Turkse pizza. Een vegetarische snack als hoofdgerecht!

Ik hoop dat je trek hebt in een lekker, enigszins pittig recept. Deze Turkse pizza zit een beetje tussen een maaltijd en een snack in. Niet heel moeilijk om te maken, een beetje gezond, maar niet overdreven gezond natuurlijk. Precies zoals we dat hier in huis graag op tafel zien. Wij hadden er uiteindelijk twee per persoon en dat was meer dan genoeg.

Met een Turkse pizza is het hier in huis makkelijk scoren. We halen ze ook wel eens tijdens het winkelen. Kant en klaar, voor de lekkere trek. Deze keer wilde ik ze zelf maken. Ik begon met een recept van degroenemeisjes.nl als basis, maar had geen zin om zelf de tortilla’s te maken. Ik stelde me er meteen een heel drama met aan de deegroller vast plakkend deeg bij voor. In plaats daarvan kocht ik in de winkel kant en klare bloem tortilla’s. Van die dunne oprolbare. Je ziet ze hier onder op de foto.

Verder was alles makkelijk te maken. Zo makkelijk dat ik een paar dagen later thuis kwam en mijn zoon ze als verassing weer gemaakt had. Kijk, dat zijn de betere recepten!

Vegetarische turkse pizza recept

Ingrediënten voor 6 turkse pizza’s

  • 6 bloem tortilla’s
  • 0,5 komkommer
  • 2 (rode) uien
  • 1 rode paprika
  • 70 gram blikje tomatenpuree
  • 1 jalapeno peper
  • 2 tomaten
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 20 gram peterselie
  • 75 gram gemengde sla
  • 1 theelepel sambal
  • 60 gram geraspte kaas
  • mespuntje zout
  • 80 ml slasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie (optioneel)
  • bieslook (optioneel)
  • vers gemalen peper (optioneel)

De Turkse pizza bereiden

Snij 1 ui in kwart ringen. Haal de zaden uit de peper, en snij hem in kleine stukjes. Haal de zaden uit de paprika en snij ook die in stukjes. Snij 1 tomaat in stukjes.

Doe alles in een pan en voeg daar de tomatenpuree, de sambal, het zout en de peterselie aan toe. Mix het nu met de staafmixer tot het een saus wordt. Voeg dan ook het vegetarische gehakt toe en meng dat er doorheen.

Zet de pan nu op een laag vuur tot de ‘tomatensaus’ warm is.

Snij intussen de andere tomaat in kleine blokjes. Rasp de kaas. Haal de schil van de komkommer en snij hem in dunne repen. Snij de tweede ui in dunne halve ringen.

Maak ook wat knoflooksaus, als volgt: Doe de slasaus in een schaaltje. Versnipper (als je het hebt) een beetje peterselie en/of bieslook en doe dat er bij. Pers de knoflook en doe die er bij. Doe er klein beetje gemalen peper bij. Roer het even door elkaar.

Verwarm nu de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of bij gebrek daaraan: maak ze van elkaar los en leg de hele stapel 2 minuten in de magnetron.

Verdeel de warme tomatensaus over de tortilla’s. Verdeel dan over de de diagonaal van tortilla’s de tomaat, komkommer, rode ui en geraspte kaas. Leg daar bovenop de sla. Rol de tortilla’s op en serveer ze met de knoflooksaus.

Meer hoofdgerechten

Vond je de Turkse pizza lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten? Je vind ze onder andere op de pagina met vegetarische hoofdgerechten.

 

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto’s maken, schrijven. Mijn hobby’s komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*