksel op de pan en laat het 45 minuten zachtjes koken. Roer het tussendoor af en toe om.

 6. Rijst koken

  Een half uur voor de pompoencurry klaar is kook je 200 gram rijst. Volg daarvoor de aanwijzingen op de verpakking.

 7. Rijst en cashewnoten toevoegen

  Meng 120 gram gebrande cashewnoten en de gekookte rijst door de pompoencurry.

Optioneel: serveer de curry met het naanbrood.

Pompoencurry met tomaat en kidneybonen vierkant 800x800
Pompoencurry met tomaat en kidneybonen

Meer lekkere recepten

Vind je deze pompoencurry met tomaat en kidneybonen lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere curryrecepten op Eetman.nl. Je vind ze op de pagina met alle hoofdgerechten. Bijvoorbeeld deze gele curry met groenten en cashewnoten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen