Het klinkt misschien raar, maar Spaghetti met kerriesaus is een van mijn favoriete recepten. Spaghetti en kerriesaus zijn een enorm lekkere combinatie, die je zeker moet proberen. Iedereen die ik het heb laten proeven vindt het heerlijk 😋.
Ken je het begrip Comfort food? Volgens Wikipedia is dat “Voedsel dat iemand een nostalgische of sentimentele waarde biedt en dat kan worden gekenmerkt door zijn hoge calorische aard, hoog koolhydraatgehalte of eenvoudige bereiding”. Comfort food is een perfecte beschrijving van spaghetti met kerriesaus. Het is een van de avondmaaltijden die mijn moeder vaak maakte. Maar ook is het razendsnel klaar. het meeste werk is het koken van de spaghetti. En met die calorieën zit het ook wel goed.
Er is wel een verschil met de spaghetti die ik vroeger thuis at en het het recept hieronder. Mijn moeder deed er altijd gekookte worst door. Ik zocht al een tijdje naar een goed vegetarisch alternatief en inmiddels heb ik dat alternatief gevonden. Ik maakte de spaghetti met de vegetarische spekreepjes van Garden Gourmet. Een mooi product dat zelfs een beetje naar spek ruikt.
Ook de vegetarische slager verkoopt een vergelijkbaar product: Gerookte Speckjes. Ze zijn beide prima, maar de Garden gourmet spekreepjes zijn een stuk voordeliger, dus dat gaf voor mij nu de doorslag.
Ingrediënten
Spaghetti voor 4 personen:
- 480 gram spaghetti
- 500 milliliter kerriesaus, bijvoorbeeld
- 2 pakjes Maggi kerriesaus, of
- Zelfgemaakt met dit kerriesaus recept
- 150 gram vegetarische spekreepjes
- 4 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- mespuntje zout
- versgemalen peper naar smaak
Spaghetti met kerriesaus recept
Voor wie geen zin heeft om te lezen staat hier een filmpje van 3 minuten met de korte uitleg. Daarna volgt de volledige beschrijving in tekst.
De Spaghetti maken
Benodigde tijd: 20 minuten
Zo maak je spaghetti met kerriesaus
- Kook de eieren
Het koken van de eieren duurt het langst, dus begin daarmee. Kook 4 eieren in circa 7 minuten hard, laat ze daarna even schrikken in koud water. Schil ze en snij de eieren dan in blokjes.
- Kook de spaghetti
Tijdens het koken van de eieren zet je ook een grote pan met warm water op het vuur. Als het water kookt, dan doe je 480 gram spaghetti in de pan. Kook de spaghetti 10 minuten. Laat het dan uitlekken in een vergiet. Doe de spaghetti dan terug in de pan.
- Maak de kerriesaus en bak de spekreepjes
Maak intussen 500 milliliter kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak tegelijk ook 150 gram vegetarische spekreepjes een minuut of vijf in de olijfolie. Voeg ook wat zout en versgemalen zwarte peper aan de spekreepjes toe.
Er staan nu heel wat pannetjes tegelijk op het vuur, maar zometeen is alles dan ook tegelijk klaar. - Meng het geheel
Als alles gekookt, gesneden en gebakken is, dan voeg je de kerriesaus, de vegetarische spekreepjes en de eieren aan de pan met spaghetti toe. Schep alles zorgvuldig door elkaar, tot de kerriesaus goed over alle spaghetti verdeeld is.
Zet de peper op tafel voor wie daar nog een beetje van wil toevoegen. Eet smakelijk!

Meer hoofdgerechten
Vind je de spaghetti met kerriesaus lekker? Zoek je nog meer lekkere pasta gerechten? Kijk dan ook even op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.
Hoi Joost, ja het klinkt zeker raar 😉 maar niet zo raar als wat wij vroeger (nu heb ik het over midden jaren 70) wel eens aten als we met mijn vader moeder en broer na een lange dag op pad te zijn geweest thuiskwamen: spaghetti met als saus een blik gecondenseerde ossenstaartsoep! Het was snel klaar en we vonden het heerlijk!! Toen ik op eigen benen ging staan heb ik het nog een of twee keer gemaakt, maar daarna nooit meer. Ik kon al snel zelf lekkere sausen maken. Maar de herinnering blijft geweldig! Zo werkt dat met eten! Groet Nicolet
Dat is ook een mooi verhaal. En inderdaad zijn al die dingen die je als kind at extra speciaal.