Als je mooie kookspullen in huis hebt, dan moet je ze af en toe gebruiken. De vijzel is zo’n ding. Het ziet er leuk uit, je koopt het en dan: wat moet je er mee? Nou, penne met verse basilicum pesto maken bijvoorbeeld!

Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Verse basilicum pesto heb je snel gemaakt. Koop zo’n leuk basilicum plantje bij de supermarkt. Dat is ongeveer de hoeveelheid die je nodig hebt. Ook dat is fijn, want dan ben je meteen van dat plantje af. Mij lukt het namelijk zelden om ze lang in leven te houden.

Als je het recept helemaal perfect wilt maken, dan scheur je de basilicum blaadjes met de hand klein. Dat is echt heel traditioneel. Maar dat doe ik dus niet! Gewoon de blaadjes even met een scherp mes grof snijden. Veel sneller en ik denk niet dat je het verschil gaat proeven.

De gesneden (of gescheurde, als je dat wilt) basilicum gaat met de overige ingrediënten in de vijzel. Even alles fijn malen en dan ben je zo ongeveer klaar. Penne er bij, geraspte parmezaanse kaas en peper er over. En dan is het smullen geblazen, van je Penne met verse basilicum pesto!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 50 gram basilicum (ongeveer 1 plantje uit de supermarkt)
  • 2 knoflook tenen
  • 75 milliliter extra vergine olijfolie
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • grof zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 400 gram penne rigate
  • 20 gram pijnboompitten

Penne met verse basilicum pesto bereiden

Rasp de parmezaanse kaas. De helft is voor in de pesto. De andere helft van de kaas bewaar je voor over de pasta.

Zet een flinke pan water op het vuur. Kook daarin de penne volgens de instructies op de verpakking.

Vermaal de knoflooktenen met wat zeezout in de vijzel, tot het een crème is geworden.

Snij de blaadjes van de basilicum plant in wat kleinere stukken. Vermaal ook de basilicum blaadjes met wat zeezout in de vijzel, totdat het groene sap uit de blaadjes komt.

Doe dan de pijnboompitten en wat verse zwarte peper bij de basilicum en vermaal die ook.

Voeg dan beetje bij beetje de parmezaanse kaas toe.

Tot slot meng je de ook olijfolie er beetje bij beetje bij. De basilicum pesto is nu klaar.

Als de penne ook klaar en afgegoten is, dan meng je de basilicum pesto er door.

Serveer de pasta met pesto met de rest van de parmezaanse kaas er over. Maal er ook nog wat verse peper overheen, dan is het helemaal af!

enne met verse basilicum pesto recept voor

Meer hoofdgerechten

Vond je de Penne met verse basilicum pesto lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

(Visited 112 times, 1 visits today)