Home » Recepten » Soeprecepten » Minestronesoep recept

Heb je zin in een lekkere traditionele Italiaanse soep? Met dit minestronesoep recept kan je makkelijk zelf minestronesoep maken! Deze Italiaanse klassieker, is een mix van verse groenten, pasta en kruiden. Kook hem en geniet vandaag nog van deze lekker vullende maaltijdsoep vol met groenten.

Minestronesoep is een bekende Italiaanse soep. De ingrediënten wisselen per seizoen en per regio. De basis is een rijke mix van groenten, bonen, pasta of rijst. Vaak aangevuld met kruiden en tomaten. Minestronesoep is zo goed gevuld, dat het eigenlijk een gezonde en voedzame maaltijd is.

In dit recept gebruik ik groenten die je in de supermarkt bijna het hele jaar makkelijk kan vinden. Varieer gerust met seizoensgebonden groenten, of gebruik hem om restjes groenten op te maken. Er zijn geen vaste regels, zo kan je een eigen draai geven aan dit klassieke recept.

Ingrediënten

Voor 12 borden minestronesoep:

  • 2 uien
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 gram wortels
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 300 gram cannellini bonen (of witte bonen) uit blik
  • 75 gram pasta (bijvoorbeeld mini conchiglie)
  • 1 theelepel basilicum
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Minestronesoep recept

In deze korte film zie je hoe makkelijk je minestronesoep kan maken. In de paragraaf daarna volgt de volledige beschrijving in tekst.

Minestronesoep maken

Benodigde tijd: 40 minuten

Zo maak je minestronesoep:

  1. Ui, bleekselderij, wortels en courgette snijden

    Snij 2 uien in kwart ringen. Snij 3 stengels bleekselderij in stukjes. Snij 200 gram wortels in stukjes. Zet deze groenten samen apart. Snij daarna ook 1 courgette in blokjes.

  2. Ui, bleekselderij en wortels bakken

    Verhit in een grote soeppan, op middelhoge temperatuur, 2 eetlepels olijfolie. Bak daarin de ui, bleekselderij en wortels 3 minuten.

  3. Courgette en knoflook meebakken

    Voeg ook de courgette toe aan de pan. Pers 3 teentjes knoflook uit en voeg ook die toe. Bak het geheel nog 3 minuten.

  4. Bouillon, tomaten en bonen toevoegen

    Voeg 1,25 liter heet water, 2 groentebouillonblokjes en 800 gram tomatenblokjes uit blik toe. Voeg ook 300 gram cannellini bonen (of witte bonen) uit blik toe. Breng het weer aan de kook. Laat de soep 8 minuten koken.

  5. Pasta en kruiden toevoegen

    Voeg 75 gram pasta, 1 theelepel basilicum, 1/2 theelepel oregano, 1/2 theelepel tijm en 1/2 theelepel rozemarijn toe. Laat het nog 8 minuten koken.

  6. Zout en peper toevoegen

    Voeg naar smaak zout en peper toe.

Minestronesoep recept
Minestronesoep

Meer soeprecepten

Vind je deze zelfgemaakte minestronesoep lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere vegetarische soeprecepten op Eetman.nl. Bijvoorbeeld deze heerlijke uiensoep met port.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen