Home » Recepten » Hoofdgerechten » Milde curry met bonen en champignons

Hou je van een niet al te pittige, smakelijke en gezonde maaltijd? Deze milde curry met bonen en champignons moet je zeker proberen. Snel klaar, met veel smaak en goed gekruid. Een lekker hoofdgerecht voor het hele gezin.

Dit is niet het eerste curry recept op mijn blog en ook zeker niet het laatste. Ik ben er een grote fan van. Curry’s zijn lekker gekruide maaltijden en ideaal om vegetarisch te koken. De kruiden geven het gerecht veel smaak en je zal het vlees er niet in missen.

In deze curry gaan kidneybonen, lekker veel cashewnoten en basmatirijst. Allemaal bronnen van eiwitten. Verder maken ook de champignons, paprika, lente ui en tomaten het een gezonde en lekkere maaltijd.

Milde rode curry

Meestal koop ik de curry kruidenpasta kant en klaar. Dat scheelt heel wat werk. Gele curry is het minst pittig, rood gemiddeld en groen het meest. Voor dit recept gebruik ik rode curry. Het resultaat is lekker maar niet al te heet van smaak. Er zijn genoeg andere ingrediënten om de pepers uit de curry te compenseren.

Ingrediënten

 • 250 gram basmati rijst
 • 250 gram champignons
 • 4 lente-uien
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 rode paprika
 • 3 tenen knoflook
 • 100 gram rode curry kruidenpasta
 • 420 gram blik kidneybonen
 • 400 gram blik tomatenblokjes
 • 125 gram gebrande cashewnoten

Milde curry met bonen en champignons recept

In deze video zie je hoe makkelijk je deze curry met bonen en champignons maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Milde curry met bonen en champignons maken

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je deze curry:

 1. Basmati rijst koken

  Kook 250 gram basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst dan af. Laat de rijst in een gesloten pan met de deksel erop staan. Ga intussen verder met de volgende stappen.

 2. Champignons en wit van lente-ui snijden

  Borstel 250 gram champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij het wit van 4 lente-uien in ringen.

 3. Champignons en lente-ui bakken

  Pak een hapjespan en doe daarin 2 eetlepels olijfolie. Zet de pan op middelhoog vuur. Bak de champignons en het wit van de lente-ui.

 4. Paprika erbij

  Verwijder intussen de zaadlijsten uit 1 rode paprika. Snij de paprika in stukjes en voeg die toe aan de pan.

 5. Knoflook en het groen van de lente-ui snijden

  Snij 3 tenen knoflook fijn en voeg ze toe. Snij het groen van de lente-ui in stukken van ongeveer één centimeter. Doe ze beide in de pan.

 6. Curry, tomaten en kidneybonen toevoegen

  Voeg 100 gram rode curry kruidenpasta en de inhoud van een 400 gram blik tomatenblokjes toe. Laat een 420 gram blikje kidneybonen uitlekken. Doe ook de bonen in de pan.

 7. Cashewnoten toevoegen

  Voeg tenslotte 125 gram gebrande cashewnoten toe. Doe een deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Schep de inhoud en af en toe om.

 8. Serveren met rijst

  Maak de rijst los met een vork en serveer deze samen met de curry.

Milde curry met bonen en champignons 800x800
Milde curry met bonen en champignons

Meer recepten

Vind je deze curry met bonen, champignons en cashewnoten lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere curry recepten op Eetman.nl. Je vindt ze op de pagina met alle hoofdgerechten. Bijvoorbeeld deze makkelijke curry met nasi-groenten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen