Een lekkere kaasfondue, wie houdt er niet van. Maak daarom eens deze kaasfondue met Gruyere en Jong belegen. Lekker en makkelijk te maken.

Afgelopen dagen was het heerlijk weer. Ik zocht iets lekkers om buiten te eten in plaats van de standaard barbecue. De oplossing: een kaasfondue!

De kaasfondue zelf was snel uitgezocht. Ik mengde Gruyere kaas en Jong belegen, maar allerlei andere combinaties zijn ook goed. Ook is er genoeg keuze voor snacks om in de kaas te dippen. Na enig twijfelen koos ik voor ananas, paprika, champignons, naan brood en cherry tomaatjes.

Op de foto staan ook voorgekookte aardappelen, maar die at niemand: niet kopen dus! De rest was wel heerlijk, dus een tafel vol blije mensen. Daar doen we het voor! Oh ja, voor iedereen met jonge kinderen: de alcohol schijnt te verdampen, dus ik heb het er maar op gewaagd en geen apart gerecht voor hen verzonnen.

Ingrediënten

Kaasfondue voor 4 personen:

  • 300 gram gruyere kaas
  • 300 gram jong belegen kaas
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel maizena
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 naan broden
  • 1 verse ananas
  • cherry tomaatjes
  • 3 paprika’s
  • bakje kleine champignons

Kaasfondue met Gruyere en Jong belegen recept

Maak de paprika’s schoon en snij ze dan in stukken van ongeveer 3×3 centimeter. Snij ook het brood in stukken. Gooi de champignons 3 minuten in kokend water en koel ze daarna onder koud water af. Snij de ananas in stukken. Doe alle ingrediënten in een eigen bakje.

Rasp de kaas met een grove rasp. Meng de maizena met 3 lepels wijn.

Breng de rest van de wijn aan de kook in de fonduepan. Smelt dan de kaas er beetje bij beetje door, terwijl je met een houten of plastic lepel roert.

Pers er de knoflook door. Meng daarna het maizena mengsel en de citroensap er door en verwarm het nog twee minuten totdat een gladde gebonden fondue ontstaat. Maak het kaasmengsel tot slot op smaak met vers gemalen peper.

Kaasfondue

Meer gerechten met kaas

Vond je de Kaasfondue met Gruyere en Jong belegen lekker? Kijk dan ook eens naar deze feestelijke vegetarische recepten met kaas:

Of verzin zelf een recept. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen