Hou je van Hollandse stamppot? Van dit recept voor boerenkool met gekruide champignons en een lekkere vegetarische jus wordt je zeker blij.
Naar het receptGek eigenlijk he, dat veel Nederlanders niet echt trots op onze nationale keuken zijn? Ik hou in ieder geval heel erg van Hollandse stamppot. De jus en de rookworst zijn natuurlijk twee hele belangrijke smaakmakers in de klassieke boerenkool stamppot. Ik was daarom al best een tijdje aan het nadenken hoe ik boerenkool lekker en toch vegetarisch kon maken.
Jus zonder vlees maken
Het bekende ‘kuiltje met jus’ mocht van mij niet ontbreken. De oplossing was uiteindelijk een recept van de Lidl. Daarin werd een jus gemaakt met heel veel ingrediënten, die de jus extra smaak gaven. Het vet van het braden van spek verving ik door roomboter. Daardoor lukte het om een lekkere, beetje zoetige jus zonder vlees te maken. Ik heb hem later nog vaak gebruikt.
Gekruide champignons
Ik heb ook nog geen echt lekkere vegetarische rookworst geproefd. In plaats van de rookworst kocht ik daarom grote champignons. Met de picadillo kruiden van Jonnie Boer erin meegebakken, pasten ze heel goed bij de boerenkool. Het resultaat is een lekkere vegetarische boerenkool!
Meer recepten
Vind je de boerenkool met gekruide champignons en vegetarische jus lekker? Dan ben je vast benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk dan bijvoorbeeld eens op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.