Makkelijk te maken, hartstikke lekker en super gezond. Deze bonenschotel met champignons, tomaten en spinazie is het allemaal. Een perfect recept voor een gezonde door de weekse maaltijd.
In dit recept heb ik maar liefst drie verschillende soorten bonen gebruikt. Maar ook lekker veel kastanje champignons, tomaten, verse bladspinazie, ui en ook nog een rode paprika. Allemaal heerlijke ingrediënten voor een lekkere maaltijd.
Extra voordeel vind ik dat je maar weinig groenten hoeft te snijden. Dat scheelt weer wat kooktijd. Kortom: je moet deze bonenschotel zeker gaan proeven.
Recept met veel eiwitten
Wist je dat je als volwassene ongeveer 60 gram eiwit per dag moet eten. Ik wilde daarom een gerecht maken, waarmee je een flink deel van die hoeveelheid in je avondmaaltijd zou hebben.
Bonen zijn een van de beste eiwitbronnen voor vegetariërs. Vandaar dat er witte bonen, kidneybonen en zwarte bonen in dit recept zitten. Maar ook spinazie, uien, champignons en tomaten bevatten eiwitten. In totaal bevat dit gerecht ongeveer 22 gram eiwit per persoon. Zo ben je al een heel eind op weg.
Eet je vegetarisch, dan zal je in de loop van de dag ook nog andere gerechten met eiwit moeten eten. Denk dan aan brood, kaas, eieren, pinda’s of noten. Met een beetje aandacht kan je de 60 gram dus zeker halen.
Meer eiwitrijke recepten
Vind je de gezonde bonenschotel met champignons, tomaten en spinazie lekker? Zoek je meer recepten met veel eiwitten? Je vindt ze op de pagina met eiwitrijke recepten, bijvoorbeeld deze chili sin carne met quinoa.