Hou jij ook zo van tortilla chips met een salsa dip? Deze rode salsa met tomaat en paprika is dan perfect. Met dit rode salsa recept kan je deze licht pittige saus makkelijk zelf maken. Ik kan het je zeker aanraden!
Deze rode salsa is makkelijk te maken met eenvoudig te verkrijgen ingrediënten. Natuurlijk zijn dat de gebruikelijke ui, tomaat en limoen. Verder deed ik er ook gegrilde rode paprika in, gewoon uit een pot, dus dat is lekker makkelijk.
Voor de extra smaak en pittigheid voegde ik ook een rood pepertje, knoflook, sambal en een paddenstoelen bouillonblokje toe. De vaak ook toegevoegde koriander liet ik weg, niet iedereen hier in huis is daar fan van.
Heerlijk als dipsaus
De salsa met tomaat en paprika is heerlijk als dipsaus voor bij tortilla chips. Je maakt met dit recept ongeveer 400 milliliter. Genoeg voor heel wat chipjes. Perfect voor een feestje.
Stel dat om een of andere reden wat salsa overhoudt, je kan er nog veel meer mee maken. Hij is bijvoorbeeld lekker in de vulling van een burrito, in een ovenschotel, door de pasta of door roerbakgroenten.
Ingrediënten
Voor ongeveer 400 milliliter saus:
- 2 middelgrote uien
- 1 rode peper
- 3 knoflook tenen
- 4 roma tomaten
- 125 gram gegrilde rode paprika uit pot
- 1 paddenstoelen bouillonblokje
- 1 limoen
- 1 theelepel sambal (naar smaak)
Voor erbij:
- naturel tortilla chips
Ook nodig:
- Staafmixer – Koop je staafmixer bij Bol.com
Rode salsa met tomaat en paprika recept
In dit filmpje zie je hoe makkelijk je zelf deze dipsaus met tomaat en gegrilde rode paprika maakt. Onder de film staat de volledige beschrijving in tekst.
Rode salsa met tomaat en paprika maken
Benodigde tijd: 25 minuten
Zo maak je deze dipsaus:
- Ui, peper en knoflook snijden
Snij 2 middelgrote uien in kleine stukjes. Snij 1 rode peper en 3 tenen knoflook fijn. Doe ze in een pan.
- Tomaten en paprika snijden
Snij 4 Roma tomaten in blokjes. Weeg 125 gram gegrilde rode paprika uit pot af en snij ook die in stukjes. Voeg ze toe aan de pan.
- Bouillonblokje erbij
Verkruimel 1 paddenstoelen bouillonblokje en doe dat in de pan.
- Fijnmalen
Maal alles fijner met een staafmixer. Er mogen nog best wat grotere stukjes tussen zitten.
- 12 minuten koken
Breng het geheel aan de kook. Kook de rode salsa dan 12 minuten. Af en toe roeren. Is de saus nog wat de waterig, laat hem dan inkoken tot hij de juiste dikte heeft, of voeg juist wat water toe als hij te dik is.
- Op smaak maken
Pers 1 limoen uit. Voeg naar smaak ongeveer 2 eetlepels van het sap toe. Voeg voor wat extra pittige salsa ongeveer 1 theelepel sambal toe. Laat de saus verder afkoelen.

De rode salsa bewaren
Wil je deze saus bewaren? Zet hem dan in een afgesloten bakje in de koelkast voor maximaal 5 dagen. Roer het vocht er voor gebruik weer even goed doorheen.
Meer recepten
Vind je de zelfgemaakte rode salsa lekker? Dan ben je vast ook fan van deze nacho’s met guacamole. Of kijk eens op de pagina met alle snacks op Eetman.nl.