Zoek je een bijzonder broodje voor een uitgebreid ontbijt of een lekkere lunch? Dan is dit mini bananenbrood uit de Airfryer helemaal perfect. 20 minuten voorbereiden, 20 minuten in de Airfryer. Zo snel kan je dit bananenbrood maken.
Naar het receptHartstikke leuk toch, als je met een feestdag, naast de andere broodjes die je op de ontbijttafel zet, ook iedereen een eigen bananenbroodje kan geven. Maar ze zijn ook lekker als bananen-cakejes om aan je bezoek te serveren. Elk broodje is perfect voor één persoon.
Je merkt wel: ik ben heel tevreden over deze broodjes. Net een klein beetje krokant aan de buitenkant. Zacht en luchtig als een cake aan de binnenkant. En natuurlijk met heel veel bananensmaak.
Bananenbrood bakken in de Airfryer
De Airfryer is perfect voor het bakken van dit soort kleine bananenbroodjes. In een Airfryer zijn ze, ook door hun kleine omvang, sneller en met lagere temperatuur te bakken. Dat scheelt tijd en stroom, want na 20 minuten zijn ze al klaar.
Voor dit recept gebruikte ik 4 kleine quiche vormpjes van 10 centimeter. De vormpjes die ik gebruik hebben een losse bodem waardoor je het bananenbrood er makkelijk uit kan halen. Meet van tevoren wel even of ze ook in het mandje van jouw Airfryer passen.
Wat eet je op bananenbrood
Bananenbrood kan je prima eten zonder beleg. Maar je kan er natuurlijk ook allerlei lekkers op doen. Probeer dit bijvoorbeeld eens als beleg:
- Pindakaas met banaan
- Aardbeienjam
- Chocoladepasta
- Roomboter en pure hagelslag
- Jong belegen kaas
Meer recepten
Vind je deze mini bananenbroodjes lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman. Bijvoorbeeld deze appeltaartjes met spijs uit de AirFryer. Of eens op de pagina met alle bakrecepten.