Home » Drinken » Smoothies » Smoothie aardbei, sinaasappel, banaan

Smoothies van heerlijk rijp fruit maak je in no time en dat geldt natuurlijk ook voor dit recept. Leg het fruit een paar uur vantevoren in de koelkast, dan wordt ook jouw smoothie aardbei, sinaasappel, banaan lekker koel.

Als je blender er tegen kan (lees de handleiding, je wil niet de mesjes bot maken), dan kan je ook een paar ijsklontjes mee laten gaan in de blender. Of gebruik bevroren aardbeien, dat kan ook prima.

Overigens, als je heel erg van veel vruchtvlees in de smoothie houdt, kan je de sinaasappels ook schillen in plaats van uitpersen. Ik ben daar zelf niet zo’n fan van, maar probeer het gewoon een keer uit.

Ingrediënten

Voor 4 smoothies:

 • 250 gram rijpe aardbeien
 • 1 banaan
 • 7 pers sinaasappels (1 kilo)

Ook nodig:

Loading...

Smoothie aardbei, sinaasappel, banaan maken

Benodigde tijd: 10 minuten.

Zo maak je deze smoothie:

 1. Aardbeien wassen

  Was de aardbeien en haal de kroontjes er af.

 2. Sinaasappels persen

  Pers de sinaasappels uit.

 3. Breek de banaan

  Schil de banaan en breek hem in stukken.

 4. Blenden

  Doe al het fruit en de sinaasappelsap in de blender. Laat de blender voor ongeveer een minuut draaien.


Verdeel de smoothie aardbei, sinaasappel, banaan over de glazen.

Schoonmaak tip

Nog een kleine tip voor het eenvoudig schoonmaken van de blender. Doe hem voor een kwart vol met heet water. Een paar druppels afwasmiddel er bij. 30 Seconden laten draaien op de hoogste stand. Naspoelen met schoon water. Klaar.

Smoothy van aardbei, banaan en sinaasappel

Meer smoothie recepten

Vind je de Smoothie aardbei, sinaasappel, banaan lekker? Zoek je nog meer inspiratie? Op de pagina met alle smoothie recepten vind je nog meer lekkere combinaties voor je volgende smoothie.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen