Met dit recept maak je in no time een heerlijke smoothie van vers fruit. Leg het fruit een paar uur van tevoren in de koelkast, dan wordt de smoothie aardbei, sinaasappel, banaan lekker koel. Als je blender er tegen kan (lees de handleiding), dan kan je ook een paar ijsklontjes mee laten gaan in de blender. Of gebruik bevroren aardbeien, dat kan ook prima. Overigens, als je heel erg van veel vruchtvlees in de smoothie houdt, kan je de sinaasappels ook schillen in plaats van uitpersen. Ik ben daar niet zo’n fan van, maar probeer het gewoon een keer uit.

Smoothy van aardbei, banaan en sinaasappel

Ingrediënten voor 4 glazen

  • 0,5 bakje aardbeien (250 gr)
  • 1 banaan
  • 7 pers sinaasappels (1 kilo)

De smoothie aardbei, sinaasappel, banaan maken

Was de aardbeien en haal de kroontjes er af. Pers de sinaasappels uit. Schil de banaan en breek hem in stukken.

Doe al het fruit en de sinaasappelsap in de blender. Laat de belnder voor ongeveer een minuut draaien.
Verdeel de smoothie aardbei, sinaasappel, banaan over de glazen.

Nog een kleine tip voor het eenvoudig schoonmaken van de blender. Doe hem voor een kwart vol met heet water. Een paar druppels afwasmiddel er bij. 30 seconden laten draaien op de hoogste stand. Naspoelen met schoon water. Klaar.

Meer smoothie recepten

Vond je de Smoothie aardbei, sinaasappel, banaan lekker? Zoek je nog meer inspiratie? Op de pagina met dranken vind je nog meer lekkere combinaties voor je volgende smoothie.

(Visited 18 times, 1 visits today)