5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta met kerriesaus

Het klinkt misschien raar, maar pasta met kerriesaus is één van mijn favoriete recepten. Pasta en kerriesaus zijn een lekkere combinatie, die je zeker moet proberen. Iedereen die ik het heb laten proeven vindt het heerlijk 😋.

Naar het recept

Ken je het begrip Comfort food? Volgens Wikipedia is dat “eten dat iemand een nostalgische of sentimentele waarde biedt en dat kan worden gekenmerkt door zijn hoge calorische aard, hoog koolhydraatgehalte of eenvoudige bereiding”. Nou dat klopt wel voor deze pasta: het is iets dat mijn moeder vaak maakte, het is snel klaar en met die calorieën zit het ook wel goed.

Er is wel een verschil met de pasta die ik vroeger thuis at en het het recept hieronder. Ten eerste deed mijn moeder er altijd blokjes gekookte worst door. Ik maak het met vegetarische spekreepjes van bijvoorbeeld Garden Gourmet of de Vegetarische slager. Verder maakte mijn moeder kerriesaus uit een pakje. In dit recept maak ik die zelf.

Wat je ook kiest: het resultaat is altijd lekker!

Pasta met kerriesaus

5.0 van 1 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

30

minuten

Pasta met kerriesaus. Heerlijk comfort food met ei en vegetarische spekreepjes. En het beste: je kookt deze maaltijd binnen 30 minuten!

Ingrediënten

  • 500 gram pasta, bijvoorbeeld farfalle

  • 4 eetlepels 4 eetlepels bloem

  • 6 theelepels kerrie

  • 1 theelepel gemberpoeder

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 6 eetlepels zonnebloemolie

  • 4 teentjes knoflook

  • 2 theelepels suiker

  • 175 gram vegetarische spekreepjes

  • 4 eieren

  • zout naar smaak

  • versgemalen peper naar smaak

Recept

  • Kook de eieren
    Kook 4 eieren in circa 7 minuten hard. Laat ze daarna even schrikken in koud water. Schil ze en snij de eieren in blokjes.
  • Water voor kerriesaus koken
    Terwijl de eieren koken maak je de kerriesaus. Verhit daarvoor in een waterkoker 500 milliliter water.
  • Bloem, kerrie, gemberpoeder en paprikapoeder afmeten
    Doe intussen 4 eetlepels bloem, 6 theelepels kerrie, 1 theelepel gemberpoeder en 1 theelepel paprikapoeder in een bakje.
  • Knoflook bakken
    Verhit 5 eetlepels zonnebloemolie in een steelpannetje op middelhoog vuur. Pers als de olie warm is 4 teentjes knoflook uit. Bak de knoflook 1 minuut.
  • Bloem met kruiden toevoegen
    Voeg, terwijl je met een garde roert, de bloem, kerrie, gember en paprika toe. Bak het 2 minuten mee. Blijf roeren, zodat de kruiden zonder klontjes in de zonnebloemolie opgelost zijn.
  • Water en suiker toevoegen
    Voeg beetje bij beetje het hete water toe, terwijl je met de garde alles mengt tot een gladde saus. Voeg dan 2 theelepels suiker toe. Laat het 2 minuten koken terwijl je blijft roeren.
  • Zout en peper naar smaak
    Haal de pan van het vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe. Proef met een theelepeltje of je al tevreden bent. Zet de saus met een deksel erop weg.
  • Kook de pasta
    Zet een grote pan met water op het vuur. Als het water kookt, doe je 500 gram pasta in de pan. Kook de pasta ongeveer 12 minuten, volg daarbij de aanwijzingen op de verpakking. Laat het dan uitlekken in een vergiet. Doe de pasta dan terug in de pan.
  • Bak de spekreepjes
    Bak, terwijl de pasta kookt, 175 gram vegetarische spekreepjes in 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg naar smaak ook wat zout en versgemalen zwarte peper aan de spekreepjes toe. Na 5 minuten zijn de vegetarische spekreepjes klaar.
  • Meng het geheel
    Voeg de kerriesaus, de vegetarische spekreepjes en de eieren aan de pan met pasta toe. Schep alles goed door elkaar.

Recept video

Opmerkingen

  • Zet de peper op tafel voor wie daar nog een beetje van wil toevoegen. Eet smakelijk!

Meer hoofdgerechten

Vind je de pasta met kerriesaus lekker? Zoek je nog meer lekkere pasta gerechten? Kijk dan ook even op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.

Pasta met kerriesaus 800x800
Pasta met kerriesaus

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen