Home » Nieuws » Vivera vegetarische biefstuk test

Food bloggend Nederland gaat de laatste weken los op de Vivera vegetarische biefstuk. Na de succesvolle introductie campagne en mijn eerste proef hapjes op het Veggie festival, liggen ze nu in de winkel. Hoog tijd voor de “Vivera vegetarische biefstuk test”.

Meestal is het kansloos om letterlijk één op één vegetarische vleesvervangers te vergelijken met het oorspronkelijke vlees. Dan leg je de lat wat mij betreft wel erg hoog. Toch is dat wel een beetje de claim van Vivera voor dit product. Ik ging voor een compromis: samen met mijn gezin heb ik de vegetarische biefstuk eens op een traditionele manier uitgeprobeerd. In ons geval was dat met een peper-roomsausje er over. Samen met gebakken aardappelpartjes en sperziebonen. Een mooie combinatie toch?

Vivera vegetarische biefstuk test

Om precies te zijn moet ik eigenlijk zeggen de Vivera veganistische Biefstukc test. Veganistisch omdat het om een 100 procent plantaardig product gaat. Biefstukc omdat er vast regels over de naam biefstuk zijn. De Vegetarische slager kwam ook al eens in de problemen met te normale namen van hun vleesvervangers. Of het dan toevoegen van een “c” dan genoeg is? De tijd zal het leren en een kleine marketing rel is ook reclame. Dus het zal Vivera vast niet veel uitmaken.

Wat is het

De Vivera Biefstukc is een vleesvervanger op basis van vooral soja en tarwe-eiwit. Ze zijn per 2 stuks verpakt en kosten dan ongeveer €3,50. Een losse vegetarische biefstuk is 100 gram.

Het uiterlijk is top: de vorm en dikte, de kleur. Het ziet er heel realistisch uit. Zelfs details: er komt een beetje rood ‘bloed’ kleurig bietensap uit. Dat zal de veganisten wellicht juist niet aanspreken, maar ik vond het wel een goed detail. Kijk maar naar de foto, dat ziet er heel echt uit.

Ongebakken ruiken ze een beetje naar brood. Niet dat ik ooit aan een vlees-biefstuk geroken heb. Maar dan weet je dat.

Wat vonden we er van

Zoals gezegd aten wij de vegetarische biefstuk in combinatie met lekkere sperziebonen, gebakken aardappeltjes en een peper-roomsaus. Maar ook aten we een deel los. Zo konden we ook de smaak van het losse product even goed proeven.

Een groot voordeel is hoe makkelijk de Vivera vegetarische biefstuk te bakken is. Gewoon op middelhoog vuur in 5 minuten bakken. Een normale biefstuk wil dan nog wel eens tegenvallen: te gaar, te taai, het bakken ervan is een kwestie van ervaring. Hier niet, een kind kan de was doen.

De smaak vonden we los -dus zonder de peper-roomsaus, de aardappelen en de groenten- lekker, maar niet hetzelfde als een vlees biefstuk. Als onderdeel van onze hele maaltijd daarentegen, smaakte hij prima.

Mij deed de vegetarische biefstuk nog het meest aan een tartaartje denken. Prima dus, want dat was vroeger mijn lievelingsvlees. Voor de grap riep ik: dit wordt onze kerstmaaltijd. Mijn jongste zoon vond dat geen probleem, hij vond hem heerlijk.

Conclusie

Mijn conclusie van deze Vivera vegetarische biefstuk test. Dit is een lekkere aanvulling op het toch al uitgebreide assortiment vleesvervangers van Vivera. Geen 100% kopie van een vlees biefstuk, maar zeker lekker in combinatie met een hele maaltijd.

Vivera vegetarische biefstuk test

Meer tests lezen?

Vond je de Vivera vegetarische biefstuk test leuk en wil je meer test lezen? Of wil je regelmatig leuk nieuws voor vegetariers? Hou dan de de nieuwspagina van Eetman.nl in de gaten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen