Een privé kok, wie wil dat niet? Soms is mijn zoon onze kok. Kijk maar naar de foto waar hij een lekkere naanpizza met paprika en mozzarella voor ons heeft gemaakt. Maar hij kan natuurlijk niet bij iedereen langs. Gelukkig kan je zelf ook makkelijk een naanpizza maken. Of je vraagt het je eigen kinderen natuurlijk 😀.

Oorspronkelijk had ik dit recept geplaatst voor de actie deel jouw keukenmoment van Superkeukens. Daar was dit een perfecte foto voor. Ik hoop natuurlijk wat liefde voor het koken ook over te dragen aan mijn kinderen. Volgens mij kan je daar niet jong genoeg mee beginnen. Bijvoorbeeld door vers eten aan je baby te geven, of ze altijd alles even laten proeven. Maar ook door van kinds af aan je kinderen met kleine dingen mee laten helpen. “Koken is snoepen” zegt mijn schoonmoeder en ze heeft gelijk. Je kinderen gaan de lol van koken ervan inzien. Ik weet zeker dat ze dan later gezonder gaan eten.

De tomatenpuree van deze naanpizza met paprika had mijn zoon ook zelfgemaakt. Dat is helemaal niet moeilijk, als je maar genoeg tijd hebt. De tomaten moeten namelijk ongeveer één uur inkoken. Als je haast of weinig geld hebt, dan kan je natuurlijk gewoon een blikje van 70 gram tomatenpuree kopen.

Ingrediënten

Voor 4 naanpizza’s

  • 4 afbak naanbroden
  • 2 bollen van 125 gram mozzarella
  • 500 gram roma tomaten (of 70 gram tomatenpuree)
  • 8 blaadjes verse basilicum (of 0,5 theelepel gedroogde)
  • 1 gele paprika
  • mespuntje zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Naanpizza met paprika recept

Tomatenpuree maken

We beginnen met de tomatenpuree. Als je gewoon een blikje gebruikt, dan sla je dit stuk over.

Snij de tomaten in stukjes en doe ze in een pan. Breng de inhoud aan de kook en zet dan het vuur laag. Na een minuut of tien zijn de tomaten al zacht. Pak dan een blender en maal de tomaten fijn.

Daarna laat je de tomatenpuree nog ongeveer vijftig minuten zachtjes inkoken, zonder dat er een deksel op de pan zit. Roer wel regelmatig, zodat het niet aanbakt.

Naanpizza maken

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Scheur of snij de basilicumblaadjes klein en roer ze door de tomatenpuree. Roer er ook een mespuntje zout, de oregano en naar smaak wat versgemalen zwarte peper doorheen.

Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika dan in kwart ringen. Snij de bollen mozzarella in plakjes.

Verdeel de tomatenpuree dan over de naan-broden. Daarna verdeel je de paprikaringen en de mozzarella er overheen.

Bak de naanpizza’s in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.

Meer pizzarecepten

Heb je na het lezen van dit recept voor een naanpizza met paprika en mozzarella recept nog meer zin om pizza’s te gaan bakken? Kijk dan eens verder op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten van eetman.nl.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen