Home » Recepten » Bijgerechten » Griekse salade met paprika

Griekse salade is een van de makkelijkste salades om te maken. Deze Griekse salade met paprika is daarop geen uitzondering. Maak jij hem?

Een tijdje terug had ik al eens een eenvoudige Griekse salade op eetman.nl neergezet. Die vond ik al super lekker! Deze keer maakte ik een ietsje uitgebreidere Griekse salade met paprika.

Geen zorgen, ook deze salade is nog steeds heel erg makkelijk om te maken. Zeker omdat de Grieken er zelf ook niet zo moeilijk doen bij het maken. Ze leggen er bij wijze van spreken het blok feta ongesneden bovenop. Alle ingrediënten worden alleen grof gesneden. Lekker makkelijk dus.

Over een Griekse salade gaat natuurlijk een goede olijfolie. Een tijdje terug kocht ik voor het eerst basilicum olijfolie. Heel goed spul vond ik het. Het leek me ook echt bij deze salade met paprika passen, dus die olijfolie heb ik ook over de Griekse salade met paprika gedaan.

Ingrediënten

Griekse salade voor ruim 4 personen:

 • 4 Roma tomaten (of trostomaten)
 • 0,75 komkommer
 • 2 rode uien
 • 2 paprika’s
 • 200 gram feta kaas
 • 3 eetlepels basilicum olijfolie
 • 2 eetlepels groene olijven
 • 2 theelepels oregano

Griekse salade met paprika recept

Voor wie geen zin heeft om te lezen staat hier een filmpje van 2 minuten met de korte uitleg. Daarna volgt de volledige beschrijving in tekst.

Griekse salade maken

Benodigde tijd: 10 minuten.

Zo maak je Griekse salade met paprika:

 1. Groenten snijden

  Schil de komkommer en snij hem in blokjes. Was de tomaten en snij die in niet al te kleine stukken. Snij de rode uien in halve ringen. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ze dan in reepjes.

 2. Olijfolie, oregano en olijven erbij

  Doe het geheel in een schaal. Giet er de basilicum olijfolie overheen. Strooi er ook wat oregano over. Voeg dan ook de olijven toe.

 3. Feta toevoegen

  Snij de feta kaas in blokjes en doe die er bij. De Griekse salade is nu klaar.

Griekse salade met paprika recept

Meer salade recepten

Vind je de Griekse salade met paprika lekker? Zoek je daarom nog meer salade recepten? Je vind er dan heel veel op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen