5.0 van 1 stem
Home » Drinken » Smoothies » Smoothie met rode druif en ananas

Met dit recept maak je snel een heerlijke smoothie met rode druif en ananas. Een lekker frisse en zoete smoothie met maar twee ingrediënten.

Naar het recept

Haal het stof maar van de blender, want het is tijd om een van mijn favoriete smoothies te maken: de smoothie met rode druif en ananas. Een lekkere frisse en zoete smoothie voor op een warme dag.

Het beste aan deze smoothie heb ik nog niet verteld: er gaan maar twee ingrediënten in: pitloze rode druiven en een verse ananas. Dan tel ik de ijsklontjes even niet mee, want water heb je altijd wel in huis. Zorg wel dat het fruit goed rijp en zoet is, want anders wordt het natuurlijk niet lekker.

Je blender snel schoonmaken

Voor als je de truc om je blender supersnel schoon te maken nog niet kent: gewoon even een minuutje laten draaien met wat heet water en een druppeltje zeep. Zo heb je geen gepruts meer om de messen schoon te krijgen. Op youtube vond ik er nog een handig filmpje over: klik hier.

Smoothie met rode druif en ananas

5.0 van 1 stem
Course: Drinken, Recepten, Smoothies
Porties

6

porties
Totale tijd

10

minuten

Met dit recept maak je snel een heerlijke smoothie met rode druif en ananas. Een lekker frisse en zoete smoothie met maar twee ingrediënten.

Ingrediënten

 • 500 gram pitloze rode druiven

 • 1 verse ananas

 • 50 ijsklontjes

 • Ook nodig
 • Blender – hier vind je een goede

Recept

 • Druiven
  Was de pitloze rode druiven. Let op dat je de stokjes goed van de druiven afhaalt. Die wil je niet in je smoothie hebben. Doe de druiven dan in de blender.
 • Ananas
  Schil de verse ananas en snij hem in stukken. Doe dan ook de stukken ananas in de blender.
 • Ijsklontjes
  Doe daarna ook de ijsklontjes in de blender.
 • Blenden
  Laat de blender nu een paar minuten lang draaien, zodat ook de schilletjes van de druiven goed klein gemalen zijn. De smoothie met rode druif en ananas is nu klaar.

Recept video

Meer smoothie recepten

Wil je nog meer inspiratie voor lekkere smoothies? Kijk dan ook eens naar de onderstaande recepten:

Op de pagina met alle smoothies vind je nog veel meer recepten.

Smoothie met rode druif en ananas okt 2021 800x800
Smoothie met rode druif en ananas

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen