0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Naanpizza met paprika en mozzarella

Met dit recept maak je makkelijk een lekkere naanpizza met paprika en mozzarella. Met een naanbrood als bodem is een pizza maken kinderspel.

Naar het recept

Een privé kok, wie wil dat niet? Soms is mijn zoon onze kok. Kijk eens naar de oude foto hierboven. Dat is al lang geleden. Zo zie je maar dat ook mijn kinderen al heel jong deze lekkere naanpizza met paprika en mozzarella konden maken. Ze kunnen niet bij iedereen langs komen. Gelukkig kan je zelf ook makkelijk een naanpizza maken. Of je vraagt het je eigen kinderen natuurlijk 😀.

Oorspronkelijk had ik dit recept geplaatst voor de actie deel jouw keukenmoment van Superkeukens. Daar was dit een perfecte foto voor. Ik hoop natuurlijk wat liefde voor het koken ook over te dragen aan mijn kinderen. Volgens mij kan je daar niet jong genoeg mee beginnen. Bijvoorbeeld door vers eten aan je baby te geven, of ze altijd alles even laten proeven. Maar ook door van kinds af aan je kinderen met kleine dingen mee laten helpen. “Koken is snoepen” zegt mijn schoonmoeder en ze heeft gelijk. Je kinderen gaan de lol van koken ervan inzien. Ik weet zeker dat ze dan later gezonder gaan eten.

Een waarschuwing voor grote eters: een naanbrood is kleiner dan een normale pizzabodem. Zorg dus voor een voor-, bij- of nagerecht.

Extra snel met tomatenpuree

De tomatenpuree van deze naanpizza met paprika had mijn zoon ook zelf gemaakt. Dat is helemaal niet moeilijk, als je maar genoeg tijd hebt. De tomaten moeten namelijk ongeveer één uur inkoken. Als je haast of weinig geld hebt, dan kan je natuurlijk gewoon een blikje van 70 gram tomatenpuree kopen.

Naanpizza met paprika en mozzarella

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

stuks
Totale tijd

1

uur 

Ingrediënten

  • 4 afbak naanbroden

  • 2 bollen van 125 gram mozzarella

  • 500 gram roma-tomaten (of 70 gram tomatenpuree)

  • 8 blaadjes verse basilicum (of 0,5 theelepel gedroogde)

  • 1 gele of rode paprika

  • 1 mespuntje zout

  • versgemalen zwarte peper

  • 1 theelepel gedroogde oregano

Recept

  • Tomaten koken en pureren
    Snij 500 gram roma-tomaten in stukjes en doe ze in een pan. Breng de inhoud aan de kook en zet dan het vuur laag. Na een minuut of tien zijn de tomaten al zacht. Pak dan een blender en maal de tomaten fijn.

    👉🏻 Als je gewoon een blikje tomatenpuree gebruikt, dan sla je stap 1 en 2 over.
  • Tomaten in laten koken
    Laat de tomaten nog ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken, zonder dat er een deksel op de pan zit. Roer wel regelmatig, zodat het niet aanbakt. Stop als het de dikte van tomatenpuree heeft.
  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor naar 175 graden.
  • Basilicum, oregano, zout en peper erdoor
    Scheur of snij 8 basilicumblaadjes klein en roer ze door de tomatenpuree. Roer er ook 1 theelepel oregano, een mespuntje zout en naar smaak wat versgemalen zwarte peper doorheen.
  • Paprika en mozzarella snijden
    Haal de zaadlijsten uit de gele paprika. Snij de paprika dan in kwart ringen. Snij 2 bollen van 125 gram mozzarella in plakjes.
  • Naanbroden beleggen
    Verdeel de tomatenpuree dan over de naanbroden. Daarna verdeel je de paprikaringen en de mozzarella er overheen.
  • Bakken
    Bak de naanpizza’s in de voorverwarmde oven 15 minuten op 175 graden.

Recept video

Meer pizzarecepten

Heb je na het lezen van dit recept voor een naanpizza met paprika en mozzarella recept nog meer zin om pizza’s te gaan bakken? Kijk dan eens verder op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten van eetman.nl.

Naanpizza met paprika en mozzarella jan 2022 800x800
Naanpizza met paprika en mozzarella

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen