5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Salades » Griekse salade met paprika

Griekse salade is een van de makkelijkste salades om te maken. Deze Griekse salade met paprika is daarop geen uitzondering. Klaar in 10 minuten en super lekker. Maak jij hem?

Naar het recept

Een tijdje terug had ik al eens een eenvoudige Griekse salade op eetman.nl neergezet. Die vond ik al super lekker! Deze keer maakte ik een ietsje uitgebreidere Griekse salade met paprika.

Geen zorgen, ook deze salade is nog steeds heel erg makkelijk om te maken. Zeker omdat de Grieken zelf ook niet zo moeilijk doen bij het maken. Ze leggen er bij wijze van spreken het blok feta ongesneden bovenop. Alle ingrediënten worden alleen grof gesneden. Lekker makkelijk dus.

Basilicum olijfolie

Over een Griekse salade gaat natuurlijk een goede olijfolie. Een tijdje terug kocht ik voor het eerst basilicum olijfolie. Heel goed spul vond ik het. Deze olijfolie is mijn favoriet voor de Griekse salade met paprika. Heb je het niet in huis? Meng dan wat goede olijfolie en fijngesneden basilicumblaadjes. Dat is een heel goed alternatief.

Griekse salade met paprika

5.0 van 1 stem
Course: Recepten, Salades
Porties

4

personen
Totale tijd

10

minuten

Griekse salade is een van de makkelijkste salades om te maken. Deze Griekse salade met paprika is daarop geen uitzondering. Maak jij hem?

Ingrediënten

 • 4 Roma tomaten (of trostomaten)

 • 0,75 komkommer

 • 2 rode uien

 • 2 paprika’s

 • 200 gram feta kaas

 • 3 eetlepels basilicum olijfolie

 • 2 eetlepels groene olijven

 • 1 theelepel oregano

Recept

 • Groenten snijden
  Schil 0,75 komkommer en snij hem in blokjes. Was 4 Roma tomaten en snij die in niet al te kleine stukken. Snij 2 rode uien in halve ringen. Haal de zaadlijsten uit 2 paprika’s en snij ze dan in reepjes.
 • Olijfolie, oregano en olijven erbij
  Doe het geheel in een schaal. Giet er 3 eetlepels basilicum olijfolie overheen. Strooi er ook 1 theelepel oregano over. Snij ongeveer 2 eetlepels groene olijven doormidden en voeg ze toe.
 • Feta toevoegenSnij 200 gram feta kaas in blokjes en doe die erbij. De Griekse salade is nu klaar.

Recept video

Meer salade recepten

Vind je de Griekse salade met paprika lekker? Zoek je daarom nog meer recepten? Je vindt er heel veel op de pagina met alle salades. Bijvoorbeeld deze witlofsalade met walnoten en oude kaas.

Griekse salade met paprika recept sep 2023 800x800
Griekse salade met paprika

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen