Home » Recepten » Bijgerechten » Paddestoelen met roerbakgroenten

Zoek je een lekker bijgerecht met veel smaak? In deze paddestoelen met roerbakgroenten zitten alleen maar lekkere dingen. Paprika, paddestoelen, sjalotjes, knoflook, sugarsnaps en wortel. Allemaal gezond en lekker dus.

Ik at de paddestoelen met roerbakgroenten samen met de Aardappelen met rozemarijn. Dat hoeft natuurlijk niet per se, maar ik vond het samen heel erg lekker.

Omdat de Aardappelen met rozemarijn in de oven bereid worden, was dat best relaxed om te doen. Maar ik denk dat bijvoorbeeld witte rijst er ook erg lekker bij zal smaken.

Ingrediënten

Roerbakgroenten voor 4 personen:

 • 5 eetlepels olijfolie.
 • 200 gram paddestoelenmix
 • 3 wortels
 • 200 gram sugarsnaps
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 4 sjalotjes
 • 2 tenen knoflook
Loading...

Paddestoelen met roerbakgroenten recept

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je deze paddestoelen met roerbakgroenten:

 1. Wortels snijden

  Maak de wortels schoon, snij ze in plakjes en zet ze apart.

 2. Sjalotten en knoflook snijden

  Snij de sjalotten en de knoflookteentjes in kleine stukjes. Zet ze samen apart.

 3. Paddestoelen snijden

  Verwijder, als dat nog nodig is, de wortels van de paddestoelen. Borstel de aarde van de paddestoelen. Snij eventuele grote paddestoelen in stukken.

 4. Paprika snijden

  Was de paprika’s. Haal de zaadlijsten en de zaden er uit. Snij ze daarna in grote stukken. Zet de paddestoelen en paprika’s samen apart.

 5. Wortels bakken

  Doe de olijfolie in een hapjespan en laat de pan heet worden. Doe dan eerst de wortelen er in. Bak ze een minuut of vijf.

 6. Knoflook en sjalotten erbij

  Voeg dan de knoflook en de sjalotten er bij en bak die een paar minuten mee.

 7. Paddestoelen, paprika’s en sugarsnaps erbij

  Voeg tenslotte de paddestoelen, de paprika’s en de sugarsnaps toe. Bak het geheel nog een minuut of zeven, tot de sugarsnaps zacht beginnen te worden. Proef gewoon af en toe een sugarsnap om dat te proberen.

Paddestoelen met roerbakgroenten recept

Meer bijgerechten

Vind je de paddestoelen met roerbakgroenten lekker? Op de pagina met vegetarische bijgerechten vind je nog veel meer lekkere vegetarische recepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen