5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Bijgerechten » Kerriesaus maken

Wil je zelf snel een lekkere kerriesaus maken? Met dit makkelijke recept ben je in 10 minuten klaar. Wat ook fijn is: je hebt alle ingrediënten waarschijnlijk al in huis.

Naar het recept

Eén van mijn favoriete recepten is spaghetti met kerriesaus. Een oud familierecept dat ik ooit in een vegetarische versie heb veranderd. Het is een recept dat vooral makkelijk is en snel gemaakt kan worden. De saus kocht ik altijd uit een pakje, tot ik hoorde dat je kerriesaus heel eenvoudig zelf kan maken.

Met een beetje zoeken vond ik op internet heel veel kerriesaus recepten. Maar net niet wat ik zocht: een recept met alleen simpele ingrediënten die ik altijd wel in mijn keukenkastjes heb staan. Zo drink ik bijvoorbeeld niet graag melk en dat was voor bijna alle recepten wel nodig.

Na een tijdje experimenteren kon ik zowel de melk als de roomboter vervangen. Het resultaat is dit makkelijke vegan kerriesaus recept. Klaar in 10 minuten en super lekker bij bijvoorbeeld rijst of mijn eigen spaghetti met kerriesaus!

Leuk om te weten over kerrie

Wist je trouwens dat kerrie geen kruid is maar een kruidenmengsel. En dat het woord kerrie afgeleid is van het Tamil-woord voor saus. Ik niet, maar ik las dat dus op wikipedia. Weer wat geleerd 🤓.

Kerriesaus maken

5.0 van 1 stem
Course: Bijgerechten, Recepten
Totale tijd

10

minuten

Wil je zelf snel een lekkere kerriesaus maken? Voor dit makkelijke recept heb je alle ingrediënten waarschijnlijk al in huis.

Ingrediënten

  • Voor 250 milliliter saus
  • 2 eetlepels bloem

  • 3 theelepels kerrie

  • 0,5 theelepel gemberpoeder

  • 0,5 theelepel paprikapoeder

  • 2,5 eetlepel zonnebloemolie

  • 2 teentjes knoflook

  • 250 milliliter heet water

  • 1 theelepel suiker 

  • zout naar smaak

  • peper naar naar smaak

Recept

  • Water koken
    Verhit alvast 250 milliliter water en zet het klaar om straks toe te voegen.
  • Bloem, kerrie, gemberpoeder en paprikapoeder afmeten
    Doe alvast 2 eetlepels bloem, 3 theelepels kerrie, 0,5 theelepel gemberpoeder en 0,5 theelepel paprikapoeder in een bakje, zodat je het straks snel toe kan voegen.
  • Knoflook bakken
    Verhit 2,5 eetlepel zonnebloemolie in een steelpannetje op middelhoog vuur. Pers als het warm is 2 teentjes knoflook uit. Bak de knoflook 1 minuut.
  • Knoflook bakken
    Verhit 2,5 eetlepel zonnebloemolie in een steelpannetje op middelhoog vuur. Pers als het warm is 2 teentjes knoflook uit. Bak de knoflook 1 minuut.
  • Water en suiker toevoegen
    Giet beetje bij beetje het hete water toe, terwijl je met een garde alles goed mengt tot een gladde saus. Voeg dan 1 theelepel suiker toe. Laat het 2 minuten koken terwijl je blijft roeren.
  • Zout en peper naar smaak
    Haal de pan van het vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe. Proef met een theelepeltje of je al tevreden bent.

Recept video

Opmerkingen

  • Je kunt de kerriesaus eventueel een paar dagen in de koelkast bewaren.

Meer recepten

Vind je deze vegan kerriesaus lekker? Op Eetman staan heel veel makkelijke vegetarische recepten. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina met alle bijgerechten.

Kerriesaus maken 800x800
Zelfgemaakte kerriesaus

About the Author

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

View All Articles