Ken je Chilaquiles? Het is een gerecht waar je waarschijnlijk nog niet eerder van gehoord hebt. Deze chilaquiles ovenschotel met salsa saus bonen en ei is een variatie op het traditionele Mexicaanse recept. Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten. Comfort food waar je zeker van gaat genieten!
Naar het receptWat zijn chilaquiles?
Erg bekend in Nederland zijn chilaquiles niet. Ik werd erop gewezen in een reactie bij een recept op mijn Youtube kanaal. Mexicanen eten het graag als ontbijt of als brunch. De basis zijn in punten gesneden en gefrituurde tortilla’s, met daarop groene of rode salsa saus en erbij wisselende bijgerechten. Klinkt goed toch?
Ovenschotel
Omdat ik niet op zoek was naar een ontbijt, maar naar een hoofdgerecht heb ik er een ovenschotel van gemaakt. Geïnspireerd op het recept voor chilaquiles, maar toch ook best wel anders.
Ik heb er wat op tegen om een pan vol olie te verspillen om tortilla’s te frituren. Daarom bakte ik ze in de oven en dat werkte prima. Verder zijn de extra’s geen bijgerecht. Ze zitten als laagjes in de schotel: tortilla’s, salsa saus, bonen, mais en lekker veel kaas.
Het resultaat: een soort lasagne met tortilla’s en heerlijke vulling. Met gebakken ei er bovenop om het helemaal af te maken.
Meer recepten
Vind je deze ovenschotel met bonen, mais en ei lekker? Dan ben je vast benieuwd naar de andere hoofdgerechten op Eetman. Bijvoorbeeld deze Mexicaanse tortilla ovenschotel.