Home » Drinken » Smoothies » Smoothie met perzik, aardbei en sinaasappel

In de winkel een pak Cool best of zo kopen kan altijd nog. Een lekkere smoothie met perzik, aardbei en sinaasappel maak je natuurlijk gewoon zelf in de blender.

Het fruit even schillen, in stukken snijden, sinaasappels uitpersen en dan alles in de blender fijnhakken. Klaar is kees!

Met een klein beetje meer voorbereiding wordt de smoothie nog net iets lekkerder. Het fruit dat je koopt laat je natuurlijk eerst goed rijp worden. In de supermarkt koop je perziken bijvoorbeeld helaas vaak als ze nog keihard zijn. Helemaal nog niet lekker zoet dus. Een paar dagen van tevoren je fruit in de winkel halen is dus een goed plan.

Als je even tijd hebt leg je het fruit ook een tijdje van tevoren in de koelkast, dan hoeven er ook geen ijsklontjes doorheen. Maar goed zelfs als je dat allemaal niet doet wordt de smoothie met perzik, aardbei en sinaasappel ook heel goed.

Ingrediënten

Voor 4 grote of 6 kleine smoothies:

 • 6 pers sinaasappels
 • 2 perziken (eventueel nectarines)
 • 250 gram aardbeien
 • Eventueel wat ijsklontjes.

Ook nodig:

Loading...

Smoothie met perzik, aardbei en sinaasappel maken

Benodigde tijd: 10 minuten.

Zo maak je deze smoothie:

 1. Fruit koelen

  Zorg dat je goed rijp fruit hebt. Leg het fruit een paar uur van tevoren in de koelkast.

 2. Fruit snijden en persen

  Schil de perziken en snij ze in grote stukken. Verwijder de kroontjes uit de aardbeien. Pers de sinaasappels uit.

 3. Blenden

  Doe al het fruit in de blender en laat deze een 2 minuutjes draaien.

 4. Genieten

  Verdeel het sap over de glazen.

Tip: als je van een wat dunnere smoothie houdt, dan kan je wat meer sinaasappels gebruiken of een paar ijsklontjes toevoegen in de blender.

Recept Smoothie met perzik, aardbei en sinaasappel

Meer smoothie recepten

Vind je de smoothie met perzik, aardbei en sinaasappel lekker? Je vind er nog veel meer op de smoothie pagina van eetman.nl

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen