Home » Recepten » Bijgerechten » Paddestoelen met roerbakgroenten

Zoek je een gezond bijgerecht met veel smaak? In deze paddestoelen met roerbakgroenten zitten alleen maar lekkere dingen. Paprika, paddestoelen, sjalotjes, knoflook, sugarsnaps en wortel. Allemaal gezond en lekker dus.

Dit recept is makkelijk om te maken. Gewoon op je gemak de groenten en paddestoelen snijden. Het roerbakken is niet meer dan één voor één alles in de juiste volgorde aan de pan toevoegen. Kortom, iedereen kan dit koken.

Ik maak graag gebakken aardappels bij dit roerbak gerecht. Bijvoorbeeld Aardappelen met rozemarijn. Dat hoeft natuurlijk niet per se, maar ik vind de paddestoelen, groenten en aardappelen een lekkere combinatie. Rijst met een lekker kerriesausje of zo zou er ook prima bij smaken.

Ingrediënten

Roerbakgroenten voor 4 personen:

 • 4 eetlepels olijfolie
 • 200 gram paddestoelen-mix
 • 3 wortels
 • 200 gram sugarsnaps
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 4 sjalotjes
 • 2 tenen knoflook

Paddestoelen met roerbakgroenten recept

In deze film zie je hoe je dit lekkere roerbak recept maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Paddestoelen met roerbakgroenten maken

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je deze paddestoelen met roerbakgroenten:

 1. Sjalotten en knoflook snijden

  Snij de sjalotten en de knoflookteentjes in kleine stukjes. Zet ze samen apart.

 2. Wortels snijden

  Maak de wortels schoon, snij ze in plakjes en zet ze apart.

 3. Paddestoelen snijden

  Verwijder, als dat nog nodig is, de wortels van de paddestoelen. Borstel de aarde van de paddestoelen. Snij eventuele grote paddestoelen in stukken.

 4. Paprika snijden

  Was de paprika’s. Haal de zaadlijsten en de zaden er uit. Snij ze daarna in grote stukken. Zet de paddestoelen en paprika’s samen apart.

 5. Wortels bakken

  Doe de olijfolie in een hapjespan en laat de pan heet worden. Doe dan eerst de wortelen er in. Bak ze een minuut of vijf.

 6. Knoflook en sjalotten erbij

  Voeg dan de knoflook en de sjalotten erbij en bak die twee minuten mee.

 7. Paddestoelen, paprika’s en sugarsnaps erbij

  Voeg tenslotte de paddestoelen, de paprika’s en de sugarsnaps toe. Bak het geheel nog een minuut of zeven, tot de sugarsnaps zacht beginnen te worden. Proef gewoon af en toe een sugarsnap om dat te proberen.

Paddestoelen met roerbakgroenten sep 2021 vierkant
Paddestoelen met roerbakgroenten

Meer bijgerechten

Vind je deze paddestoelen met roerbakgroenten lekker? Op de pagina met vegetarische bijgerechten vind je nog veel meer lekkere vegetarische recepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen