Dit lekkere recept heet officieel: Pasta panna con funghi. Een prachtige Italiaanse naam. In Nederland noemen we dat natuurlijk gewoon Pasta met champignonsaus. Of eigenlijk Pasta met paddestoelen, want er zit ook eekhoorntjesbrood in.

Ik vond het recept op blogspot.nl onder Onno In de keuken. Een leuk blog met veel vegetarische recepten en mooie foto’s. Helaas lijken daar de laatste tijd niet veel recepten meer op gezet te worden.

De gedroogde paddestoelen (eekhoorntjesbrood) waren bij het maken even schrikken. Aan de binnenkant van de verpakking stond pas dat ze een heel uur moesten weken. Daar ging mijn strakke planning voor het koken door het putje. Maar het wachten was de moeite waard. Ze voegen echt heel veel smaak aan het gerecht toe.

Pasta met champignonsaus recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 30 gram roomboter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • blaadjes van 1 takje tijm
  • 250 gram champignons
  • 250 gram kastanje champignons
  • 30 gram gedroogde paddestoelen (het liefst eekhoorntjesbrood/porcini)
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl kookroom
  • 320 gram pasta (pipe rigate, penne of tagliatelle)
  • versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • handje peterselie

Pasta met champignonsaus bereiden

Voorbereiding

Week de gedroogde paddestoelen 1 uur lang in een beetje warm water.

Borstel de champignons en de kastanje champignons schoon. Verwijder de droge eindjes van de steeltjes en snij ze in kwart stukken.

Bereiden

Snij de gedroogde paddestoelen in kleine stukjes.

Snij de tijm en de knoflook fijn en zet ze even samen apart.

Verwarm de boter en de olijfolie in een hapjespan. Voeg de knoflook en de tijm toe en vervolgens de gemengde paddestoelen en het eekhoorntjesbrood. Bak de paddestoelen zo’n 10 minuten.

Breng intussen het water voor de pasta alvast aan de kook.

Blus het geheel met de witte wijn en verhit het vervolgens nog 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de room toe en verwarm het geheel nog 5-8 minuten, tot het wat dikker wordt. Breng de saus intussen op smaak met (best veel) zout en (best veel) versgemalen zwarte peper. Gewoon proeven tot je het lekker vindt.

Kook intussen de pasta, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in circa 7 minuten al dente. Roer de pasta tussendoor af en toe, zodat hij niet aan elkaar plakt.

Meng de pasta door de paddestoelenroomsaus.

Strooi nog wat gehakte peterselie over de Pasta met champignonsaus en schaaf wat de parmezaanse kaas over het gerecht.

Meer pastarecepten

Vond je deze Pasta met champignonsaus lekker? Zoek je nog meer lekkere pastagerechten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

(Visited 13 times, 1 visits today)