0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Turkse pizza recept

Ik hoop dat je trek hebt in een lekker, enigszins pittig gerecht. Deze vegetarische Turkse pizza zit een beetje tussen een maaltijd en een snack in. Niet heel moeilijk om te maken, een beetje gezond, maar niet overdreven gezond natuurlijk. Precies zoals we dat hier in huis graag op tafel zien. Maak er ongeveer twee per persoon, dan heb je meer dan genoeg.

Met een Turkse pizza is het bij ons makkelijk scoren. We halen ze ook wel eens tijdens het winkelen. Kant en klaar, voor de lekkere trek. Gelukkig kan je ze ook zelf maken. Mijn zoon heeft ze zelfs een keer als verassing voor me gemaakt had. Kijk, dat zijn de betere recepten!

Ik begon met een recept van degroenemeisjes.nl als basis, maar had geen zin om zelf de tortilla’s te maken. Ik stelde me er meteen een heel drama met aan de deegroller vast plakkend deeg bij voor. Niet echt mijn specialiteit.

Als het even kan, koop dan echte Turkse Durum tortilla’s, die zijn wat dunner en dat vind ik iets lekkerder voor de Turkse pizza’s. Ook in een grote Nederlandse supermarkt kan je wel Turkse tortillas vinden. En zo niet, dan zijn de normale bloem tortilla’s ook helemaal prima.

Turkse pizza recept

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

6

stuks
Totale tijd

30

minuten

Ik hoop dat je trek hebt in een enigszins pittige Turkse pizza. Het recept is makkelijk, een beetje gezond, maar vooral heel lekker!

Ingrediënten

  • Voor de Turkse pizza’s
  • 6 Turkse Durum tortilla’s (of eventueel normale bloem tortilla’s)

  • 1 komkommer

  • 2 (rode) uien

  • 1 rode paprika

  • 140 gram blikje tomatenpuree

  • 1 rode peper

  • 2 tomaten

  • 175 gram vegetarisch gehakt

  • 15 gram peterselie

  • 75 gram gemengde sla

  • 1 theelepel sambal

  • 60 gram 60 gram geraspte kaas

  • 1 mespuntje zout

  • Voor de knoflooksaus
  • 80 milliliter slasaus (80 gram)

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 paar blaadjes peterselie (optioneel)

  • 1 paar stengels bieslook (optioneel)

  • vers gemalen peper (optioneel)

Recept

  • Knoflooksaus maken
    Doe de slasaus in een schaaltje. Versnipper een beetje peterselie (optioneel) en bieslook (optioneel) en doe die bij de slasaus. Pers dan de knoflook uit en doe ook bij de saus. Tenslotte maal je er een klein beetje zwarte peper bij. Roer de knoflooksaus nu even door elkaar.
  • Ui, peper, paprika en tomaat snijden
    Snij 1 ui in kwart ringen. Haal de zaden uit de rode peper en snij hem in kleine stukjes. Haal de zaden uit de paprika en snij ook die in stukjes. Snij 1 tomaat in stukjes.
  • Fijnmalen
    Doe de gesneden groenten in een pannetje en voeg daar de tomatenpuree, de sambal, het zout en de peterselie aan toe. Mix het nu met de staafmixer tot het een saus wordt.
  • Saus koken
    Voeg dan ook het vegetarische gehakt aan de pan toe en meng het gehakt door de saus. Zet de pan nu op een laag vuur tot hij gaat koken. Laat de saus een minuut of vier zachtjes koken, terwijl je af en toe roert.
  • Tomaat, kaas, komkommer en ui klaarzetten
    Snij terwijl de saus kookt de tweede tomaat in kleine blokjes. Rasp de kaas. Haal de schil van de komkommer en snij hem in dunne repen. Snij de tweede ui in dunne halve ringen.
  • Tortilla’s verwarmen
    Verwarm nu de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of bij gebrek daaraan: maak ze van elkaar los en leg de hele stapel 2 minuten in de magnetron.
  • Verdeel de ingrediënten over de tortilla’s
    Verdeel de warme tomatensaus over de tortilla’s, maar laat aan de rand een paar centimeter vrij. Verdeel dan over de diagonaal van de tortilla’s de tomaat, de komkommer, de rode ui en de geraspte kaas. Leg daar bovenop de sla en verdeel de knoflooksaus daar over.
  • Tortilla’s oprollen
    Nu kan je de de vegetarische Turkse pizza’s oprollen en meteen warm serveren.

Recept video

Meer hoofdgerechten

Vind je de Turkse pizza lekker en zoek je nog meer lekkere recepten? Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je bijvoorbeeld nog meer lekkere recepten met tortilla’s. Of verzin zelf een vegetarisch recept, met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Turkse pizza recept 800x800
Zelfgemaakte Turkse pizza

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen