Home » Nieuws » Duurzame pannen van Primecook

Een pan die goed kookt, een veilige anti-aanbaklaag heeft en duurzaam geproduceerd is. Dat wil iedereen toch wel! Voor dit artikel testte ik de duurzame pannen van Primecook. Wil je weten wat ik ervan vond?

Om lekker te kunnen koken is het heerlijk om goede pannen te gebruiken. Stevige pannen en met een goede bodem, die niet krom trekt. Met een beetje zoeken ga je die wel vinden. Minder makkelijk wordt het als je wilt dat het ook duurzame pannen zijn. Niet duurzaam gefabriceerd, maar ook dat er geen schadelijke stoffen van de pan in je eten komen. Juist die laatste twee zijn waar Primecook zich in specialiseert.

Duurzame Italiaanse pannen

De pannen en messen van Primecook komen uit Italië. Hét land waar de passie voor koken en design al met de paplepel ingegeven wordt. Je ziet dat terug in de opvallende vormgeving en kleur van de pannen. Ze zijn prachtig.

De pannen zijn gemaakt van aluminium. Door koude persing te gebruiken wordt de milieu impact bij de productie verminderd. Daarnaast is aluminium een goed recyclebaar materiaal.

Duurzame pannen van Primecook - koken Uitgelicht

Innovatieve anti-aanbaklaag

Het meest interessant aan een bakpan vind ik de anti-aanbaklaag. Dat is de achilleshiel van de meeste pannen. Als ik een bakpan weggooi, dan is het vaak omdat die zijn werking verliest. Of nog vervelender, als het ‘Tefal-laagje’ eraf bladdert en er stukjes van in het eten komen. Bah!

Op de pannen van Primecook zit een speciale coating zonder gevaarlijke stoffen. Geen PTFE, PFOA, nikkel, zware metalen, Teflon en PFAS dus. De coating is spiegelglad en krasbestendig. Als je daardoor minder vaak nieuwe pannen hoeft te kopen, dan verdient een goede pan zichzelf terug.

Primecook pannen in de praktijk

Tot zover de theorie. Veel leuker was het om zelf met de deze pannen te gaan koken. Ik ontving een koekenpan van Primecook en heb daar een week lang van alles mee gemaakt. Dit zijn de dingen die me opvielen:

  • De anti-aanbaklaag werkt meer dan goed. Zelfs met een heel klein beetje olie bakte niets aan. Hoe dat op de lange duur blijft kan natuurlijk niet zeggen, maar het gaf een goede indruk.
  • Het is een stevige pan met een handig siliconen handvat. Daardoor heb je er veel grip op. In theorie kan je de pan gewoon in de oven zetten, maar een hele bakpan past niet in mijn oven.
  • De pan heeft een wat hogere opstaande rand. Daardoor paste er net wat meer eten in dan normaal en viel er minder over de rand.

Leuk detail is dat iedereen die de pan zag hem erg mooi vond. Dat zal vast door het hippe groene kleurtje komen.

Duurzame pannen van Primecook 800x800
Bakpan van Primecook

Waar koop je deze pannen?

Ben je ook enthousiast over de duurzame pannen van Primecook. De makkelijkste manier om ze te kopen is online. Je vind ze bijvoorbeeld in de web-shop van Primecook zelf, maar ook bijvoorbeeld bij bol.com.

Heb je al pannen van Primecook? Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Laat ze gerust achter in de reacties onder dit artikel. Of ga lekker aan het koken, bijvoorbeeld deze penne met verse basilicum pesto. Zo blijf je helemaal in de Italiaanse sfeer!

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen