Heb je weleens iets met haverrijst gekookt? Daar ga ik verandering in brengen! Deze haverrijst met champignons, bonen en paprika is perfect voor een lekkere doordeweekse maaltijd. Makkelijk te maken en super gezond!
Naar het receptEigenlijk gewoon omdat het in de aanbieding was kocht ik een tijdje terug een pak Haverrijst. Ik maakte er dit lekkere gerecht met bonen, champignons en paprika mee. Het is een makkelijk recept dat je in ongeveer 25 minuten kan koken. Perfect om ‘s avonds na je werkdag te maken dus.
Laat je niet afschrikken door de lijst met ingrediënten, veel zal je gewoon in huis hebben: ui, knoflook, zonnebloemolie, ketjap, sambal, zout en peper heb ik altijd wel staan. Alleen voor de haverrijst, paprika, champignons, bonen, pinda’s en pindasaus moest ik naar de winkel. Dat is goed te doen toch?
Wat is haverrijst?
In dit recept gebruik ik haverrijst. Ik kan me goed voorstellen dat je niet weet wat dat is. Haverrijst is geen echte rijstsoort. De naam is vooral omdat het de vorm heeft van rijstkorrels. Het zijn gepelde en gesneden haver graankorrels.
Haverrijst is makkelijk in het gebruik. Je kookt het ook net als rijst in ongeveer 13 minuten. De smaak is licht nootachtig. Ik vind het een lekker en gezond alternatief voor bijvoorbeeld zilvervliesrijst.
In principe is haverrijst glutenvrij, maar soms bevat het wel sporen van gluten. Let dus op de verpakking of het gecertificeerd is. Dat geldt overigens voor alle ingrediënten in dit recept.

Meer hoofdgerechten
Vind je deze haverrijst met champignons, bonen en paprika lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere vegetarische hoofdgerechten op eetman.nl. Bijvoorbeeld deze bonenschotel met champignons, tomaten en spinazie.