Keep it cool, mensen. Als deze warme zomer een ding duidelijk heeft gemaakt dan is het dat je er rekening mee moet houden dat het onverwacht enorm heet kan worden. Twee dagen achter elkaar werd een nieuw hitterecord gevestigd. Maar was het soms ook van de ene op de andere dag tien graden kouder.
Hoe hou je het koel?
Als je beroepsmatig bezig bent met het bereiden van eten, dan is het extra belangrijk dat je de ingrediënten en het bereidde eten op een betrouwbare manier op de gewenste temperatuur houdt. Gelukkig is dat helemaal niet zo moeilijk.
Vrieskasten van Horecasupply
Eén oplossing ligt natuurlijk erg voor de hand. Met een goede vriezer, hou je het eten op een betrouwbare wijze bevroren en lange tijd houdbaar. Ben je beroepsmatig met koken bezig, zoals in de horeca, dan zijn daarvoor speciale vriezers te koop. Kijk bijvoorbeeld eens naar de vrieskasten van horecasupply.nl dan heb je alvast een mooi overzicht.
Een professionele vrieskast is niet alleen zuinig met stroom, maar maakt ook nog eens gebruik van een milieuvriendelijk koelmiddel. Professionele apparatuur is meer ontworpen op hygiëne en reinigingsgemak. Belangrijke zaken om rekening mee te houden bij beroepsmatig gebruik.
Ben je een particulier, dan is er zoveel aanbod aan vriezers op de markt. Daar hoef ik geen tips meer voor te geven.
Meer tips
Met een goede vriezer alleen ben je er natuurlijk nog niet. In het algemeen moet je daar ook verstandig mee omgaan. Daarom heb ik hier onder nog twee tips voor het gebruik.
Terugkoelen
Je kan het eten natuurlijk niet nog heet in je vriezer doen. Voordat het koud zou zijn, is de rest van het eten in de vriezer al bedorven. En het nog warme gerecht wordt er ook niet beter van. Al was het maar door de bacteriegroei tijdens de afkoelperiode. De oplossing is terugkoelen: het snel af laten koelen van voedsel. Ook voor terugkoelen bestaat professionele apparatuur, maar een simpele manier die ik heel vaak gebruik is door de pannen in een bak met koud water te zetten. Al dan niet met ijs er bij.
Kleinere voorraad
Een andere voor de hand liggende manier om te voorkomen dat je eten bederft, is door gewoon minder eten op voorraad te hebben. Koop kleinere hoeveelheden in van eten dat snel bederft. En kook dan vervolgens minder op voorraad. Zo blijft er minder over voor de dag er na. Met kleinere voorraden werken is wel wat bewerkelijker, maar het eten is ook verser en dat is ook smakelijker natuurlijk.
Conclusie
Met de vrieskasten van horecasupply.nl en een beetje slimme aanpak kan je ook de warmste dagen prima overleven.