0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Penne met verse basilicum pesto

Eén van de lekkerste pastagerechten is gek genoeg ook één van de makkelijkste om te maken. Deze penne met verse basilicum pesto zet je in 25 minuten op tafel!

Naar het recept

Als je mooie kookspullen hebt, dan moet je ze af en toe gebruiken toch? De vijzel is zo’n ding. Hij ziet er leuk uit, je koopt hem en dan? wat moet je er mee? Nou: penne met verse basilicum pesto maken bijvoorbeeld!

Zelf verse pesto maken

Gelukkig is verse pesto maken helemaal niet moeilijk. Koop zo’n leuk basilicum plantje bij de supermarkt. Dat is ongeveer de hoeveelheid die je nodig hebt. Verder koop je Parmezaanse kaas, olijfolie, pijnboompitten, wat grof zout en peper. Dat is alles dat je nodig hebt.

Als je het recept helemaal perfect wilt maken, dan scheur je de basilicumblaadjes met de hand klein. Dat is echt heel traditioneel. Maar dat doe ik dus niet! Gewoon de blaadjes even met een scherp mes grof snijden. Veel sneller en ik denk niet dat je het verschil gaat proeven.

Alle ingrediënten gaan in de vijzel. Even alles fijn malen en dan ben je zo ongeveer klaar. Penne er bij, geraspte parmezaanse kaas en peper er over. En dan is het smullen geblazen van je Penne met verse pesto!

Penne met verse basilicum pesto

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

25

minuten

Een van de lekkerste pasta recepten is ook nog makkelijk om te maken. Deze penne met verse basilicum pesto zet je in 25 minuten op tafel!

Ingrediënten

  • 50 gram basilicum (50 gram is ongeveer 1 plantje uit de supermarkt)

  • 2 tenen knoflook

  • 60 milliliter extra vergine olijfolie

  • 100 gram Parmezaanse kaas

  • 2 theelepels grof zeezout

  • vers gemalen zwarte peper

  • 400 gram penne rigate

  • 20 gram pijnboompitten

Recept

  • Rasp de kaas
    Rasp de Parmezaanse kaas. De ene helft is voor in de basilicum pesto. De andere helft bewaar je voor over de pasta.
  • Vermaal de knoflook
    Vermaal de knoflooktenen met de helft van het grof zeezout in de vijzel, tot het sap eruit komt.
  • Vermaal de basilicum
    Snij de blaadjes van de basilicum plant in wat kleinere stukken. Doe de rest van het grove zeezout in de vijzel. Voeg beetje bij beetje de basilicumblaadjes in de vijzel en vermaal ze, toy het groene sap uit de blaadjes komt.
  • Kook de penne
    Het meeste werk is nu wel gedaan, dus zet nu een flinke pan warm water op het vuur. Kook daarin de penne volgens de instructies op de verpakking. Dat is waarschijnlijk 10 minuten.
  • Voeg pijnboompitten en peper toe
    Doe dan de pijnboompitten en wat verse zwarte peper bij de basilicum en vermaal die ook.
  • Voeg Parmezaanse kaas toe
    Doe dan beetje bij beetje de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de vijzel. Meng het met de vijzel door elkaar.
  • Meng er olijfolie door
    Tot slot meng je lepel voor lepel de olijfolie door de pesto. Stop als de pesto de juiste dikte heeft. De verse basilicum pesto is nu klaar.
  • Schep de pesto door de pasta
    Als de penne ook klaar en afgegoten is, dan meng je de basilicum pesto erdoor.
  • Serveren
    Serveer de pasta met verse basilicum pesto met de rest van de Parmezaanse kaas erover. Maal er ook nog wat verse peper overheen, dan is het helemaal af!

Recept video

Meer pastarecepten

Vind je de penne met verse basilicum pesto lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere pastarecepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Bijvoorbeeld deze penne met paprika en rode pesto.

Penne met verse basilicum pesto recept 800x800
Penne met verse basilicum pesto

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen