Kok aan huis

Naanpizza met paprika en mozzarella recept 3

Een privé kok, wie wil dat niet? Soms is mijn zoon onze kok. Kijk maar naar de foto waar hij een lekkere naanpizza met paprika en mozzarella voor ons maakt. Maar hij kan natuurlijk niet bij iedereen langs. Daarom is het ook zo leuk dat ook jij, via Superkeukens een kok aan huis kan winnen. En het mooiste is: je hoeft daar alleen maar even voor in je fotoarchief te duiken.

Ben jij één van de winnaars? Dan komt een ervaren kok op de afgesproken dag bij jou thuis en bereidt hij of zij voor jou een heerlijke maaltijd in jouw eigen keuken. Zelf hoef je niets te doen: jij geniet alvast met je tafelgenoten van een heerlijk drankje, terwijl in jouw keuken wordt gekookt op restaurantniveau. Je wordt de hele avond in de watten gelegd. En de afwas? Die wordt voor je gedaan! Hoe leuk is dat.

Meedoen?

Ook jij hebt vast wel eens een leuk, gek, bijzonder of gezellig moment in de keuken meegemaakt. En omdat we tegenwoordig overal foto’s van maken heb je daar vast wel een foto van gemaakt. Zo ja, doe dan nu mee. Dat kan op twee manieren:

  • Volg “superkeukens” op Instagram of Facebook. Zet daarna je foto op Instagram of Facebook met #mijnkeukenmoment en #superkeukens. Tag daarbij een vriend of vriendin die wel een kok aan huis kan gebruiken.
  • OF Deel jouw keukenmoment! met het formulier op de webpagina van Superkeukens.

De actie start 3 juni en eindigt 14 juli. Elke week wordt er een winnaar gekozen, dus kansen genoeg. Omdat ik voor deze actie gesponsord word, mag ik natuurlijk niet meedoen. Dus meer kansen voor jou!

Mijn keukenmoment

Ook ik maak heel veel leuke keukenmomenten mee. Lekker koken, borrelen aan de keukentafel, eten met familie, dat maakt het leven immers mooi. Ik hoop dat idee natuurlijk ook over te dragen aan mijn kinderen. Volgens mij kan je daar niet jong genoeg mee beginnen. Bijvoorbeeld door vers eten aan je baby te geven, of ze altijd alles even laten proeven. Maar ook door van kinds af aan je kinderen met kleine dingen mee laten helpen. “Koken is snoepen” zegt mijn schoonmoeder en ze heeft gelijk. Je kinderen gaan de lol van koken er van inzien. Ik weet zeker dat ze later gezonder gaan eten.

De foto’s op deze pagina zijn van een van mijn keukenmomenten. Mijn zoon die het leuk vindt om zonder hulp iets voor ons te gaan koken. En dat het dan ook nog heel erg lekker wordt. Super leuk vind ik dat.

De tomatenpuree van deze naanpizza met paprika had hij ook zelfgemaakt. Dat is helemaal niet moeilijk, als je maar genoeg tijd hebt. De tomaten moeten namelijk ongeveer één uur inkoken. Als je haast of weinig geld hebt, dan kan je natuurlijk gewoon een blikje van 70 gram tomatenpuree kopen.

Ingrediënten

Voor 4 naanpizza’s

  • 4 afbak naanbroden
  • 2 bollen van 125 gram mozzarella
  • 500 gram roma tomaten (of 70 gram tomatenpuree)
  • 8 blaadjes verse basilicum (of 0,5 theelepel gedroogde)
  • 1 gele paprika
  • mespuntje zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Naanpizza met paprika recept

We beginnen met de tomatenpuree. Als je gewoon een blikje gebruikt, dan sla je dit stuk over.

Snij de tomaten in stukjes en doe ze in een pan. Breng de inhoud aan de kook en zet dan het vuur laag. Na een minuut of tien zijn de tomaten al zacht. Pak dan een blender en maal de tomaten fijn.

Daarna laat je de tomatenpuree nog ongeveer vijftig minuten zachtjes inkoken, zonder dat er een deksel op de pan zit. Roer wel regelmatig, zodat het niet aanbakt.

Naanpizza maken

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Scheur of snij de basilicumblaadjes klein en roer ze door de tomatenpuree. Roer er ook een mespuntje zout, de oregano en naar smaak wat versgemalen zwarte peper doorheen.

Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika dan in kwart ringen. Snij de bollen mozzarella in plakjes.

Verdeel de tomatenpuree dan over de naan-broden. Daarna verdeel je de paprikaringen en de mozzarella er overheen.

Bak de naanpizza’s in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.

Meer pizzarecepten

Heb je na het lezen van dit recept voor een naanpizza met paprika en mozzarella recept nog meer zin om pizza’s te gaan bakken? Kijk dan eens verder op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten van eetman.nl.

Leave a comment