Zoek je een bijzonder broodje voor een uitgebreid ontbijt of een lekkere lunch? Dan is dit mini bananenbrood uit de Airfryer helemaal perfect. 20 minuten voorbereiden, 20 minuten in de Airfryer. Zo snel kan je dit bananenbrood maken.
Hartstikke leuk toch, als je met een feestdag, naast de andere broodjes die je op de ontbijttafel zet, ook iedereen een eigen bananenbroodje kan geven. Maar ze zijn ook lekker als bananen-cakejes om aan je bezoek te serveren. Elk broodje is perfect voor één persoon.
Je merkt wel: ik ben heel tevreden over deze broodjes. Net een klein beetje krokant aan de buitenkant. Zacht en luchtig als een cake aan de binnenkant. En natuurlijk met heel veel bananensmaak.
Bakken in de Airfryer
De Airfryer is perfect voor het bakken van dit soort kleine bananenbroodjes. In een Airfryer zijn ze, ook door hun kleine omvang, sneller en met lagere temperatuur te bakken. Dat scheelt tijd en stroom, want na 20 minuten zijn ze al klaar.
Voor dit recept gebruikte ik 4 kleine quiche vormpjes van 10 centimeter. De vormpjes die ik gebruik hebben een losse bodem waardoor je het bananenbrood er makkelijk uit kan halen. Meet van tevoren wel even of ze ook in het mandje van jouw Airfryer passen.
Ingrediënten
Voor 4 mini bananenbroden:
- 100 gram bloem
- 0,5 theelepel baksoda (ongeveer 0,5 zakje)
- 0,5 theelepel kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 55 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
- 60 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 groot ei
- 2 rijpe bananen
Ook nodig
- 4 quiche vormen van 10 centimeter met losse bodem
- Airfryer – kies een Airfryer uit bij Bol.com
Mini bananenbrood uit de Airfryer recept
In dit filmpje zie je in hoe je deze kleine bananenbroodjes moet maken. Onder het filmpje vind je de volledige beschrijving in tekst.
Mini bananenbrood uit de Airfryer bakken
Benodigde tijd: 40 minuten
Zo maak je de bananenbroodjes:
- Bloem, baksoda, kaneel en vanillesuiker mengen
Pak een kom en doe daarin 100 gram bloem, 0,5 theelepel baksoda, 0,5 theelepel kaneel en 1 zakje vanillesuiker. Meng het door elkaar.
- Roomboter en basterdsuiker mixen
Pak een tweede kom en doe daarin 50 gram roomboter op kamertemperatuur en 60 gram donkerbruine basterdsuiker. Mix ze eerst langzaam en dan op wat hogere snelheid door elkaar tot ze goed gemengd zijn.
- Ei erdoor mixen
Mix 1 groot ei door het botermengsel.
- Banaan erdoor scheppen
Prak 1,5 banaan met een vork tot een papje. Schep dat dan door het boter- suiker- ei mengsel.
- Bloem mengsel erdoor
Schep dan ook het bloem mengsel erdoor.
- Vormpjes invetten, Airfryer voorverwarmen
Gebruik 4 kleine quiche vormpjes van ongeveer 10 centimeter. Vet ze in met een klein beetje roomboter. Verwarm de AifFryer voor naar 160 graden.
- Vormpjes vullen
Verdeel het deeg over de vier vormpjes. Maak de bovenkant glad.
- Banaan plakjes erop
Snij 12 plakjes van de overgebleven 0,5 banaan. Leg op elk bakje 3 plakjes banaan. Duw ze een klein beetje naar beneden.
- Bakken in de AirFryer
Bak de AirFryer bananenbroodjes in 20 minuten op 160 graden. Prik er dan met een satéprikker in. Blijft er deeg aan hangen, dan bak het brood nog 3 minuten langer.
Wat eet je op bananenbrood
Bananenbrood kan je prima eten zonder beleg. Maar je kan er natuurlijk ook allerlei lekkers op doen. Probeer dit bijvoorbeeld eens als beleg:
- Pindakaas met banaan
- Aardbeienjam
- Chocoladepasta
- Roomboter en pure hagelslag
- Jong belegen kaas

Meer recepten
Vind je deze mini bananenbroodjes lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman. Bijvoorbeeld deze appeltaartjes met spijs uit de AirFryer. Of eens op de pagina met alle bakrecepten.