Hou jij ook zo van tortilla chips met een salsa dip? Deze rode salsa met tomaat en paprika is dan perfect. Met dit rode salsa recept kan je deze licht pittige saus makkelijk zelf maken. Ik kan het je zeker aanraden!
Naar het receptDeze rode salsa is makkelijk te maken met eenvoudig te verkrijgen ingrediënten. Natuurlijk zijn dat de gebruikelijke ui, tomaat en limoen. Verder deed ik er ook gegrilde rode paprika in, gewoon uit een pot, dus dat is lekker makkelijk.
Voor de extra smaak en pittigheid voegde ik ook een rood pepertje, knoflook, sambal en een paddenstoelen bouillonblokje toe. De vaak ook toegevoegde koriander liet ik weg, niet iedereen hier in huis is daar fan van.
Heerlijk als dipsaus
De salsa met tomaat en paprika is heerlijk als dipsaus voor bij tortilla chips. Je maakt met dit recept ongeveer 400 milliliter. Genoeg voor heel wat chipjes. Perfect voor een feestje.
Stel dat om een of andere reden wat salsa overhoudt, je kan er nog veel meer mee maken. Hij is bijvoorbeeld lekker in de vulling van een burrito, in een ovenschotel, door de pasta of door roerbakgroenten.
Meer recepten
Vind je de zelfgemaakte rode salsa lekker? Dan ben je vast ook fan van deze nacho’s met guacamole. Of kijk eens op de pagina met alle snacks op Eetman.nl.
